Възможен ли е успехът без да имаш висше образование? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Възможен ли е успехът без да имаш висше образование?
преди: 9 години, 5 месеца, прочетена 1772 пъти
Работя като чистач в чужбина и парите ми стигат да си покрия наема и храната. Любопитно ми е обаче, до колко добра позиция и заплащане би могъл да стигне някой, без да има висше образование? Питам както за работещи в България, така и за в чужбина.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 5 месеца
hash: 1852122eff
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако беше в България можеш и премиер министър да станеш, сегашния е с основно и незавършено средно. За чужбина наистина не знам...

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 2a9ef3be25
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Човек се изкачва по стълбичката като се развива. В момента в който спреш да го правиш спират и възможностите. Ако чакаш да стане чудо и да спечелиш от лотарията - може до старини да си останеш така.

Аз пък в момента съм в застой. Надявам се, чакам да ми се обадят от една компания за да мога и аз да замина.

Разкажи повече за ситуацията си? Къде си? В голям град ли си или малък? Разходите от място до място варират в пъти.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 17b3a6aeb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ако създадеш частен бизнес или се специализираш в специалност като барман или готвач можеш да изкарваш пари. Висшето образование не е гаранция за висок стандарт на живот особено в България, но всичко е много относително

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 3c1f7bd991
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   А гарантиран ли е успехът, ако имаш висше образование? По-важно е човек да притежава добри личностни качества и да може ясно да дефинира как разбира УСПЕХА.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: cecb40b1c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Напълно подкрепям номер 4. Трябва да знаеш какъв си и какво искаш.. и как да го постигнеш, естествено. Щом си задаваш въпроса, смятам че не си глупав човек. И отговорът ми е, да, естествено, че можеш да успееш. Просто разбери какво искаш и го постигни. (: Та, дори и да се наложи да да запишеш висше, можеш да го започнеш по всяко време. Няма значение на колко си. Надявам се съм бил полезен. Успех!
М17

 
  ...


...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 64e7f8d5eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   И сега ще съм сигурен, че веднага ще се включи някои идиот, който ще каже, че е завършил не знам си къде и работи на 10 000лв. заплата и дава себе си за пример за това как като имаш висше и си успял... и си въобразява, че всички на тоя свят са така.

Истината е, че ако не следваш определени цели и не харесваш това, което правиш няма развитие, щом няма развитие, няма и успех!

Поздрави, Узунов

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 8b26adcd4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторът: В Англия съм. В сравнително малък, но скъп за живеене град.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: fad3065059
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   1, не говори глупости. Бойко Борисов през 1982 година Борисов се дипломира като инженер по специалността „Противопожарна техника и безопасност“ с чин лейтенант.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: fad3065059
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Специално в чужбина няма особен смисъл от висше образование, освен ако не е елитно, но то е адски скъпо. В смисъл, че струва много пари, а инвестицията понякога се връща трудно.

По има смисъл да изкараш някой курс и да си придобиеш занаят - може за готвач, за водопроводчик, за ел. техник и т. н. Гледай да е нещо, с което се изкарват пари и с което лесно можеш да работиш и за себе си. После вече с повече желание и инициатива можеш да натрупаш опит и умения и да си изкарваш не лоши пари. Дори и само обяви да пускаш във вестници, само в свободното си време можеш да изкарваш добри допълнителни пари. А после ако имаш препоръки от клиенти, лесно ще си намираш все повече. Дори можеш изцяло за себе си да работиш, че и работници да си наемеш, ако си по-контактен и завържеш клиентела. Направи си една тетрадка за препоръки, там да пишат клиентите, отделно им предлагай някакви преференции, за да те препоръчват и т. н. Препоръките са най-добрата реклама. Допълнително можеш да се направиш сайт, блог и т. н.

Според моите наблюдения повечето висшисти (вкл. и аз) не живеят много добре, макар че и не са умрели от глад. Печелят колкото да си плащат сметките, храната и т. н. Понеже не са умрели от глад, обикновено нямат мотивацията да рискуват. Докато необразованите знаят, че или ще гладуват, или ще пробият. Няма средно положение. Най-големите бизнесмени, които познавам (няма да споменавам марките, които притежават, всички ги познават отлично) и които държат огромни пазази, вкл. в чужбина, са не толкова образовани, колкото находчиви, предприемчиви и умеещи да завързват контакти, също и са доста интуитивни и знаят с кого си заслужава да работят още с първия поглед.

Образвованието е пречка до толкова до колкото има законови изисквания за някои длъжности, но в основата са си личните качества и контактите, които завързваш.

Дори в много случаи работодателите предпочитат необразовани, но хора с работен опит и желание да се развиват, отколкото някой изкарал 5 магистратури и неработил до 30 г., който дори няма трудови навици още, а има претенции да е голяма работа само заради образованието си.

Да не се обиждат висшистите, аз самият съм такъв и съм наемен служител, но това е истината.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: fad3065059
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Имах предвид "законови изисквания", че например лекар няма как да станеш без образование или само с курс, но има много други неща, за които не ти трябва образование, с които пак се изкарват и пак има възможности за развитие. Зависи вече какво те влече и в каква насока искаш да се развиваш. А пък ако се научиш да въртиш търговия и да продаваш добре, дори и занаят не ти трябва, а само предприемчивост и находчивост.

 
  ...

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: f3877f185e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Зависи какви умения имаш.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: c8fbb9520d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   За България специално ако нямаш образование е много зле положението, а ако имаш образование е още по-зле.
Извода: в който и да е от случаите в другите европейски страни(не всички) е по-добре.

Clipper

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 05efb723d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Подкрепям н. 4 добавям, че човек ТРЯБВА да е професионалист, да има стаж в своята сфера и препоръки.
Иначе висшО къща не храни. Моят брат е с висшО от Благоевград, филология някаква и работи за 800 паунда в една фабрика в Англия на смени и 6 градуса температура. ВисшОто нищо не значи и не гарантира.
В Англия пък университети тип Пернишки с големи такси бол - там всеки завършва, но какво от това? Не се блазни... чисти си тоалетните и бъди НАЙ-ДОБРИЯТ, после можеш да си отвориш фирма за почистване, да назначиш българи да ти бачкат и да имаш повече пари от висшистите, които ще работят за теб.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker