Образование в Русия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Образование в Русия
преди: 9 години, 10 месеца, прочетена 8751 пъти
Здравейте,
в последно време много се говори за безплатното висше образование в Русия. Аз ще бъда другата година 12 клас и уча руски език като втори език, така че мога да кажа, че имам известни познания и мога да се оправя в страната. Интересувам се обаче има ли смисъл? Заслужава ли си образованието в Русия в днешно време и кои специалности са наистина добри там? Все още не съм се насочила към никоя специалност така че ще ми бъде интересно да чуя мнение за всяка, както и ако сте учили в Русия да ме посъветвате към правилната страна ли се насочвам.
Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 10 месеца
hash: 1a422fc142
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз завърших МГУ и сега си живея в Русия. НО такова нещо като безплатно не съм чувала. Така първо имаш ли сертификат? Ако нямаш сертификат, който се взима по една програма (два пъти в годината идват в България там от Московския университет и караш изпит писмен и устен съответно пред тях). След като ти дадат сертификата може да отидеш да учиш там без подготвителна година. А ако нямаш сертификат, в което и руско училище да си учила тук, там не ти признават дипломата. И съответно без сертификат ще трябва като отидеш първата година да ти е подготвителна и се ходи на курсове по руски (защото без сертификат се счита все едно, че не знаеш никакъв руски), които са изключително скъпи и накрая държиш изпит, ако го вземеш другата година започваш да учиш. Така ми го обясниха, когато беше време аз да кандидатствам. За безплатно не знам. Аз когато учих родителите ми плащаха доста пари. НОООООО имай предвид, че това е Русия. Живота там е изключително скъп. Ако вашите не са много заможни, няма да се справиш без да работиш. А работа там без висше образование няма и да намериш (лесно). Работа, която да ти носи доходи за да преживяваш е много трудно да се намери без образование, и с не толкова перфектен руски. За общежитията не знам как стои въпроса, защото когато бях по-малка се бях запознала с едно момче, той идваше на море и бяхме гаджета (връзка от разстояние) и когато завърших той ми каза да отида да живея у тях. Та съответно живяхме заедно, и не се налагаше да ползвам общежитие. Също така забравих да спомена, не мисля че е възможно да си намериш работа без гражданство. Защото там идва застраховка, трудов договор и т. н.
Ако се решиш да идваш в Москва драсни тук, за да ти там нещо за връзка. Поне ако не нямаш познати там, да не си сама :)
Успех!

-Дария

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 38c47ef936
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Абе махни я тая Русия. Ако знаеш английски бягай в Шотландия, Ирландия ит.н. В Русия хората живеят по-зле отколкото в БГ...

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 790c234134
гласове:
1 2 3 4 5
  (32 гласа)

3.   Те хората бягат от Русия, той ще ходи там да следва. Там е тъпо и скъпо, опасно и мръсно. Ако има ад на земята, той е в Русия. Но пък ако имаш комун връзки, може да завършиш там и после да те пратят губернатор (промиер) у нас както един Серьожа.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 4edcb17cae
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Русия има само 1 университет в ТОП 500 - този, който е завършил номер 1, но дори и той е толкова назад в класирането, че по-добре да учиш в някое немско селце - пак ще е по-добър университетът и действително е безплатно. Е, все пак университетът на номер 1 е елитен, връзки се завръзват и тем подобни, но другъде да учиш в Русия? Мъжът ми работи в руска голяма компания и всички поне магистратура имат на Запад, говори се английски в компанията и само секретарките са с руско образование.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 7de00ae1f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Русия има много ресурси и особено прясна вода. В бъдеще поради глобалното затопляне има голяма възможност да просперира. МГУ по някой класации е на 30 място в света. Санк Петърбургския също е на ниво. По зле е относително казано, по много отношения включително доходи са по-добре от нас. Но много хора умишлено плюят по Русия в бъдеще нещата ще се променят.

 
  ...


...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 20327c0f48
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Това е чудесно, че искаш да учиш в Русия, самата аз искам. И като прочетох мненията в интернет, много се изненадах и ме угорчи това, че повечето ги пишат не хора с опит и много големи познания, а по-скоро хора които както казват плюят умишлено.
Имам една приятелка, която замина да учи в Русия, и на нея много и харесва там, тя учи в Москва и каза, че е много по-добре от България и, че наистина не съжелява за избора си. Има една програма, Русия отпуска стипендии за студенти от други страни включително България, просто си подаваш документите, избираш градовете и ако те изберат, обучението ти е безплатно, дават ти общежитие, но него трябва да си го плащаш като другите студенти, но то не е скъпо, включва ти тока, водата и е около 150 лв на месец. Също така ти дават стипендия, но тя не е много голяма, тя ми обясни, че е в порядъка на 60 лв на месец и да първата ти година е обучителна, само ще караш курсове по руски език.
Надявам се да съм ти помогнала!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: f3f529ea6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз не съм учил в Русия, но не мисля, че руското образование е лошо, напротив, мисля че е добро. В световната университетска класацията QS World University Rankings, Московския държавен университет Ломоносов е на 108 място от блио 900 университета в света, дори е малко по напред от Хамболтовия университет в Берлин. Според мен, не е лошо и човек да завърши в България, взима диплома която се признава в ЕС, може да продължи магистратура или докторантура в държава от ЕС.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: d0fff99b65
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   На мен не ми провървя - съседите отгоре в общежитието, са казахстанци - това е дива паплач. Администрацията ги защитава, дежурните нищо не правят. Водата е ужасна, въздуха е много сух, няма слънце. Зимата е студ. Но и в Холандия съм живаля - там е още по-зле, в друго отношение.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: ca1eedd739
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Здравейте, искам и аз да попитам как стоят нещата с университетите в Русия понеже догодина ще съм 12 клас и уча в гимназия по механотехника и дали ще може да ме приемат там с оценка малко под 4. 50, въпреки че имам добри познания по руски?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker