Приложна лингвистика магистратура - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Приложна лингвистика магистратура
преди: 9 години, 11 месеца, прочетена 2123 пъти
Здравейте, надявам се това да не е поредната ми непубликувана 'история'. Аз съм студентка, минаваща в 4ти курс в момента и изучавам лингвистика с английски и руски език. Много ми се иска да ви попитам за съвет относно магистърски програми след завършване на бакалавъра. Как е по-удачно да се направи - да се запише нещо за година и половина, свързано със същата специалност, или нещо съвсем различно? А възможно ли е и какво? Чудя се и върху предимствата на затвърждаването на квалификацията ми като преводач. Как мислите - добре ли е да си завърша до бакалавър, какво би ми дала една магистратура към него? Уча в не много голям град и много ми се иска да бъда в родния си Б-с като завърша. Доколкото знам обаче, тука няма специализации с езици и затова не уча тук. Много съм дезориентирана и искам да чуя мнения и препоръки, благодаря :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 11 месеца
hash: 460f8006ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Съветвам те да завършиш Бакалавър да почнеш работа някъде и задочно да завършиш магистър по бизнес администрация или нещо друго, но да НЕ Е лингвистика или ако е да е с друг език (не руски или английски).
Мъжът на моята сестра има магистър лингвистика английски и френски и работи в Англия като мияч на коли. Смятай каква квалификация имаш БЕЗ практика! Руският ти е голямо предимство, но за съжаление много лесно се учи на работно ниво (6 м. на говоримо ниво за българи без всякакви познания по езика), а и руснаците учат езика ни, има към 20 хил. души с руски корени само във Варна, които говорят без акцент. С две думи - твоята конкуренция е жестока, специализирай се по-добре в заклето преводачество, в тежки юридически преводи или нещо такова, което НЕлингвисти няма как да научат за 6 м., а без практика няма как. Лошото е, че рядко трябват такива преводи и са зле платени заради голямата конкуренция. Има обаче юридически кантори, които назначават преводачи на заплата дори. Търси работа и в агенциите за имоти по морето, не търси високо заплащане, а перспективи и интересна позиция.
Превеждай книги дори при ниско заплащане, за да си направиш име, направи си сайт, блог, знам ли, но намери начин да се отличаваш от масите.
Магистърът задължително да е по някаква ПРОФЕСИЯ, която в комбинация с езиковите ти познания ще ти е предимство. Задължително изучи ПРОФЕСИЯ в или извън учебно заведение, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трудов стаж, защото като чукнеш определена възраст БЕЗ трудов стаж никой няма да те взема на работа, защото на работодателят му е ясно, че не може един човек на 25 г. да го превъзпиташ и да го научиш на трудови навици, всеки се е опарвал и затова ВСЕКИ търси хора със стаж, ако ще да е като сервитьор, просто да знае, че си работила и си остискала едни 1-2 г. при същия работодател. Задължително си взимай препоръки!
Гол магистър иначе мен не ме интересува. Обявава се позиция за висше образование и 1 месец стаж ми е по-важен от магистър по същата специалност като Бакалавъра, защото всички сме учили и знаем, че се дъвка една и съща дъвка, губене на време и пари, дай ми на мен някой, който може да ми свърши работата, за това се плаща, не заради красиви дипломи и личица.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker