Дентална медицина - реализация - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Дентална медицина - реализация
преди: 9 години, 3 месеца, прочетена 12010 пъти
Здравейте!
След около 2 години мисля да кандидатствам с Дентална Медицина, но имам 1 въпрос. Истина ли е това, че много стоматолози остават без работа в наши дни? Толкова ли е трудно да се реализираш, за да получаваш горе-долу прилични пари.
Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 3 месеца
hash: 8e8040da87
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз не познавам безработен стоматолог, но сигурно има, щом казваш. То е като при всяка друга специалност - трябва си желание, талант, способности, а и стоматолозите са вид фирмаджий - трябва да можеш да си направиш и кабинет, да умееш да си разпределяш разходите и да печелиш.
Моята стоматоложка не е безработна, напротив - няма часове при нея. Синът ? учи в Америка и си го издържа, но има свободна стая, която дава за кабинет на друг стоматолог и никой не иска да работи, макар че тя и клиенти би осигурила - прави си сметката дали няма работа за стоматолози. Има-има, но не да чакаш на готово, а да гледаш да си направиш кабинет и да си събереш пациенти. Много стоматолози и ще се пенсионират. Ако успее човек да вземе готова практика е най-добре, а и от маркетинг трябва да разбираш - промоциики, това, онова.
Например правиш безплатни прегледи за всички и намираш на 100 човека 200 проблема - какво като прегледът е безплатен?
Или правиш безплатно почистване (само труд е) за редовните клиенти...

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 49025b6878
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Въобще не е толкова лесно колкото описва 1. Аз съм наскоро завършил стоматолог (жена) и мога да ти опиша много точно как стоят нещата, но без да натрапвам мнение. Няма да говоря за ученето 6години, което е безумно гърбене и въобще не е евтино - близо1000 лева на година държавна поръчка и това е само таксата, после се почват учебници, всякакви сборници и помагала. Ако си мислиш, че някой има желание да те научи нещо в този факултет... ще трябва да те разочаровам. На никой не му дреме колко знаеш, иначе заяждането по изпити и изнудването за пари, за да си вземеш изпита, е нещосъвсем нормално (особено чужденците и превърленитебългари) и след първата година вече не ти прави впечатление. Както и да е, избутваш 6-те години и се надяваш, че след всичкото това учене, след целия зор и след цялата инвестиция поне ще си намериш свястна работа, но тук идва голямото разочарование :( Искам да кажа на 1, че много работа и пациенти имат само стоматолозите с повече стаж или тези, които имат родители стоматолози и евентуално им се прехвърлят пациенти. За тези, които трябва сами да драпат положението хич не е розово. Първо трябва да имаш стабилна финансова подкрепа, за да можеш да живееш все някак през периода, през който набираш пациенти, а надявам се не очакваш, че пациентите те чакат на вратата. Нещата стават адски бавно. Професията е адски неблагодарна и трудна. За успех рядко получаваш похвала, но ако се издъниш повярвай ми всички ще разберат. За да работиш добре се иска много практика, а истината е, че хората нямат пари, ситуацията за момента е плачевна и на никой не му е до зъби. За да си отвориш кабинет пак се иска огромна инвестиция и дори да ти го направят родителите докато завършиш няма кой да влезе в началото. Колкото и промоции да правиш истината е, че пациентите нямат грам доверие на млади специалисти. Във всяка една професия е трудно в началото, аз не се нагърбвам да говоря за други сфери, но тук съм категорична, иска се воля, търпение, здрави нерви и подкрепа от семейството. Много е трудно, много, ако се захващаш на това хоро, трябва да си наясно какво те чака след факултета. Пак ти казвам не гледай стоматолозите с много опит и клиники, те са си набирали пациенти с години и то сегашните времена не могат да сесравняват с преди, повярвай ми, точно това ни обясняваха всички асистенти от факултета. Мога да ти пожелая успех и кураж ако си решил да тръгнеш по този път.
Бих искала да помоля по темата да се изказват колеги или хора, които са наясно с нещата, не за друго, а за да няма остава с грешно впечатление автора

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: aa59069fe9
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   Завършваш стоматология в България като през последните години залягаш солидно над език, за предпочитане английски. Нивото трябва да бъде много високо, професионално, а не просто да разбираш какво ти пее Кейти Пери. След това кандидатстваш за легална емиграция, Канада или САЩ. Там приравняваш дипломата. По-лесно е, отколкото си мислиш.
Каквото и да си говорим БГ е много, много далече от заплащането на стоматологичните услуги в тези страни. Хората нямат пари, а и не може да очакваш някой просто така да извади 1000 лева за пломби. Това става само чрез допълнително застраховане предимно чрез добър работодател.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 8e8040da87
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами така е н. 2, но не случайно Стоматология, Медицина и Право са учили все децата на такива хора, но и деца на хора с възможности. Ако си във Варна обаче мога да ти кажа как се казва моята зъболекарка - в 40-те години е, чудесна и разбрана жена и има прекалено много пациенти. Практиката ? е на партер в много хубав квартал със заможни хора, има стая за кабинет като идеята ? беше млад зъболекар да си вземе „само“ машината (и това знам, че не е малко), а тя да му праща по-простите случаи, както и да ? помага. Дори мислеше и на заплата да вземе някой...
Има и клиники като Дентапрайм, където търсят хора, но да - като навсякъде ще работиш в началото на по-малко пари и с по-неинтересни случаи.
Нямали пари хората, но зъб като боли е ужасно. Кредити се взимат, за да си оправят хората зъбите. Аз за 3 години поне 2 хил. лв. съм оставила при моята зъболекарка (два-три зъба с гранолом чистене и разни пломбички). Мъжът ми също почнах да го водя при нея и тук пломбичка-там еди какво си - ето ти ги 800 лв. отишли.
В малките окръжни градове пък има много зъболекари на 60 и не могат да спрат, за да не им се загуби практиката. Отиваш при такъв човек, предлагаш му да работиш с и за него, да му помагаш и няма да минат 5 г. и ще си имаш готова практика.
Навсякъде обаче е трудно на лекарите и зъболекарите на частна практика и не е за всеки. Имаме познат личен лекар, който инвестира 200 хил. евро в практика в Германия (немец си е) и от 10 г. работи за банката и го издържа семейството на жена му. И за стоматолозите е трудно. Аз заради моите проблеми по командировки съм ходила и в Австрия, и в Холандия и съм говорила с тях. Цените там са им определени от държавата и са еднакви навсякъде. Например, ако практиката ти е в скъп град и плащаш голям наем, ти не можеш да избиеш, а дори да назначиш сестра е скъпо нещо - осигуровки, заплати и накрая си на минус след супер много работа и затова гледат да вадят зъби и да продават импланти - с две думи и почваш да ставаш неморален, за да оцеляваш.
Каквото и да учи човек е важно да има идея и цел някаква за по-нататашно развитие. Диплома къща не храни.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: bc9275d266
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Аз не ти препоръчвам тази професия
Аз съм бивш студент от Пловдив
Стигнах до 5 курс с много труд и нерви.
Наложи ми се да изтегля студенстки кредит още когато бях в 3 курс.
Имах голямо желание и дадох всичко от себе си. Няколко години прекъснах
Благодарение на тъпите професионалисти така наречените
Доценти - Продуценти!!! Професори
Които пет пари не дават това дали знаеш или незнаеш... имат си посредници и всеки изпит се плаща
Имаш ли пари ти си, но нямаш ли за никъде. 80% от студентите си плащат изпитите вкл. И наще Българи.
Често колегите споделяха кой колко е платил за посредника на проф атанасов сума от 3000 евро
При този е най високата тарифа
Повечето изпити са по 1500 евро до 2500 евро. Всеки един доцент си има посредник... доста се мъчих в този факултет докато в един момент банката ми спря кредита и край а таксата ми е огромна тъй като съм платено обучение.
На всеки изпит режат дори и да знаеш пак ще те скъсат, докато не си платиш на правилния човек.
Толкова много хора завършиха а дори незнаят езика.. но всичко това с плащане. Не ти препоръчвам
Да Учиш дентална, фармация, медицина нямаш си на представа кво е. Аз бях против да плащам, защото уча и знам а да дам ей така на някой си там 3000 евро няма как да стане.
Съжелявам до някъде, че си загубих годините в този университет.
Не го пожелавам на никой...
От 2015 до сега 2019.. нямат работа стоматолозите. Имам колеги които завършиха и повярвай ми повечето от тях не работят много малко са които работят в клиники но заплати няма всичко е на процент. колеги които бяха държавна поръчка пълни отличници нямат пари да си платят кафето направо си е смешно.
Неможе ти да плащаш 7000лв или 8000 евро както е сега и да плащаш за всеки изпит и да очакваш, че някой ден
Ще ги избиеш тези пари.. от кво? От пломби по 50 лв? Или от протези?
Год. такси, разходите през тия години
Плюс парите които ще дадеш за да си вземеш изпитите.. просто няма смисъл
Свидетел съм виждам и знам кво си случва с тези хора! Българинът е свикнал да казва аз се преебах, що да не се преебат и те! Не вярвай кво ти разправят, слушай аз кво ти казвам.
Виждал съм роднини на колеги теглят кредити за да плащат изпити, незнам кви сметки си правят но ще им излезнат криви сметките.
Аз вече не съм в този университет
Работя здраво и взимам пари на проект в сферата на програмиране..
И повярвай ми не съм полагал толкова много усилия колкото в денталната. стартовата ми заплата е 3000лв. Сега съм много спокоен работя, ходя по почивки на сам на там
Мога да си позволя много неща
Последните 9 години нерви, нерви
Учене всеки ден, изпити и отново изпити направо ми писнаааа...
Виждах как тези, които са платили минават а онези, които не са ги късат!
съжелявам, че си загубих времето в този корумпирън университет!!! Не ти трябва да се занимаваш а ако си казал въпреки всичко, ме ще го учиш
Ето ти един списък да се приготвиш:
Пропедевтика доц тодоров 1500 евро
Орална хирургия проф атанасов 3000 евро
Оперативно зъбно лечение доц. филипов 2000 евро
Пародонт 3000 евро
Детска дентална 1500 евро
Патоанатомия 1000 евро
Анатомия 5000 евро
Физиология при декана 1800 евро
Биохимия 800 евро
Още да изброявам ли???

Разходи на месец
Наем 300-400лв
Ток 70 лв зимно 120, 150лв
Вода 40-60лв
Транспорт 100лв
За ядене пиане 500лв минимум
А сега разходите ги умножи по 12 месеца и после сметни 6 год. И ако прикъснеш 3, 5 години пак си сметни.
Ако имаш излишни пари почвай само и само да се фукаш, че си бил доктор както повечето правят а после немогат да свържат двата края!!!
Всичко това до тук ти го казва един много зрял пич, който се е борил дълги години там но в един момент си дадох сметка, че оня горе си знае работата. щом не съм там значи е било за добро! Обичам си живота, обичам си работата искам спокойствия и никви кредити за квото и да е било!

 
  ...


...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: cb24ea9ee0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Да, нямаш ли собстен кабинет и не си до 30 годишен не е възможно да си намериш работа. Ако ще кандидатвате за дентална медицина правете си кабинета по време на следването.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: eda9486e20
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   5 номер е прав, аз като завършила дентална, мога да кажа, че съжалявам, че записах тази специалност. Прекалено много стоматолози произвеждат трите вуза. Нервите, които хвърлих, цялото ми семейство се изтормози, докато завърша. Смисъл нито ти обясняват като хората, нито ти показват, а само ти изискват пациенти да си намираш, нормативи да прави, да четеш и да им отговаряш на тъпите въпроси по време на упражненията, вместо те да си го обяснят, когато им зададеш въпрос, те не ти отговарят ми ти казват за домашно да си го намериш??? 2 години отделни да вляза в скапания университет и 6години да го завърша, преподавателите които наистина нещо ни помогнаха, се броят на пръстите на едната ми ръка, смятайййй. На държавните изпитите видях колко народ от предишни години не могат да се дипломират, супер гавра е. Сега не мога да си намеря работа и пак трябва да уча за да се пробвам навън, защото по-добре там дентален асистент, отколкото тук с диплома за висше, те дори и за асистент ме не взимат, защото съм твърде квалифицирана. Най-добре е фармация, бачкаш от 2 курс и работиш дори по време на карантина, ама тъпа на гъз бях тогава....

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker