Изучаване на чужд език онлайн или чрез курсове? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Изучаване на чужд език онлайн или чрез курсове?
преди: 9 години, 10 месеца, прочетена 1374 пъти
Здравейте,

Тази тема предлага един доста интересен въпрос за дискусия. Според вас как е по-добре човек да изучава даден език - онлайн или чрез курсове? Кои са плюсовете и минусите на 2-та начина? Който има мнение по въпроса, нека го изкаже.

В случая става въпрос, че искам да изучавам немски, но се колебая как да го изучавам. Проучвам възможностите на 2-та начина, а и мисля че тази тема ще е полза за много хора.

Поздрави.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 9 месеца
hash: 6c82cc4f2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Интересен въпрос...
От една страна няма нужда някой непрекъснато да ти казва каква домашна да напишеш, какво точно да учиш и т.н., а на курсовете има такива неща. От друга страна, обаче, на курсовете ще можеш да видиш точно какви пропуски допускаш. Но запомни едно- ЕЗИК НЕ МОЖЕ ДА СЕ НАУЧИ НА КУРС ЗА 3 МЕСЕЦА!!! Език се учи минимум 2 години и то интензивно, ако искаш наистина да го научиш. Можеш да тръгнеш на някакъв курс, но той да започва от самото начало на езика и да стига до ниво за напреднали. Ще ти бъде трудно да конструираш изреченията, ако не си ходил на курс и не ти е било обяснено. Затова моят съвет е- отиди на курс, но не да отбиеш номера, а на дългосрочен курс по немски, на който НАИСТИНА да научиш езика. Ако в твоето населено място има само кратки курсове за по 3-4 месеца, въобще не ходи да си прахосваш парите.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 4487aca9e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Лично aз предпочитaм поне първите две нивa дa си ги учa сaмa- онлaйн, учебници, дискове и телевизия нa съответния език с телетекст ( зрителнa и слуховa пaмет). Всеки възприемa по рaзличен нaчин информaция. Aко съм в курс обучението е еднaкво зa всички. Aз говоря 6 езикa. Винaги зaпочвaм с глaголите. Изобщо не ме вълнувa кaкво ще ми говори преподaвaтел, aз си учa глaголите и спрежениятa нaй- нaпред. По телевизия слушaм примерно новини, зaдължително с текстa отдолу- тaм приемaм повече информaция, прaвилен говор/ aкжент, прaвилно изписвaне. Дисковете си ги кaчвaм в телефонa и нa рaзходкa, нa път, когaто съм в нaстроение и знaм, че ще възприемa, си пускaм, слaгaм слушaлките и слушaм. Средно, по около годинa ми е отнемaло дa учa който и дa е от езиците. Сaмо зa двa от тях съм ходилa нa курс зa следвaщи нивa и се окaзa, че имaм по- високо, от колкото си мислех.
В Испaния трябвaше спешно дa учa езикa, зaписaх курс. Отидох и се окaзa, че сме еднa групa от около 30 души, рaзлични нaционaлности и " учителят" ояснявaше с помощa нa кaртинки;)
След 10 мин. просто си тръгнaх. Него език нaучих нaй- бързо;)

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: e1c6251165
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   И аз бях в същото положение като теб. Понеже исках да изучавам немски, се чудих по кой от двата начина. Но в моя град е така че няма учители по немски,които могат да ме научат. Затова започнах да го изучавам онлайн и засега съм доволна от наученото. Надявам се да съм била полезна.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 9a3944d4f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз езиците, които знам, или на курсове, или в училище съм ги учила. Ако седна онлайн, първо че няма кой да ме стяга и бързо го зарязвам, и второ, че като не разбирам нещо, няма кой да ми го обясни. Забелязала съм, че като реша да уча някой език, мотивацията ми е само за няколко седмици в началото и после става трудно да се задържа :D Затова подкрепям повече курсовете, защото щеш не щеш вече си се записал и ще учиш :D

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker