Бригада - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Бригада
преди: 9 години, 7 месеца, прочетена 1115 пъти
Здравейте,
Студентка съм трети курс във ВИНС-а и много ми иска това лято да замина на бригада за Америка. Бих искала ако има някой запознат да ми обясни как стоят нещата с бригадите.
Например: Коя компания да избера; колко ще ми струва? ; къде е по-добре да се насоча (като дестинация); като каква да работя? ; Как стоят нещата с изтеглянето на изпитите? ; Компанията ли ми намира квартира или аз сама трябва да си търся? ...
Както и други въпроси, на които бихте могли да ми дадете отговор, защото наистина много искам да отида, а няма кой да ми ги обясни.
Едно е да ти кажат в компанията кое как е, друго е да ти го сподели някой който вече е минал по този път!
Благодаря Ви :*

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 7 месеца
hash: 7f1ce27e7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей,
В момента не мога да се сетя за сичко на куп и затова ще ти отговоря на въпросите, ако ми изникне нещо в главата ще го споделя и него.

Компанията, която ще изпозлваш зависи до голяма степен в кое населено място се намираш и какви оферти имат. сяка компания работи с различен работодател и съответно предлага различни позиции и места. Не съм наясно с правилата на сайта и не знам дали споменаването на конкретни брандове е разрешено. Аз съм ползвал една в Студентски град - София, точно срещу 12 блок на техническия университет. Два една до друга са, бях с тази която се пада от ляво, като застанеш срещу тях.

Цената зависи от това кога си подадеш документите. През определено време се вдига таксата, която ти иска самата фирма. Но с напредване в месеците, намаляват и работните места.

Дестинацията е много субективно нещо. Зависи какво искаш да видиш и как искаш да си изкараш. Има спокойно дестинации, кдъето буквално лудваш от скука, защото няма много хора. Има и таквиа, които са фраш с млади хора и когато си свободна има къде да се разходиш и хора, които поне да зяпаш. Ако някой започне да ти разправя как еди кдъе си се изкарвали много пари, защото плащали много, имай в предвид, че и те не са тъпички. По-високото заплащане е свързано с по-висок стандарт на региона в който ще се намираш. Голяма част от работодателите предлагат квартири, но имаш възможност и сама да си тръсиш. Съответно тряб да си плащаш наема, който варира от 100 до 140-50 $ седмично, според зависи от мястото. Има и по-скъпи, респективно и по-евтини, но това пак си зависи от рпедпочитанията ти относно екстри, хора с които да живееш и т. н.

Аз лично бях в Ocen City, Maryland и останах адски доволен от това, което ми рпедлагаше дестинацията. Градът беше хубав, имаше адски много хора. Всяка седмица имаше някакви рпазници и имах възможност да поразбера повечко за живота на американците. Наблизко имаше магаини и outlet центрове. Извадих и късмет с работното място, защото бързо ме харесаха и започнаха да ми дават адски много часове. Имах възможност да ям на корем и да взимам храна за приятелката ми и почти не сме имали разходи за храна.

Това, което може би никой не би ти казал в прав текст е, че от бригадите не се изкарват пари. Програмата е така сметната, че да си върнеш парите, които си инвестирала, да похарчиш малко и да ти останат много малко. Това е с 1 работа. Ако искаш да изкарваш повече пари задължително ти трябва втора работа или да правиш overtime. Overtime-а означава да работиш на 40-те часа, които по закон са с нормално плащане. Всичко над тези 40 часа се заплаща по 1. 5% върху регулярното ти заплащане. Примерно, ако взимаш 10$, след тези 40 часа ще взимаш 15$. Това е едно от най-важните неща, които те интересуват като цяло. В договорът ще ти пише някакви примерни часове, които ще ти дават на седмица, но никога не е ясно дали ще ти дават overtime или не. Графиците се рпавят седмично и едната може да ти датъ повече часове, другата значително по-малко. Удобното е, че работното време винаги е или първа или втора, няма го номерът да си в средата на денят и да нямаш време за нищо после. СПокойно можеш да си намериш втора работа, което е препоръчително да се случи още в началото, когато отидеш. По-късно в самия сезон, работните места се заемат и шансовете ти намаляват. Много си зависима от локаците. Дали ще ти е на 5-10 мин от вас или на 30-40. Това също се съобразява с втората работа.

Един от големите проблеми е здраната застраховка. Те не покрива почти нищо. Ако не се случи нещо много, ама много лошо като счувпане на кост или по-сериозни неща, не можеш да рачиташ на нея по никакъв начин. В USA здравеопазването е адски скъпо и отделно на това не можешд а си купиш нищо по-серизоно от аспирин, без да ти е написана рецепта. Така се случи, че приятелката ми имаше проблеми с едни насекоми. Нахапаха я и получи алергична реакция и то много сериозна. Наложи се да обикаля по доктори и да се взимат капки за очи от по 300$ опаковката. Цените са достойни за хорор сценарий на фона по колко пари изкарваме като студенти там, но имахме късмет, че от моята работа вадех сериозни чекове. Здравната застраховка не покри дори и едно ходене до доктор. КАзаха, че трябва да се пазят всички документи и след това щели да възтановят парите (уж), но видиш ли щяло да отнеме няколко месеца, а пък билоз адължително да сме там, защото трябва да се явяваме на някакви прегледи и други глупости. Та в общи линии нямаше как да върнат парите. Та си е проблем, ако ти се случи нещо. Ако не, не те бърка. Просто едно карточне.

Не знам какво конкретно те интересува. Ако имаш някакви въпроси, питай и ще ти кажа всичко, което знам.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: afcad2ac67
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мирише на реклама!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker