Образование тук и в чужбина - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Образование тук и в чужбина
преди: 9 години, 9 месеца, прочетена 1301 пъти
Привет! Момиче съм и тази година ще бъда 11 клас и съм в клас, в който се набляга на езиците предимно. Моята ситуация е малко странна, но ще се опитам да я напиша максималко кракто и разбираемо. Отлична ученичка съм, всяка година се боря за над 5, 50, защото знам, че всеки сам кове бъдещето си и искам да не се прецаквам като се правя на ''готина'' и не уча. Езиците, които уча са испански и английски. Английския го обичам от малка, уча го сериозно, а испанския едва ли ще наблягам да го уча след 12 клас, но гледам да науча максилано много думи в час, не го знам идеално, но мога да се започная с някой и да му кажа нещо за себе си. Силните ми страни са БЕЛ, История, донякъде Георгафия, а останалите са ми по-трудни, но се опитвам да ги разбирам. От малка съм с нагласата да уча право и да бъда адвокат или нотариус. Тук идва голямото ОБАЧЕ родителите ми смятат да се месят в чужбина след като аз завърша, там ще имат по-добре платена работа, за да има как да ме изучат. Баща ми е против да уча в Бълария, иска да поема и аз своя път към света. Майка ми иска да запиша задочно право и да замина с тях и да идвам на изпити само и постепенно да уча езика на държавата в която ще са и да работя там. Баща ми е против и иска аз да започна изцяло нов живот сама далече, за да се сблъскам с нещата, а не да разчитам на тях винаги, което е правилно донякъде. Вече тотално се обърках, сигурно и вие, уж тази година трябваше да почвам курсове по история, а сега не знам какво да правя, доколкото знам българите в чужбина не ги допускат до тази професия, а пък не мога да разчитам само на чужбина, трябва и тук да пробвам, но пък ако ме приемат няма да съм щастлива, защото искам да замина далеч, да пътувам и да имам нов живот. Честно казано не знам какво да уча. Знам, че това е поредната тема, но при мен обстоятелствата са други. Моля всеки един погрижил се за прочете това да остави коментар. Аз дори не знам как и къде да ходя и да питам за университети в чужбина и какви тестове трябва да правя, най-много да изтърва срока, няма кои да ми обясни и да ми каже специалности, цени, изисквания и прочие. Държавите на които съм съгласна са : Англия, Холандия, Дания, Германия, Америка и може би Ирландия или Чехия.

Моите въпроси към вас са:

1-Кога е деня на отворените врати в НДК, където има представители от униревситети и обясняват на хората?
2-За кои държави е този ден на отворените врати и ако може линк къде да следя кога са мероприятията, защото не намерих нищо в Гугъл?
3-Коя от моите изброени държави ще бъде най-добре?
4-Наистина ли никъде освен в Дания не се признава тяхното образование и ставаш едва ли не женен за държавата?
5-Според предметите, които са ми силни какви професии ми предлагате, които да ми позволяват да имам пари да изпълня мечтата си да пътувам из света?
6-Кога се кандидасва за чужбина? Началотото ли края на 11 клас или 12?
7-Къде мога да отида в София да ми разяснят всичко и да ми помогнат с документите и колко ще ми струва?

Благодаря за отделеното време.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 9 месеца
hash: 4ed168be6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първо. Оценките не те определят като стойностен човек, не знам за какво въобще ги намекна. Дори вече в много хубави университети не се кандидаства с диплома, ами с интервю и сертификат за владеене на чужд език, който е задължителен и можеш още през 11-ти клас да го вземеш и да кандидатстваш..
Второ.. Защо очакваш чужди хора да ти напътстват и определят съдбата? ! Всяка държава е различна. Всеки университет си има своите плюсове и минуси. Отиваш, разследваш, харесваш. Не става от днес за утре. Всеки ВУЗ има форум или сайт, където можеш да прочетеш полезна информация. Дори във фацебоок е пълно с групи и хора, които можеш да разпиташ. Трябва обаче да знаеш каква специалност и какво по-точно ти се учи. Според мен не е добра идея да определяш желанията си по училищните ти предмети. Замисли се, те ли са единствената ти възможност, с която можеш да следваш? Или може би има хиляди сфери в живота, които нито един общообразователен предмет засягат пряко, ами само косвенно за обща култура? ХмМ История.. Ами стани археолог, какво мога ти кажа?
География - стани мореплавател, стани картограф, стани туристически агент.
Доходоностна професия? Ми то, ако се знаеше такава - другите щяха да изчезнат. Във всеки сектор има пари, стига да знаеш как да ги спечелиш. Някъде става по-трудно, другаде бавно, но на всякъде трябва желание и нюх, без които бизнес не може да се прави.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: a46c726017
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не мога да ти отговоря на въпросите , но ще ти кажа едно.. в чужбина е много по-добре отностно образованието!!!!

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 701ca64861
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Ти си доста неориентирана. Как така не знаеш какво да учиш? Като не знаеш, значи няма какво да мислиш за чужбина. Като решиш какво да учиш, тогава вече можеш да проучиш. Трябва да си наясно- ако завършиш право в България, ОСТАВАШ ТУК! Не можеш да упражняваш правото в друга държава, защото ти си учила българското законодателство и не знаеш това на чужбина. Разбери, че няма как да учиш право в България и после да заминеш за чужбина, защото няма да можеш да работиш по специалността си в чужбина. Ако пък стане обратното- завършиш право например във Великобритания, не можеш да упражняваш професията си в България, да речем, защото си учила по британското законодателство! Тези неяа са много важно и трябва да ги знаеш. Още нещо- имаш ли пари, за да заминеш в чужбина, сама не можеш да се оправиш! Съветът ми е следния- не учи право. Сега поне в България всеки втори е юрист и е много трудно да си намериш работа. Насочи се към нещо друго- щом обичаш историята и БЕЛ, значи нямаш особено голям избор, обаче. Един съвет от мен- остани в България. Всички млади хора бягат оттук... това никак не е хубаво и най-добре ще е да останеш тук, за да помогнеш на родината си.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker