Помощник и магистър фармацевт - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Помощник и магистър фармацевт
преди: 9 години, 4 месеца, прочетена 5060 пъти
Здравейте. Искам да кандидатствам за магистър фармацевт, но ако не стане - за всеки случай ще кандидатствам и за помощник, за да не си пропилявам годината. Знам, че магистъра отвсякъде като го погледнеш е по-добре, но за помощника искам да знам някои работи. Знам, че се учи 3 години, а магистъра 5. Каква заплата горе-долу получават помощниците и какви са нещата, които ги отличават от магистрите, освен че примерно не могат да си отворят собствена аптека? Също така търсят ли се помощници, защото доколкото съм забелязала навсякъде търсят магистри? Дали ще мога да се реализирам с помощник или само с магистър ми е по-голям шансът? Моля ви за отговори.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 4 месеца
hash: c5791a6464
гласове:
1 2 3 4 5
  (31 гласа)

1.   По-голям е шансът да се реализираш като магистър според мен. За помощник фармацевт знам че взимат 700-800 лева. Имай впредвид, че за магистъра се иска доста повече учене.
Успех

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 4a97a3646f
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

2.   АВТОРКАТА - Знам , че ученето е много за магистъра . Наясно съм с това . Интересуват ме заплатите на двете специалности (ясно е , че магистъра и за заплата , реализация , възможности е много по-добре) , по-специално за помощника - заплата , реализация , разлика с магистъра , защото за магистъра съм по-наясно с нещата . Моля се да ме приемат магистър , но искам да знам и за помощника .

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 4a97a3646f
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

3.   Моля ви за отговори .. нали за това е този сайт ..

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 4a97a3646f
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

4.   Никой ли не може да отговори , моля ви . Разбрах още , че помощника трябва да работи в присъствието на магистър , иначе няма право . На много места въпреки това го правят , но е нередно . Друго какво трябва да знам като разлика между помощник и магистър ? Също така заплатата каква е при помощниците горе-долу ? Моля ви отговорете , не може нито 1 човек , който чете тук да не знае отговорите на тези въпроси ..

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 862cc7b61f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Авторке получи вече отговор. Едва ли ще получиш повече. :)

 
  ...


...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: c5791a6464
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

6.   Чети в сайтовете на университетите, които си харесала каква информация има относно специалностите и така ще се ориентираш какви са точно разликите. Виж в някой сайт за работа как вървят заплатите. Прочети някой форум където хора с тази професия са споделяли. Не искай всичко да ти е наготово, потърси!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: dfc1a95006
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   В днешно време много повече се търсят магистри и предполагам, че докато завършиш ще са изместили помощниците :|

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: af4e9ee9ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   помощник-фармацевт (варна) ;

Завърших преди 3 години и стартово заплащането е около 800 лева. В съответната верига аптеки където работих имаше възможност за по-високо заплащане, ако се реализират определени количества лекарства и разбира се, ако се докажеш пред шефовете със съответните години стаж, да кажем. Стигнах между 980-1100 лв, особено в сезона на грипа и настинките когато оборота скачаше. Работих по 40 часа на седмица и започнах работа още от трети курс като оператор и общо взето подреждах само лекарства преди да ме пуснат на каса да продавам под надзора на магистъра. През периода ми на оператор вземах около 500 лв за 30 часа работа. Лесно си намерих работа защото във Варна и района все още няма випуски на дипломирани магистри... , но това скоро ще се промени и не мога да прогнозирам как ще се промени заетостта.
Магистрите се подписват масово на 1 500 лв- говорим за, , втори'' и, , трети'' такива. Ръководителите на аптеки мачкат по 1 800 и нагоре. Имат много повече привилегии и са признати в европейския съюз, което си е перспектива. Имай в предвид, че в провинцията и в по-малките населени места недостига е по-осезаем и париците са повечко. Такъв вече е и моят случай. Работя вече около година в курортно селище и заплатата ми е значително по-висока и ми поемат пътните и мога по-лесно да си спестявам. Чисто информативно ръководителят в моята аптека взема 2 300 лева. Лятото си докарвам повечко пари, но и повече работя. Тогава ни е сезона, но не ме задължават, сам решавам да ли искам повече да работя. Ако има нещо питай, просто тая фармацевтична прогнила система ми е до болка позната, съжалявам. По мое мнение помощниците ще ни орязват все повече откъм права. УСПЕХ!

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 7f468a8e57
гласове:
1 2 3 4 5
  (59 гласа)

9.   Това дали ще можеш да се реализираш, никой не може да то го каже.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 4a97a3646f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Хайде де, колко дни да чакаме за одобрението на коментарите?

 
  ...

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 4a97a3646f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   АВТОРКАТА - Благодаря много за отговора на номер 8. Номер 6, чела съм преди да пусна тема тук и щом съм пуснала, очевидно не намирам отговори другаде. И в сайтове за работа гледах, но там не пишат заплатата в обявата. Трябва да звъниш и не може още като звъннеш да кажеш Каква заплата давате? Нали се сещаш.. Номер 9, да така е, но имах предвид като ориентация, че с магистъра шансовете ти са по-големи отколкото като помощник.
Ще се помъча да вляза за магистър както искам, но ако не стане, се надявам поне за помощник да успея, макар че няма да е това, което толкова време съм искала.
Номер 8, може ли да ми дадеш някой съвет как учеше много материал за малко време? Как протичаха дните ти, как си разпределяше ученето, каква беше схемата ти на учене и как си помагаше да запомняш всичко, а не да става една голяма каша в главата ти и да го научиш за няколко дни и после да забравиш половината? Много моля за отговори :))

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 4a97a3646f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Към номер 8 : аз също като авторката искам да попитам въпросите които е задала към теб в последния абзац от коментар 11. ако ни отговориш, ще ти бъдем много благодарни.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 4a97a3646f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Номер 8, очакваме отговорите ти :))))

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 4a97a3646f
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

14.   Номер 8, какво значи "втори" и "трети" магистри? Не те разбрах само за това... и ако можеш да дадеш съвети и отговори на въпросите на авторката ще бъда благодарна защото и аз бих ти задала същите въпроси не ги пускам в отделна тема защото виждам че и други имат тези въпроси и се надяваме да продължиш да се включваш и да ни помогнеш

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: af4e9ee9ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

15.   помощник-фармацевт (Варна)

Огромния ми съвет е да не оставате учебния материал за самата сесия. Не е за подценяване, въпреки че помощника учи само три години. Какво имам предвид-ще се сблъсквате с физиология, няколко вида химия (много ни наблягаха на структурните формули), биохимия, фармакогнозия, все обемисти предмети. Определено се зубри и се учи на порции през целия семестър, а ако се плашите от това помислете си добре :)). Не на последно място сърцето на специалността-технология на лекарствените средства и фармакология. Това са двата крайно важни предмета, които трябва да владеете добре, може би дори по-важни от химията предвид начина на работа който ви очаква в истинската аптека. Учете периодично и не пропускайте упражнения. Пак казвам, ако оставите всичко за, , последния месец'' вероятността да ви съдерат е много голяма ( личен опит ).
Първи магистър- пича, който ръководи аптеката и взема най- много пари, прекия шеф в много случаи и лицензоносител ;
Втори и трети магистър-най-общо казано подгласници на първия, ръководят се от него, вземат малко по-малко, но си командват останалия персонал ; в редки случаи заместват първия и си поделят отговорностите в отделните смени :)

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 4a97a3646f
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

17.   АВТОРКАТА : Много благодаря за разяснението и съветите :)) Иначе имах предвид и за приема как би ме посъветвала да уча - ей сега в края на март има пробен изпит по биология. Трябва да мина учебниците от 8, 9 и 10 клас дотогава плюс книжките с тестове към всеки урок. Имам близо 2 месеца, но кажи го месец и половина, за да ми останат 2 седмици за преговори. А още съм на учебника за 8 клас :( В този месец и половина мисля да уча главно биология почти целия ден и малко да загърбя химията до март, което знам, че не е много добре, но искам да мина материала по биология и да се явя на предварителния изпит по биология. Гледам да минавам поне 2 урока на ден, ако има по-лесни ще опитвам и 3. Колкото мога и колкото ми стига времето, но поне 2 задължително. Само че ми се иска да получа съвети и за това от някой по-опитен като теб, който вече е минал всичко това и е наясно с нещата :) Как за теб беше най-добре да учиш, как минаваха дните ти, като се измориш какво правиш, за да се отмориш и да ти почине ума малко, след което да можеш пак да си концентриран и ободрен и т. н.? Какво би ме посъветвала, за да успея до март да мина всичкия материал по биология и да се явя на изпита и да имам шансове? :)

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 4a97a3646f
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

18.   АВТОРКАТА : Забравих да напиша, че през деня всеки урок го пиша в една тетрадка (е, някои работи дето не ми трябват ги пропускам), но то почти всичко е важно, след което като напиша урока си го чета и после тестовете за съответния урок. Засега ми се струва добре тази схема, само дето писането ми отнема много време и затова не успявам да мина много уроци. Ще се радвам да се включиш отново, както и още други, които могат да помогнат :)

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: af4e9ee9ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   Строго индивидуално е ученето, както добре знаеш :)) Аз лично учих само по биология трите учебника ( 8, 9, 10 клас) и допълнително си четях разработени теми по биология за университетите, купени от моя преподавателка в средното. Подготвях се около 7-8 месеца и изкарах около, дано не те лъжа, 5. 30 на теста. Можеше и повече, но се подведох на моменти сам. Теста не беше труден, сега не знам как е.. и какъв е формата на теста. Всеки ден четях може би по около 3 часа само за този изпит без матурите... изолирах се в моята стая и учих темите на порции с много повторения защото дихателна система например много ме мъчеше... всеки следващ ден започваше с преговор на наученото. Трябва да имаш постоянен ритъм и пълноценен сън :))) друго всичко е индивидуално

помощник-фармацевт (варна)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 4a97a3646f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   АВТОРКАТА : Извинявай, досега ти говорех в женски род :D Да, прав си, че е индивидуално, но ми беше интересно, защото можеше да опитам твоя метод и да ми подейства по-добре от моя. 5. 30 е страхотна оценка, направо мечта. Сега 8 и 9 клас са тест и отворен отговор за описване на част от урок, 10 беше до миналата година тема, но сега са го направили и него тест от тази година (за Пловдив става въпрос). Тест хем е хубаво, хем не е. Абе, каквото и да си говорим, учил ли си си хубаво преди това, каквото и да е, няма да ти направи толкова впечатление, защото си спокоен, че знаеш. Знам, че не могат да се оставят данни тук, но ако има някакъв начин ако искаш и ако можеш да ми оставиш, за да ти пиша ако имам други въпроси, свързани с фармацията? :) Много ти благодаря за всички отговори досега, пожелай ми успех с приема за магистър (на който се надявам) или поне на помощник-фармацевт :))

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: af4e9ee9ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

21.   Успех!!! Дано успееш за магистър!!! В Пловдив е по-силен университета ; Варненския получи например акредитация наскоро... Ако случайно не те приемат преспокойно може да изгубиш една година за допълнителна подготовка и да пробваш пак за магистър... Ако влезеш помощник съвета ми е да го завършиш.
Познавам доста хора, които губят дори по 2 години в подготовка, но само и само да влязат магистратура... не си престаряла живота е пред теб. Ценят се хора с умения и чувство за отговорност. Дипломата ще си я получиш, така или иначе.
Избирай мъдро! Ако си отдадена ще се реализираш и в двете специалности. Наслаждавай се на прогреса си и пак, дори да не успееш за магистър от първия път, то от втория няма да имаш проблем :))

 
  ...

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 4a97a3646f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

22.   АВТОРКАТА : Ето това пише за изпита по биология, от което разбирам, че всичко ще е тест. Правилно ли съм разбрала? - Конкурсният изпит по биология е писмен и се провежда в продължение на три часа и по-
ловина.
За това време кандидат-студентите решават тест върху материала от 8, 9 и 10 клас.
Тестът включва активни, пасивни въпроси и задачи по подобие на тези в сборниците с тесто-
ве по биология за кандидат-студенти, издание на МУ-Пловдив. Тестът е изцяло съобразен с
учебния материал за задължителна подготовка в СОУ.
В писмения изпит трябва да личи умението на кандидат-студента да си служи свободно с
учебния материал, да обяснява задълбочено и вярно включените факти, явления и законо-
мерности и добра писмена и езикова култура.
Тестът върху материала от трите учебника по биология се оценява по точкова система,
която се преизчислява в окончателна оценка.


В смисъл всичко ще е тест само, няма да има и писане на тема, нали така?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: af4e9ee9ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

23.   помощник-фармацевт (Варна)

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 4a97a3646f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   АВТОРКАТА : Много ти благодаря :)

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: af4e9ee9ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   В общи линии е този формат, който съм решавал и аз през 2009 година. Важното е, че ще включват материал само от средното, което е добрата новина. Тестовите задачи са от, , отворен'' и, , затворен '' тип, нормално, не бива да те притеснява. Просто си преговаряй активно, по възможност всеки ден. Мисля, че няма да имаш проблеми:-)

помощник-фармацевт (Варна)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 4a97a3646f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   АВТОРКАТА : Знам как изглеждат тестовете , имам книжките с тестове за 8 и 9 клас , скоро ще си купя за 10 тъй като тя е нова , нали от тази година направиха и 10 клас тест . Като вид знам какъв ще е тестът , само ме притеснява последната задача , която е абзац от урок - примерно от урока за Сърце да кажем , може да се падне "Устойство на сърцето" . Повече ме притеснява това дали ще успея да науча всичко до март , защото искам и на предварителния да изкарам добра оценка , за да ми е малко по-спокойно . Така до редовните изпити ще затвърдя знанията си и по биология ще ми вземат по-високата оценка - от предварителния или редовния изпит , няма да ми е само шансът с оценката от редовния , а ще е един вид като резерва . Ох , дано да успея и да ме приемат ...

 
  ...

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 4a97a3646f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

27.   АВТОРКАТА : Някой има ли информация кога е срокът за подаване на документи и записване за предварителния изпит по биология в Пловдив , който е на 28.03 , тъй като в сайта не е дадено ?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker