Дигитално образование - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Дигитално образование
преди: 9 години, 8 месеца, прочетена 2496 пъти
Здравейте

Аз съм на 22 години, студент от София. Бих искал да споделя една своя идея за положителна промяна в световното образование.

Какво ще кажете за частично дигитализиране на образованието? Учебниците са електронни, а домашните се пишат на компютър и се изпращат по електронната поща (или през синхронизираща услуга като Dropbox). За целта на всеки ученик над 4-ти клас се предлага безплатно таблет (а най добре - хибридно устройство тип лаптоп и таблет в едно).

Възможностите са неограничени. Представете си програма, която се контролира от таблета на учителя. При натискане на бутон тя "разпраща" тест-контролно към всички таблети в класната стая. В горния десен ъгъл на екрана е таймерът, а оценките стават ясни в мига след изтичане на времето.

Ако контролното съдържа писмен компонент, системата оценява автоматично единствено тестовите въпроси, изпраща написаното от всеки ученик на учителския таблет (всеки текст е с анонимен и временен идентификационен номер на ученика) и изчаква да бъдат въведени оценките на писмената част, за да изчисли крайната оценка.

Записките по време на час се водят в Word файл.


Плюсове:

1. Без тежки учебници и раници, под чиято тежест 10-12 годишни деца се превиват

2. Огромно удобство за учителя - край на безсънните нощи и носенето на чанти/раници, пълни с хартия. Край на ксерокс-сутрините

3. По-добра анонимност. Учителят не знае чия работа проверява, тъй като ID номерът е временен и само системата знае на кой е той. Няма възможност за разпознаване по почерка

4. Опазваме природата

Какво мислите?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 8 месеца
hash: 1cd28302bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Дигиталното образование ще е като дигиталната музика - плоска, лишена от редица честоти и емоционални компоненти... Но затова пък евтина и достъпна - индустриален продукт, лишен от духовния си смисъл и превърнат в ширпотреба!

Има едно нещо, наречено "живо общуване", което скоро няма да може да бъде заменено по никакъв начин, особено до определена възраст - то е не само съвместно присъствие, но и обмен на енергии, ма емоции... Хората и сега не общуват достатъчно, представям си тогава какво ще бъде!
Технологично идеята е супер, но какво би станало с лудориите в училище? С приятелчетата, с купоните, с враждите с "даскалите", с бягството от часовете, с първите любовни трепети? И те ли ще са дигитални?

Тази форма на обучение е подходяща за разни квалификационни курсове и програми за хора над 30-35 години, като тези на HP примерно, които междувпрочем се провеждат по този или по подобен начин от много години насам. Но за деца, които тепърва сформират характерите и средата си, учат се да общуват с учителите и един с друг - категорично НЕ!

Освен това отношенията учител-ученик са едни малко по-особени отношения... подобно на тези между майстора и калфата, на гуруто и адепта, на родителя и наследника... Глупаво е тук да се намесват компютрите! Дори тестовете, като система, ми се струват извратени като система за оценяване! (Макар че са много "лесни" за съставяне, провеждане, оценяване и т.н.)

Та ако си студент, който тука си търси разни безплатни съвети и идеи как да напише есе по темата, съветът ми е да напишеш есето ПРОТИВ тази идея... т.е. - да подкрепиш антитезата :)

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 2726fceab4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Искам и аз да кажа моето мнение.
Света затъва все повече и повече. Децата на г/д моята възраст вече не мислят! А вие искате да им натресете още по лесни неща? В никакъв случай!
Изумена съм колко е глупав света, да си мисли, че уж се издига все повече и повече, но не вижда какви последици оставя след себе си. Много съжалявам, че съм родена в този век ( 99н ).
- Broken

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 925bfe33f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Това вече съществува с изключение на таблетите. Нарича се Moodle платформа. Нашето училище е с нея, но е само нашето и още няколко. Големите университети в България работят с Moodle. Контролните наистина са улеснение за учителите. Сядаш и решаваш. В момента, в който предадеш си разбираш оценката. Домашните ти ги дават там. Добре е измислено. Има и Classroom manager. Като ти дойде времето ще се запознаеш повече с нещата. ;]

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 73b4b6b99e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 3, за кое училище говориш?

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 73b4b6b99e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   А дали може самите учебници да станат електронни?

 
  ...


...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 28e5de2799
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Много си тъп. Помисли си за енергията, която ше са дава за тва и, че 90% от децата ше имат плоблеми със зрението. Заспалите студенти на планетата Земя.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 9d9f1a246b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здрасти, авторе.
Ще озаглавя отговора си като "Интранет за всички университети".
Аз не разбирам от технологии, но идеята ти ме навежда на една мисъл, която би могла да подпомага комуникацията между университетите(висшето образование) в света.
Мисля си, че идеята ти не е добра за малки деца и ученици, но за университетски цели и обмяна на опит - защо не?
Всеки университет си има собствени програмни идеи, но като се въведе предложеното от теб, мисля си биха могли да изчистят някои недостатъци, повтаряне(дублиране) на специалности, практики, подпомагане, идеи, решения, проекти, изпълнения, разпределяне на задължения, а защо не и преподаватели(незаменими). Примерно един отличен лектор от България защо трябва да чете само в университетите в Америка? Не може ли да идва и тук, при нужда или където има необходимост.
Как викат консултанти за разни величия от цял свят да консултират "еди кой си", а не могат да призоват световно известен учен да учи студенти и тук? Същия принцип може да се използва и в училищата, но без самите ученици да бъдат оценявани от компютър, или да учат знанията си само от компютър. Нека да бъде колегия, а да видим колко отличници ще се извъдят за университетите?
Тази идея ще провери любопитството на много млади хора по въпроса "Има ли и колко са успелите българи в чужбина"?
-----
Подкрепям всички отговорили преди мен, без №5.
А на №6 първото му изречение е под всякаква критика(останалото е така).

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker