Има ли колеги от ИУ-Варна? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Има ли колеги от ИУ-Варна?
преди: 9 години, 8 месеца, прочетена 2129 пъти
Здравейте, моля, някой, който учи в ИУ-Варна или е запознат с университета, да ми каже, доколко си заслужава да запиша Финанси- задочно обучение в него? Каква е подготовката в университета и по-точно в задочното му обучение? Ще имам ли добра релизация, ако завърша задочно Финанси в ИУ-Варна или да се насоча към друг университет?
П.П. Много моля, редакторите да одобрят темата, защото наистина ми е важна информацията. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 8 месеца
hash: d888120942
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Завърших магистратурата си във Винса маркетинг, задочно и честно казано не съм доволна от обучението. Да не говорим че университетите бълват икономисти.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 28beecbd14
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Пълна порнография имам познати който завършиха без никакви усилия почти не ходиха на лекции за реализацията във Варна като цяло има работа само в туристическия сектор и то за няколко месеца ако искаш хубава работа отивай в София но трябва да имаш връзки там.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: c1e0b4a594
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Номер 1, от какво по-точно не си доволна? Аз, ако се запиша там, ще бъда бакалавърска степен. Преподавателите ли не са на ниво? А какво е нивото на подготовката? И още нещо- ти успя ли да се реализираш по специалността си след обучението във Винса? Успя ли да си намериш добре платена работа или все още си търсиш?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: c1e0b4a594
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От автора: Номер 2, аз не съм от Варна, а от Сливен. Мислех дали да запиша задочно във Варна, защото ако запиша редовно (редовното би било в СУ) ще имам много разходи и не знам, дали ще се справя, пък и на общежитие... :( Освен това във Варна ще уча Финанси, няма да е от туристическия сектор, защото не харесвам туризма, а счетоводството. Ще успея ли да си намеря качествена работа според теб ако завърша задочно Финанси във Варна и след това се върна в Сливен или да мисля за редовно в СУ?

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 28beecbd14
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   От номер 2 Ако искаш хубава работа отивай в София вярно разходите ще са по-големи но възможността за хубава работа е по-голяма стига да имаш връзки. Моите познати които завършиха икономическия работят по Златни пясъци за 400-500 лева някой от тях се върнаха в Сливен и си намериха някаква работа. П.С. Аз също съм от Сливен.

 
  ...


...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: e49f56e48a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Аз съм завършил "счетоводство и контрол" в ИУ-Варна и според мен подготовката си бе слаба. На лекции е безсмислено да се ходи, понеже си има учебници и е по-добре да седнеш и да го научиш, отколкото да пишеш, като робот. Най-добре е да започнеш работа по специалността още докато учиш или да караш някакъв стаж, така ще получиш реална, практическа подготовка. Относно самото намиране на работа, за мен има два фактора-усилено търсене и късмет. При мен така се получи. Една година си търсих постоянно работа и накрая извадих късмет и намерих. Сега си работя по специалността и съм доволен. Другото, което е, първа работа не се избира. Може по корем да лазиш, но приемаш. Важното е да имаш стаж, защото без него никой не те иска. Написаното до тук важи за хора без връзки. Ако имаш връзки вече говорим за коренно различна ситуация. Познавам доста хора, които без никакъв опит, а някои от тях и с неподходящо образование, бяха спуснати на много апетитни позиции.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: c1e0b4a594
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От автора- Номер 6, ти нещо свързано с туризма ли работиш или е свързано със счетоводството? Питам, защото някои хора са ми казвали, че във Винса записват хора, които искат след това да работят в сферата на туризма, защото е във Варна. И още един въпрос- казваш, че си доволен, защото работиш по специалността си, но препоръчваш ли ми да запиша задочно в ИУ-Варна или не си заслужава?

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: c1e0b4a594
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   От автора- Номер 5, тези, които са се върнали в Сливен, на висока позиция ли са, работят ли по специалността си и доволни ли са след обучението си във Винса? Интересува ме, защото ако запиша там задочно, с мен ще стане същото- ще уча и след това ще си търся работа в Сливен.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 28beecbd14
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   От номер 2 От тези който се върнаха в Сливен някой от тях мама и тате ги уредиха по да работят по специалността си а другите се хванаха на каква да е работа. Тези който останаха във Варна вече 1-2 години не си намират работа по специалността и работят по завесения и хотели за 400-500 лева и плащат квартири. Във Варна няма работа само в туризма сезонно заплатите са като в Сливен.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: e49f56e48a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От номер 6

Не, не работя в сферата на туризма, аз дори не живея вече във Варна. От Шумен съм и след като завърших почти венага се прибрах. Просто Варна не ми харесва. Колкото до препоръчването, не ти го препоръчвам, но само ако можеш да учиш в чужбина. В България университетите са почти еднакво зле, така че ако не можеш да си позволиш чужбина, отиди във Варна. Ако си сериозен и учиш не за да вземеш изпита, а за да вникнеш в материята-ще успееш. Както съм написал по-горе още след 2-ри курс търси работа по специалността, стажове и т. н., по този начин ще натрупаш безценен опит и още знания. Практическата подготовка в нашите университети е НУЛЕВА. Виждам, че си решил да си търсиш работа в Сливен, което по принцип е супер, но първо се поинтересувай какъв бизнес има в града, връщат ли се поне част от младите хора след като завършат и т. н. Между другото миналата седмица минах от там и градът ми се стори живичък, по принцип винаги ми е харесвал. Не си мисли обаче, че ще завършиш и ще започнеш на висока позция ( ако нямаш връзки естествено ). Аз влязох да уча точно с тая нагласа, но бързо бях отрезвен. Ще започнеш от най-ниското стъпало, с мижава заплата и ще е нужно доста да поработиш, за да се издигнеш. Принципно в градовете от нашият калибър процъфтява шуробаджанащината и дори и Оксфорд да си завършил, връзкарят със средно ще те измести. Съветът ми е да се насочиш към международните компании, ако има такива в Сливен. Хем имаш шанс за развитие, хем изкарваш повече пари, хем отношението е по-добро. Отидеш ли в Иванчо и Марийка ООД, забрави за развитие. Всички по-добри позиции са заети от братовчеди, стринки, лели, чичовци и всякакъв вид рода, а с теб ще се отнасят по-зле, отколкото с кучето на двора. Разбира се, ако става въпрос за първа работа и нямаш други алтернативи-приемаш. Важното е в трудовата ти книжка да има стаж по-специалността. Колкото по-бързо си го набавиш, толкова по-бързо ще излезеш от калта. Записвай се спокойно, учи си, забавлявай се, нещата ще се наредят.

 
  ...

...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: c1e0b4a594
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   От автора- Номер 2, аз определно искам да се върна и да работя в Сливен, а не във Варна. Да разбирам ли, че ако нямам връзки тук, ще ми бъде много трудно да си намеря работа по специалността си? Питам те, тъй като каза, че си от Сливен и сигурно можеш да ме насочиш- аз не съм връзкар, НО ИСКАМ ДА РАБОТЯ ПО СПЕЦИАЛНОСТТА СИ. Според теб ще успея ли да си намеря работа в Сливен с диплома от ИУ-Варна или да се запиша в СУ, със софийска диплома по-високи шансове ли имам?
П. С. В специалност Икономика и финанси в СУ се учат два чужди езика, като и предмети изцяло на английски. Дали това един ден ще ми е от полза или няма значение?

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: c1e0b4a594
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От автора- Номер 6, проучих специалност Икономика и финанси в СУ и в нея се учат два чужди езика. Има и предмети, които се учат изяло на английски, с американски учебници, изпитите също са на английски. След 3-ти курс има задължителен стаж по специалността, като ти намират работа за през ваканцията и си длъжен да работиш. Дали чуждите езици и предмети на английски, които се учат в СУ ще ми бъдат от полза, ако си намеря работа в международна компания? Питам, тъй като ти ми каза, че няма значение, къде си завършил, което си е така, но има разлика в специалностите- във Варна е само Финанси, а в СУ е Финанси с два чужди езика, като после се продължава в магистърска степен Финанси и банково дело. Да се запиша ли в СУ заради чуждите езици или те не са особено важни, какво мислиш?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 28beecbd14
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   От номер 2-С диплома от СУ според мен ще си намериш малко по-лесно работа по специалността както каза номер 6 трябва да започнеш от най-малкото стъпало и с ниска заплата но какво да се направи такова е положението. Ти ако си намериш работа по специалността пак добре защо ако знаеш по статистика в България 80 процента от висшистите не работят по специалността си.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: c1e0b4a594
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   От автора- Номер 2, щом като огромната част от висшистите (80%, както ти каза) не работят това, което са завършили, това не означава ли, че наистина трябва да бъда опитен, за да си намеря работа? В този смисъл мислиш ли, че е важно за един икономист да има завършен университет с два чужди езика (говоря за СУ), могат ли наистина чуждите езици да ми бъдат от голяма полза в бъдеще или и без чужд език в специалността, няма да е голяма загуба? И малко по-различен въпрос- какво мислиш като цяло за задочното обучение и по специално по икономика? Според твоите наблюдения, ще успея ли да се реализирам и да бъда опитен по специалността си, ако завърша задочно (знаеш, че за задочното мисля да е във Винса) или да запиша редовно, ако искам качествена работа по специалността си (за редовното мисля да е в СУ)?

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: e49f56e48a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   От номер 6, 10
За чуждите компании английският е задължителен, а всеки друг е плюс. Ако наистина овладееш два езика, ще са ти огромен бонус. Внимавай тази програма в СУ да не е само на книга. Много често университетите декларират едно, а накрая се оказва, че не е точно така. Притеснява ме и друго, за да се учи на чужд език, какъвто и да е той, трябва студентите да са на едно добро ниво. Какво ще се случи, ако има студенти, които не знаят съответният език, понеже доколкото знам се влиза без приемен изпит по чужд език. Да не стане така, че 80% да са на първо ниво и преподавателите да кажат, като не знаете ще си караме на български. Иначе, ако наистина се изучават два езика, съм с две ръце ЗА, но пак казвам, за да се учи език в университет, трябва нивото да е от средно-напреднал нагоре.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 28beecbd14
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   От номер 2-Задочното ще ти спести много пари а редовното във СУ ще ти коства много пари но качеството на обучени е по-високо. За чуждите езици и един английски е достатъчен според мен. П. С. Аз просто ти давам съвет учи където ти е удобно и карай стажове защото без опит никой не взема на работа не си губи времето по заведенията като повечето студенти. Надявам се да си намериш хубава работа като завършиш.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: c1e0b4a594
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   От автора- Номер 2, благодаря ти за препоръките! Мисля, че съветите ти ще ми бъдат от голяма полза! Може ли обаче да уточниш- ти ми препоръчваш да запиша в СУ, защото качеството на обучението е по-високо, с два чужди езика е специалността или да се запиша във Варна задочно, където разходите ми ще бъдат по-малки? Може би наистина с диплома за два чужди езика в редовно обучение в СУ по-лесно ще си намеря работа, но пък ще имам и по-високи разходи. Наистина съм много разколебан-кое от двете е за предпочитане- редовно в СУ или задочно във Варна?

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: c1e0b4a594
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   От автора- Номер 6, аз подробно разпитах за специалността в СУ и разбрах, че в действителност обучението в СУ Е НА НАИСТИНА ВИСОКО НИВО, НАЙ-ВИСОКОТО В БЪЛГАРИЯ, БЕЗСПОРНО. Задължително трябва да държиш кандидадстудентски изпит по чужд език, което е на много високо ниво, наистина, за да влезеш, като признават и оценка от ДЗИ. Има и студенти на по-ниско ниво, но те биват скъсани. Едно момиче, което учи там ми разказа, че познавало хора, които с години не могат да завършат тази специалност и си влачат изпитите. Така че съм сигурен за високото ниво, което донякъде ме удовлетворява. Първия курс ще имам микроикономика на английски, 8 часа седмично, общоикономически наглийски и бизнес английски. Що се отнася до втория език, той се учи всяка година (без 4-тата, защото тогава вече има по-малко предмети) по 3 часа седмично. След това, разбира се, се държи и изпит по втория чужд език. Не се съмнявам за нивото на езиците, но не съм сигурен, дали да избера двата езика, но в редовно обучение или без езици, в задочно, но без толкова много разходи. Какво ти е мнението? Да рискувам ли със СУ (от гледна точка на разходите) или да запиша във Варна?
П.С. Между другото, също ми е проблем и приспособяването- много ми е трудно да се нагаждам към новата обстановка, не знам, дали ще свикна със София. :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker