Преместване в ново училище - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Преместване в ново училище
преди: 9 години, 5 месеца, прочетена 3834 пъти
Здравейте!
В момента съм 9 клас. Уча в ПГ по КТС. Училището наистина е добро, с някои изключения, разбира се. Има учители, които въобще не си вършат работата, но има и много добри преподаватели.
И така, проблемат ми е, че тази година оценките ми рязко се понижиха. Това е така, заради специалните предмети, от които почти нищо не разбирам и нямам желание да изучавам. Просто не ми е интересно.
Имам желание да уча Графичен дизайн, История на изкуството или Фотография... нещо свързано с искуството.
Искам да се преместя в друго училище, в друг град. Попринцип това щеше да стане, когато завърша 12 клас, но просто незнам дали ще издържа до тогава.
Родителите ми незнаят, че обмислям да се преместя в друго училище, но ако намеря подходящо, в което наистина искам да уча, ще им кажа.
Искам да попитам, някой местил ли се е в ново училище след 8, 9 клас и как се е справил в него? Труден ли е процесът на приспособяване? А, и ако може да ми кажете имената на училища, в които се изучават някои от споменатите по-горе специалности.
Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 5 месеца
hash: 4bee79a0b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти добре ли си, след 12-ти клас? По-добре сега, защото аз съм 11-ти клас и не искаха да ме преместят в друга паралелка даже, аз съм в профилирана гимназия... не можаха в никое друго училище, защото нямало непрофилирана паралелка никъде в моя малък град, нямаше и същата като моята паралелка, само във вечерната гимназия беше непрофилирана. И сега трябва да търпя не само предмети, по които нищо не знам, а и тъпия ми клас, както и тъпата ми класна, която ни раздели класа.. Ами какво да ти кажа, отначало ще ти трябва време да се приспособиш, на ново място си все пак, но ако си по-контактен няма да имаш особени проблеми. Ако пък си по-стеснителен човек, трябва малко да го преодолееш, не стой в никакъв случай сам в ъгълчето или да се самоизолираш. Аз така бях направила в 8-ми клас и ме взеха за лесна жертва, лесна да я манипулират, видяха обаче, че не е така и стана война. Но по принцип винаги има хора, които не те харесват, хора, на които си безразличен и хора, които те уважават и търсят компанията ти. Добре си се насочил да се махнеш от това училище, където изучаваш предмети, които са ти неприятни, трудни.. аз се прецаках и не се махнах, последно е могло в 10-ти клас и сега не знам как ще завърша. Миналата година едва завърших, а сега не знам. Имаме тези два профилирани предмета около 4-5 пъти в седмица, а после се увеличават още толкова..

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: c1ff98c9d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз в момента съм в осми клас и се опитвам да се преместя..
Две мой приятелки миналата година бяха в осми клас и решиха да се преместят по почти същите причини. Лично те казаха, че са доволни, че са се преместили. Отначало е малко по-кофти защото си сред непознати хора.. по-неловко е.
Иначе училища : Национална професионална гимназия по полиграфия и фотография *София* или пък
НАЦИОНАЛНО УЧИЛИЩЕ ПО ИЗКУСТВАТА ДОБРИ ХРИСТОВ *Варна*

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: fe6a4a884a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Здравей! Аз уча в Национална професионална гимназия по полиграфия и фотография, която се намира в София. Там се изучават именно предметите, които ти спомена и други, подобни на тях. В училището има много хора, които идват от други градове и си се адаптират страхотно, без да имат проблем с никого. Ако не се лъжа има и възможност за настаняване в общежитие към училището, именно за хора от другите градове. Въпросът е, че можеш да се преместиш чак за следващата година, няма да стане ако искаш сега посредата на срока. Ако имаш мерак и искаш подробности за училището мога да ти обясня. Иначе за адаптацията... Винаги ще ти е малко неловко на ново място, но при нас почти всяка година се появява някой нов и се адаптира доста бързо, тъй че ако не си някой краен темерут няма да имаш проблем с това.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: deeaad69f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   №3
Здравей,
Може да ми дадеш подробности за училището. Учителите вършат ли си работата? А учениците уважават ли ги поне малко?
Ти кой клас си? Какво се учи 8 и 9 клас? И дали ще ми е прекалено трудно, ако досега не съм работила с никакви програми?
Извинявай за многото въпроси и благодаря предварително за отговорите. :)

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: c1673ab6c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   От №3:
Здравей, аз също съм девети клас. Ще започна с това, че в училището има следните специалности: полиграфия, фотография, графичен дизайн, компютърна графика, компютърна анимация и библиотекознание. Ти можеш да си избереш от тях, като имаш в предвид, че всичките учат по малко и от другите специалности. Тоест ако си да речем с графичен дизайн, то ти ще изучаваш както графичен дизайн, така и фотография и полиграфия и т. н., само че акцента ще ти е върху дизайна. За учителите - някои си вършат работата страхотно и аз лично изпитвам страхопочитание към дадени преподаватели, но други са с по-нисък умствен капацитет от учениците си. Притеснителен е факта, че ние сме така да се каже една подвижна лудница и както строгите, така и либералните учители си имат някаква своя лична лудост, която в дадени моменти може да те шашне тотално. Ние ученците също сме малко гламави, но учителите ни обичат и се грижат за нас като за собствени деца... Позволяваме си разни своеволия, после естествено отнасяме едно яко конско, но нищо повече. По принцип цялото ръководство са много свестни хора, държат се с нас като с възрастни и тъй като сме училище по изкуствата ни дават малко повече свобода да изразяваме себе си. Иначе уважаваме повечето учители, но не всички... Така да се каже на всекиго според заслугите. Има учители, които просто не можем да понасяме и то не защото са строги с нас, а напротив, държат се инфантилно. Имаме един учител, който би убил за фейсбука си. Веднъж се пошегувахме с него, че ще му разбием паролата на фейсбука и той първо се разпали, започна да ни обяснява как ще ни хване за гърлата, ще ни изкара навън и ще насмете целия квартал с нас, щял да си измаже стените на жилището с кръвта ни и някакви пълни глупости. След като това му заявление бе посрещнато с бурен смях той се разплака и започна да обяснява как на всички ни имало адресите в дневника и щял да ни причаква късно вечер пред домовете ни и да ни убие. Същият този понякога бяга от училището за да ходи да събира автографи, защото е вманиачен и към това. Но ако не броим него и още няколко учители другите са свестни и ние учениците ги уважаваме, макар че за съжаление това не винаги си личи. В 8-ми и 9-ти клас се изучават всички общообразователни предмети, плюс специалните и религия СИП в 8-ми. От девети ти влиза и втори чужд език, след английския, като той е немски, испански или френски. Няма да ти е чак толкова трудно с нещата, които не си изучавала до сега. Материала е сравнително лесен, а и учителите ще ти обръщат повечко внимание докато напреднеш и винаги ще са готови да ти помогнат допълнително ако не разбираш нещо. Това е сайта на училището, който можеш да разгледаш ако искаш - http://www. npgpf. bg/
Ако имаш някакви други въпроси кажи, ще следя темата. :)

 
  ...


...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: deeaad69f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Към №3:
Благодаря за изчерпателния отговор.
И все пак имам още въпроси, които не са свързани със специалностите.
До кой клас се учат Химия и Физика? Набляга ли се на Английския език?
Учителят по Английски добър ли е? Защото нашият през целия час си говори с две момичета, които седят точно пред него и нищо не правим. За това и ходя на училище Европа.
Как е общежитието? Това тук е ужасно. На 4 етажа е, с апартаменти, в които има по 2 стаи, в които спят по 2 човека. Във всеки апартамент(ако може така да се нарече) има малък коридор, в който има шкаф и баня.
Е, мисля че е това, за сега.
Благодаря ти, отново. :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: c1673ab6c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Физика, химия, биология и география се учат до десети клас включително. Учителките по английски са две. Тази, която преподава на мен е много строга, на моменти даже прекалява и изглежда груба по един съвсем грозноват начин. Иначе е готина, обръща внимание на всички, макар че ако я подразниш и се почувства обидена става страшно. Обаче си е интелигентна жена и си преподава много добре. Над другата нямам лични наблюдения, но от нейни ученици съм чувала, че се държи по-адекватно от нашата и че преподава добре. Иначе за общежитието нямам представа. Никога не съм влизала там, но предвид факта, че някои от учениците предпочитат да живеят някъде другаде на квартира надали е в много добро състояние.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 19eb30cb6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Хеййй и аз уча в УКТЦ то. Много ми е интересно кой/ коя си ^^ Но имам подозрения Напиши кой от вторите курсове се 131 132.. Интересно. А иначе не си сменяй училището. Много добре знаеш че гимназията ни е една е една от най елитните в страната.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: aa942835ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   №8
Знам, че училището е едно от най-добрите, но просто нямам интерес да уча специалните предмети. Не са ми интересни и почти нищо не ги разбирам.
Не ме познаваш и не можеш да ми кажеш дали да се преместя в друго училище или не.
Ако остана в УКТЦ най-вероятно ще завърша със слаби оценки, което не е добре. Незнам дали за срока ще имам повече от 4 по специалните предмети, а какво остава за останалите 3 години.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 09c46f3e01
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От къде знаеш че не те познавам?! Това че учиш една специалност не значи че ще работиш точно това. Като влезнеш в университета ще си избереш нещо което ти допада повече. Но пък щом са толкова трудни едни градивни елементи и електротехника значи на там ще стане по зле. Не знам по моето мнение е че не е нужно да се местиш :)

 
  ...

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: e8bb7b6540
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Може да ми знаеш името, но със сигурност не ме познаваш. Не мисля, че има смисъл да ти казвам кой/коя съм, а и не искам.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 1d34367ece
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   За полиграфията мога да ти кажа че абсолютно нищо не се учи. абсолютно. Голяма пародия е това даскало. Цял живот ще съжалявам, че влязох там.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker