Влак до университета - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Влак до университета
преди: 9 години, 10 месеца, прочетена 1082 пъти
Предстои ми висше образование и един от най-големите ми проблеми са парите за това гледам да намеря най изгодния вариант. В града ми няма университет и единственият ми шанс е да ходя в друг град което означава квартира, сметки и много други. Аз съм от Мездра, не съм кой знае колко далеч от софия та ми дойде една идея. Възможно ли е според вас да уча в Софийския но да си живея в Мездра. Билетите за влака са около 3- 4 лв а предполагам че има и карти с по големи отстъпки(пишете ако знаете). Аз не съм претенциозен, мога бая да издържам и на тичане и на др така че самото пътуване няма да ми е проблем. Но тъй като не знам какви са горе долу програмите и др не мога да преценя дали е възможно. Искам да уча стоматология. Какви са горе долу програмата, часове (основно начало и край но и друга информация не ми е излишна ако имате). И също така дайте свое мнение.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 10 месеца
hash: da10902cc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Изчисли и ще видиш, че квартирата е по-евтина. Има хора, които работят така от вашия град, но при работа имаш раб. време, което при унито не е тяка - понякога се остава и по-дълго.
Може в началото да пътуваш, но си намери квартира - има стаи за 150-200 лв. с тока! В София можеш и да работиш и да се самоиздържаш.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: e6c2f8dec9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Кандидаствай за общежитие. Може и с 300 лв. /месец да се живее в София на общежитие. От личен опит ти го казвам: 100 лв. за разходи (общежие, интернет и карта за цялата градска мрежа), останалите 200 почистване за храна и препарати за почистване. Вярно не можех да си позволя да излизам много, много, но понякога можеш да излезеш дори и за едно кафе, както се казва знам 2 и 200.
Иначе, ако си редовна форма на обучение до 26 г. възраст, ползваш 50% отстъпка от билетите на БДЖ.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: cb4b4fb4d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здравей,
Аз съм от Враца, трета година в СУ и съм на общежитие. Пътуването ще ти излезе много по-скъпо.
Например:
всеки ден 5 лева общо за отиване и връщане( има карти за студенти с 50% намаление) ;20 лв за карта за транспорт за всички линии в София или 10, ако си направиш само за една линия; там яденето ти ще е минимум 10 лв. на ден, защото си е скъпо в университета, няма какво да се лъжем (дори и на стол да ходиш 3 пъти на ден пак излиза толкова). Станаха около 320 лв.
С тези пари можеш да живееш в общежитие. Аз средно на месец плащам за общежитие 60 лв (наем консумативи). С около 50-60 лв на седмица можеш да живееш, ако не излизаш или го правиш само веднъж в седмицата(зависи къде и какво ще си поръчваш), ядеш вкъщи или на стол и през уикенда се прибираш в Мездра.
Другия плюс на това да живееш в града, в който учиш е, че ще имаш време да учиш, да спиш, да излизаш, да живееш, а така по пътищата е много изморително. От личен опит ти го казвам. Ще ставаш много рано сутринта, ще се прибираш късно и ще пътуваш с всякакви хора. Знаеш, че БДЖ не са много надеждни и понякога има закъснения с часове, особено през зимата. Така веднъж закъснях за много важен изпит.
След като свикнеш с обстановката можеш и работа да си намериш. Аз още първи курс, втори семестър, започнах работа, ходя и на лекции, взимам стипендии, така че ще се справям, няма причина ти да не можеш.
Сега от 1 до 10 септември е кандидатстването за общежитие. Ти пробвай, а ако решиш да пътуваш можеш да се откажеш от общежитието. В началото малко повече разходи ще имаш - плащане на разни такси при настаняването, но няма как и без тях.
Успех ти желая! Много ще ти хареса студентския живот. :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker