За.....рисуването - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121364)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14385)
 Тинейджърски (21905)
 Семейство (6480)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4705)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18571)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

За.....рисуването
преди: 9 години, 11 месеца, прочетена 1964 пъти
Здравейте,
Много обичам да рисувам!Всички казват,че съм най-добрата художничка в класа и аз се гордея с това.Всичко това размишляване започна от един-едничък въпрос:Каква искам да стана,когато порастна?Много мислих,но не стигнах до никъде.Бих искала да уча в художествена гимназия,но ето ги проблемите:
1.Най-добрата ми приятелка.Искам тя да е с мен,но да кажем,че я бива да рисува,колкото пингвините живеят в Азия.
2.Не винаги мога да рисувам-случва се на моменти(много зависи от настроението ми).
3.Не знам дали ще съм достатъчно добра!
4.Едва ли ще се издържам само с рисуване(парите няма да стигнат).



Ще съм ви благодарна,ако ми помогнете!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 11 месеца
hash: 1ad94eb7be
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Според мен недей да учиш директно рисуване, а просто нещо, в което рисуването ще ти помогне, а в същото време има възможност да изкарваш пари от него, защото няма какво да се лъжем, с рисуване трудно ще се издържаш, въпреки че познавам художници с добри доходи, но е трудно. Например учи дизайн или нещо подобно. Определено рисуването ще ти е от полза при такъв вид професия.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: eceacf6b76
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Чак ме е яд, че си мислиш такива неща! Същите каквито и аз... а не си струва да му мислиш толкова. Нещата не са толкова сложни колкото изглеждат.
Аз вече съм студентка, първи курс, но не с рисуване и то защото си мислих, че не мога. Защото и аз "понякога мога, друг път- не". Ще ти разкажа за мен и така ще ти дам съвет.
В началото на лятната ваканция преди 12кл. реших да се запиша на уроци по рисуване, защото така и не можех да разбера мога ли да рисувам, или не. Записах се и мн ми харесваше, господина каза, че ставам. После започна да ми говори за университетите с рисуване и аз започнах да си мечтаяяя.... и така реших да се занимавам с рисуване и исках да уча анимация. Накрая след всичко, което ми мина през главата нашите ми казаха, че няма как да плащат за подобно образование, понеже специалностите с рисуване са главно в редовна форма и ще трябва да живея и да уча в София, а те да ме издържат, отделно семестрите са скъпи. Както и да е, аз мн се разочаровах и спрях уроците. Вкъщи продължих да си рисувам, но рядко.
В началото на 12кл. се запознах с едно момиче, в класа по ЗИП и видях, че нещо беше рисувала на едни листи, поразпитах я и тя каза, че иска да влезе в националната худ. академия и е тръгнала на уроци. Рисунките и бяха.. не толкова добри, дори аз рисувах по-добре от нея.
И какво стана? Сега тя Е в нац. худ. академия и рисунките и са много много хубави. Тя просто работи над себе си цяла година и накрая влее там КЪДЕТО ИСКАШЕ. Аз съм се отказала напълно, разбира се, записах английска филология задочно.
Така че ако искаш нещо просто го направи! Недей да мислиш толкова за всички пречки, които ще имаш, те са неизбежни! Колкото до приятелката... според мен тя не би трябвало да има място в образованието ти, ти би трябвало да мислиш трезво и да прецениш какво искаш. А както виждам, ти вече знаеш :) В момента има много професии, които се работят от художници, хора, които освен да рисуват добре могат да го правят и на компютър. И тези неща се учат. :)
Не се притеснявай. Понякога е най-добре да поемаме рискове. :) Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 7f5355273c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Личното ми мнение, по твоите въпроси
1. Забрави за най-добрата си приятелка. Много скоро, ще намериш други интереси, други хора, любовници и идеали. Ако прителкатата ти е толкова добра колкото ти се иска, това, че не сте заедно постоянно е малък проблем.
2. Цялата идея на изкуствата е да изразява чувства. Естествено е, че когато тях ги няма, няма да можеш да рисуваш.
3. Тогава разбери! Не се страхувай да питаш за мнението на други художници, приятели, познати и дори случайни хора. И не питай семейството си... те не биха дали обективна оценка освен ако и те не са художници.
4. Да си чувала за хора наречени дизайнери? Повечето от тях не правят почти нищо, а изкарват огромни суми, но това е последното нещо, което би трябвало да интересува един истински артист.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 5a1b1a87e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Погрешно е да смяташ, че рисуването е талант, който не ти носи перспективи. Използвай го, за да влезеш в специалност, която е свързана с компютърен дизайн. Очаквай че през обучението си ще се занимаваш с различни програми като фотошоп и подобни, тъй че самият талант ти дава старта към артистична професия. В 21 век е остаряло виждането, че талант като рисуване ще намери израз само в продавач на платна. Това е века на технологията и има хиляди сфери, в които можеш да използваш таланта си. Всичко зависи от упоритостта ти, дори таланта сам по себе си не значи много, а това до колко си сериозна. Можеш да правиш дизайни на сайтове, да работиш за вестник или списание, рекламни плакати, изобщо всякакви неща свързани с дизайн. Като всяка професия, дали ще си добре финансово, зависи от това колко си добра в това, което правиш и дали си предвидлива.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker