Този немски! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Този немски!
преди: 9 години, 2 месеца, прочетена 1961 пъти
Здравейте, девети клас съм и уча немски за първо година. Преди това съм учила само английски и нямам проблеми с него, справям се добре, имам 5тици и 6тици. Бяха ми казвали, че ако си учил английски преди това, ще ти е по-лесно при изучаването на немския, но при мен не се получи така. Трудно ми е по немски, въпреки че внимавам много в час. Някои думи са ми трудни, бъркам определителните членове и се оплитам много. Завърших първия срок с 4. Според вас нужни ли са ми уроци, за да науча езика добре или в училище ми стига?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 2 месеца
hash: db104fa5eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не са ти нужни уроци, а трябва да седниш да учиш. Нещата, които казваш се учат наизуст и никакви уроци не могат да ти помогнат.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 53fc479ef3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Изкарай си от интернет или от учебника времената, окончанията, нещата които са ти трудни, направи си на лист таблици, ако искаш с цветно си напиши, така че да ти се набиват на очи и ги научи на изуст, няма друг начин. Знай, че немският е много важен език и на мен ми беше мечта да го уча, имах огромно желание, но ме приеха в училище с испански и аз го мразя, уча го по принуда и времената му са ужасни и постоянно ги бъркам и се нервя. Госпожата иска да й говоря на испански, аз отказвам, нищо не разбирам, седнах и се помъчих, но е отврат пълен, ако учех немски щях да се бъхтя и мъча, така че се радвай за случилото ти се, много полезен ще ти бъде, ако го научиш.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 45685840ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Който ти го е казал, не е много в час с езиците. Аз връзка между английски и немски не виждам на никакво ниво. А и английският език е един доста лесен, в сравнение с други езици, език. Немският е много труден. Ако усещаш, че затъваш - уроци. Но в първия коментар са ти казали, че доста неща трябва да се учат наизуст - там уроците няма да помогнат.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 2d7b73bad8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не мога да разбера хора, като 3. За мен е точно обратното - немският е много по-лесен, пишеш почти това, което произнасяш (също като българския), произношението му е по-лесно от английския, а определителните членове не са кой знае каква философия. Но както каза 1, иска се човек да седне сериозно и да наизустява, само в клас нищо няма да научиш. В днешно време има толкова много материал за учене на език, толкова е улеснено всичко на няколко клика с мишката - речници, произношения, тълкуване, курсове, филми, клипове... само човек да има желание и да седне да учи. Естествено първите месеци са трудни, иска се постоянство.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: db104fa5eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Номер 3 не е прав. Двата езика са от германската езикова група и са много сходни като немският е по-труден като граматика, а английският като произношение и правопис, но коренът им е еднакъв и двата езика имат влияние от романските езици (латински, френски), но като цяло са си останали германски езици.
Така както български и полски са славянски езици, така и немски и английски са от групата на германските езици, а френски, испански, италиански, румънски са романски езици
Нещата, които описва авторът се учат наизуст и не могат да се разберат.

 
  ...


...
преди: 9 години, 1 месец
hash: daa40fc1ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Аз се записах в езикова гимназия с изучаване на немски език, а приятелката ми в английска езикова гимназия. Аз не знаех и думичка на немски, но за една година научих доста. Преди това не говорих много добре английски, но след усиленото изучаване на немски се справих много добре. Приятелката ми, която е наистина много добра по английска, втората година учи немски също като теб и има големи затруднения. Затова това, който ти го е казал: "Бяха ми казвали, че ако си учил английски преди това, ще ти е по-лесно при изучаването на немския... " не е вярно. Ако ти се отдава английски, има голям шанс да ти се отдава и немски, но не винаги е така.
Думите се зубрят! Пишеш, четеш, произнасяш, използваш! Така се научават, иначе няма как. Прави упражнения, пиши си домашните и внимавай в час! Ако искаш и видео уроци, виж този сайт: Уча. се.
Късмет!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: c40da107db
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ами щом се опитваш и пак ти е трудно, си трябват уроци. Немският е сто пъти по-труден от английския, не се залъгвай.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: e202524eaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Хей :)
Аз съм 8ми клас и от 4-5 години живея в Германия. Не вярвам да ти трябват уроци, и на мен в началото ми беше трудно, но все някога се научава. Разбира се най-добре е ако живееш във страната и слушаш, как говорят другите. Това е много важно! Поне на мен ми помогна, повечето неща ги научих само като слушах другите в у-ще. Няма нищо лошо да ходиш на уроци, аз бях задължена да ходя на курс по немски, когато дойдох тук. Но на третата година го знаех перфектно и дори говоря без акцент. А що става въпрос за определителните членове, аз и до ден днешен ги бъркам понякога хД Тук много хора говорят езика грешно, така че не е толкова фатално, с времето нещата се научават :)

П. П. Номер 6 има право - има някои думички които направо са ги взели от английския, но приликата между двата езика не е толкова голяма. Немския трябва да се учи със много четене, писане, и както вече те съветвах - слушане! Можеби ако хващаш немска телевизия или нещо такова, но ппц тези с скучни :Д

*Яна

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: c55844159b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Аз също уча за първа година немски, нямам дори учебник. Уча в час, не съм поглеждала нищо вкъщи и въпреки това си имам 6-тици... Искам да кажа, че е напълно възможно да се справиш без уроци, като просто слушаш в час, задавай въпроси на учителя ВИНАГИ, ако не разбираш нещо. И най-важното - трябва да имаш мотивация, както аз лично имам... следи страници немски страници във фейсбук, например и мисля, че ще успееш :) . УСПЕХ! :)

п.п: С английския съм доста зле, така че не мисля, че има значение дали го знаеш или не, за да ти е по лесно...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker