Финанси- Свищов ! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Финанси- Свищов !
преди: 9 години, 9 месеца, прочетена 2035 пъти
Здравейте! Имам запитване относно тази специалност в Свищов. Тази година няма да съм студент, тъй като съм извън страната. Интересува ме трудно ли се влиза в Свищов, и по специално в тази специалност. Пример дипломата ми е 4, 82 и успея да изкарам 6 на изпита дали бих имал шанса да влезна? Въпроса ми е насочен към хората за които тази година ще е първа там. Второ Висша математика изучава ли се при тази специалност? ! Погледнах в плана им но не видях да фигурира. И като цяло трудно ли обучението при тази специалност. Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 9 месеца
hash: a02c16af4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Там влизат хора с диплома 3.00 ... Моя роднина работи там, точно тази специалност. Обучението не е трудно, а математика въобще не се изучава, премахнаха я. :) Ще влезеш, не се безпокой!

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 322dd1863b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Слушай какво ще ти кажа- Свищов не ти трябва! Ако искаш да получиш качествено образование, Свищов не е за теб! Но ти не си дал/а много информация-искаш диплома само на хартия или диплома, с която да можеш да работиш? Ако е вторият вариант, то определено Свищов отпада! Образованието в България е НА МНОГО НИСКО НИВО. Ако искаш все пак да учиш тук, единственото място за изучаване на икономика, където нивото е наистина добро, е СУ. Навсякъде другаде се шири корупцията, има конфликти на интереси, докато СУ е единственият български университет в топ 1000 на световните университети. Не сси казал/а и аз висшата математика- ако ти е трудна математика, недей да записваш в СУ, защото там много се набляга точно на това. В такъв случай отиди в УНСС. За влизането в Свищов проблем нямаш НИКАКЪВ-приемат абсолютно всички, които кандидадстват. Но пак ти казвам- недей да записваш в Свищов, не си заслужава.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: c2841288b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   За специалност "Финанси" най-доброто място категорично е УНСС!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 322dd1863b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 3, категорично не съм съгласен!!! За Финанси най-дпброто място е СУ!!! Само в СУ се учат два чужди езика в специалността! В УНСС има само Финанси, където няма език, което е ужасно! А във Финанси с преподаване на английски средата е много лоша, а след това не можеш да владееш термините на български, като завършиш, защото си учил изцяло на английки. Освен това в направлението с преподаване има 10 специалности, така че не знаеш, в коя ще попаднеш и дали изобщо ще завършиш Финанси! Така че категорично СУ с двата езика!

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: e2873d03fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Авторе, ако те е страх от Висша математика, ти изобщо защо учиш икономика?
Дори и да не се изучава, то познанията се ПРЕДПОЛАГАТ, ако искаш да учиш точно финанси.
Аз съм завършила в икономика в Германия, но работя в средния мениджмънт на чужда фирма у нас и честно Ви казвам - НЕ назначаваме изобщо икономисти, завършили у нас. Правят се изключение за счетоводители например или при хора с поне 3-5 г. стаж, но за първа работа ще ви е трудно. От Свищов нямаме нито един човек, от УНСС и ВИНС-а имаме няколко човека, но честно казано като икономисти нямат някои елементарни познания, но слава Богу си разбират от КОНКРЕТНАТА работа. Проблемът на българското образование по Икономика е, че не е с научна насоченост - липсвава и практическа, и научна насоченост, а завършили хора често не могат да четат и анализират данни, камо ли да ги създават.
Икономиката е 50% математика, а във финансите и повече. Ние в Германия учим всички видове икономики и имам поглед и към другите специалности - дори Маркетинг да учи човек, пак трябва много математика под формата на статистика. Днес поне има много добри програми по статистика, но за да работиш с тях също поне общи познания си трябват.
За съжаление училището в Свищов има и още един недостатък в сравнение с университетите като УНСС - просто там студентите нямат начин да имат и 1 ден стаж или практика по специалността. В нашата фирма предлагаме практики лятото на студенти, където няма големи изисквания и идват хора и частните университети, но никога сме нямали някой от Свищов, което е жалко.
Моя съученичка със среден успех влезна там, завърши си, записа докторантура и я изкара - това са преподавателите ви. Аз с нея 5 г. в гимназията съм стояла на един чин и в Германия дори такива хора не ги допускат до следване, камо ли до докторски титли.
Прави си добре сметката къде и КАКВО ще учиш.
У нас просто добри професори и програми по икономика почти няма.
Добро е обучението по специалности като Информатика, всичко в ТУ София, някой факултети в СУ, в Пловдивския имат няколко добри специалности, УНСС от части, във ВИНС-а за съжаление професорите са стари и преподават буквално комунистически бълвоч, но по БЪЛГАРСКО Счетоводство са ОК, във Велико Търново имат също 1-2 утвърдили се специалности и това е.
Нямаме НИТО един университет в топ 500 на света и най-жалкото - нито един в топ 500 на ЕС, което е безобразие. Не сме въвели системата ECTS, модуларното обучение, с изключение на частните университети, които привличат вече и добрите преподаватели, което е направо катастрофа за общественото образовение и ще го направи недостъпно за масата население.
Всички останали

 
  ...


...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 322dd1863b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Номер 5, можеш ли да кажеш по-подробно, какви по-конкретно са ти впечатленията от ВИНС-а? Излизат ли качествени специалисти оттам или е по-добре УНСС? А в чуждата фирма, в която работиш, наемат ли български икономисти, които са завършили задочно? Имат ли някакви предрасъдъци към задочниците или не ги интересува формата на обучение?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker