Ланшафтен архитект - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Ланшафтен архитект
преди: 9 години, 8 месеца, прочетена 3980 пъти
Здравейте, не след дълго ще завърша своето више образование бакалавърска степен Агрономство и вече започвам да се ориентиеам към магистърските програми. Имам един въпрос към вас някой учил ли е магистър декоративни растения и ланшафтен дизайн в Аграрен университет пловдив? Въпросите ми са какво може да се реализираш след това, има ли изобщо работа във тази длъжност, понеже гледах, че има и специалност ланшафтен архитект, дали тя заменя напълно в работата сфера ланшафтния дизайн? Моля за вашето мнение. Благодаря

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 8 месеца
hash: b15bcf7a7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

1.   Виж малко, то е хубаво да учиш, ама това не значи, че ще сполучиш. Твоето е сякаш да учиш история и после да запишеш история на изкуството и да се чудиш, защо си гладен.
Защо вместо да учиш не хванеш малко да поработиш по специалността си - тогава ще видиш и какво се търси. Определено обаче ландшафтни архитекти НЕ се търсят - има достатачно. Как ще си храниш семейството - това трябва да те вълнува, а отговорът е С РАБОТА, не с учене на глупости (сори)
Аз имам „само“ бакалавър, но имам вече стаж от 11 г., а съм само на 30. Мой съученик също от неволя започна работа на 19 г, сега е шеф в голяма аутсорсинг компания, която работи със САЩ - и двамата сме на 30 г., а имаме 11 г. стаж и то по специалността, защото ПЪРВО се питаш КАКВО ЩЕ РАБОТЯ, после КАКВО ЩЕ УЧА - не обратното! Завършила съм Бизнес Администрация, което ми е било страст винаги , а съученикът ми е завършил УНСС Маркетинг - и двамата взимаме много над 2500 лв. заплата в София. Мъжът ми също е икономист, но е с 10 г. по-голям и има повече опит и взима десетки пъти повече като мениджър в чужда компания Работа има и то много добре платена. В моята компания плащаме на инжинерите по 11 хил. лв. нето квартира, защото заводът ни е в Провинцията. Имаме инжинери от цял свят, защото интересно, но български не намарихме.
Има иначе глад на ел. инжинери и техници (вторите дори със средно, плащаме им 2000 лв. нето).
Има глад като цяло при техническите специалности, а в Софарма и др. фирми търсят фармацефти.
Успех

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: d9db744981
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

2.   До коментар номер едно. Ех, че самочувствие биеш. На никой не му пука колко взимаш ти, или мъжът ти, колко даваш на чужденците инженери и как работиш за американски монопол. Защо ли? Защото не е по темата и се чудя как коментарът ти е одобрен! Поне се надявам да правиш по някое дарение щом се хвалиш.


Към автора. Първо - пише се виСше.
Второ. Магистратура се следва след като определиш професията си, това, по което ще работиш. Иначе другата година ще питаш каква докторантура искаш да караш.
Специалностите са хубави и имат реализация, както тук, така и в чужбина.
Добре е обаче да учиш нещо по-близо до агрономията, което да е добавка върху знанията ти.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 4e564609a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

3.   Като за начало разбери как се пише правилно тази дума "ланДшафт", преди да го учиш.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: c854808235
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Мдаа, №1 е една дама от една друга тема, в която бе споделила същите неща. Тя не разбра, че повечето завършили не могат да започнат работа в чужди компании, защото точно те плащат големите заплати в България, както и, че не могат всички да бъдат ит специалисти. Защото много ме съмнява да говори за нещо извън ИТ или
енерго дружествата.

До автора: Наистина опитай по-скоро до натрупаш стаж. Магистратурата не ти гарантира нищо. И е добре да е такава, че да надграждаш.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 80d9d0bf08
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

5.   от автора: Извинявам се за правописната си грешка. От коментар 1 наистина нищо не разбрах, явно човека се чуди къде да се похвали. Аз още незнам дали ще уча магистратура, но все пак малко информация отностно специалностите не ми е излишна. Чудя се ако случайно запиша дали да е растителна защита или декоративни растения и ланшафтен дизайн. Отностно първото растителна защита се колебая понеже съм чувала, че има повече работа и повече свери на развитие, а доколкото за ланшафтния дизайн незнам дали има развитие и работа, но ме влече много повече и искам да се занимавам с това с озеленяване, с декоративни растения. Моля споделете вашето мнение отностно реализациите на двете специалности. Благодаря

 
  ...


...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 71a2df6f39
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Браво на № 1!
Ако съпругът на дамата получава „десетки пъти” повече от нея, то това означава, че минималната му месечна заплата е 25 хиляди лева. Толкова прави 2500 умножено едва по 10. Дето се вика, дай Боже всекиму!
Не знам как е прието в чуждестранните фирми, но на български език се пише „инжЕнер”, а не „инжИнер”, въпреки че вероятно произхожда от английската дума „engineer”, в която четвъртата буква действително е „И”. Така че няма да е зле да си завършим магистърската степен, пък белким се ограмотим още малко. Нищо лично дотук. Просто констатация. Както са казали римляните: „Facta loquuntur! ” (Фактите говорят. )
Що се отнася до ландшафтната архитектура, такава специалност има сега в Лесотехническия университет. Навремето се казваше „Озеленяване”. Кандидатстваше се с два изпита по рисуване и изпит по математика. Това е прекрасна специалност, за която човек трябва да има много художествен усет, да се научи да проектира (паркове, лесопаркове, зелени площи и т. н. ), да познава перфектно растителността – дървета, храсти, цветя и пр. Струва ми се, че агрономството е много различно от всичко това.
Според мен озеленяването (ландшафтната архитектура) няма приложение в условията, в които живеем. Обикновено проектирането в тази част се прави от архитектите, които работят по дадения обект. За ландшафтните архитекти остава поддържането на обществените зелени площи или на частни имоти, които не са много, в тази категория – такива, които се поддържат от специалист срещу съответното заплащане.
Ако е въпрос да се учи, заради самото учене – препоръчвам, защото е интересно и приятно. За реализацията, обаче, не съм оптимист, за съжаление.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker