Висше образование - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120990)
 Любов и изневяра (29664)
 Секс и интимност (14341)
 Тинейджърски (21870)
 Семейство (6459)
 Здраве (9583)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3165)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18470)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Висше образование
преди: 9 години, 3 месеца, прочетена 1289 пъти
Здравейте. Ще съм безкрайно благодарна, ако модераторите публикуват запитването ми и получа съвет.
Завършвам след няколко месеца и си нямам и на идея какво да уча в последствие. Мои приятели и съученици вече са си избрали специалностите и университетите, дори има хора, които са вече приети в тях, а аз си нямам никаква представа какво да запиша. Обиколила съм сайтовете с университети, прегледала съм всички бакалавърски специалности, но уви, към нищо не съм се ориентирала.
Изключвам икономическите специалности, поради това, че всеки втори записва или финанси или администрация и после седят си вкъщи или работят работа, която не е свързана с тяхната специалност, познавам много такива хора, съжаляващи, че са писали икономическа специалност. Но какво друго? Не съм запозната къде има центрове за професионално ориентиране или нещо подобно. Не знам дали ще ми помогне, но все трябва да започна от някъде.
Мислех си в какво ме бива и на този въпрос не мога да отговоря. Бива ме в биологията, но съм зле по химия, много зле; по математика – 3-4 по милост и то с 1 000 зора. По география съм горе-долу на добро ниво – това ще пиша като 2ра матура, но къде с география? Историята ми е интересна, но само до там. Не искам да се занимавам с нея. Чудя се въобще какво ще излезе от мен и дори дали ставам за нещо?
Като човек мога да се опиша като позитивна, енергична и инатлива личност. Спортувам, защото ми харесва и обичам да поддържам форма, но не професионално, никога не съм спортувала нещо като малка за което много съжалявам можех от страна на спорта да се запиша някъде. Мога да тичам добре /правя го 3 пъти седмично / и умея да плувам, но не перфектно, имам интереси към бойните спортове, но не съм се записала да тренирам мисля след матурите да го направя. Друго хоби са ми колите, обичам ги, може би по- скоро мания ама карай :Д Чудя се дали да не поработя някъде това лято и следващото да кандидатствам, но съм чувала, че когато завършиш, ако не не запишеш висше после ставало още по- трудно за избор. Не знам дали е така.
Ще съм безкрайно благодарна някой да ми даде съвет какво да правя, чувствам се на кръстопът с хиляди разклонения … и не знам накъде да поема.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 3 месеца
hash: 46e94dbefb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти си неориентиран човек и не си се готвил/а. Затова ще влезнеш само в най-изпадналите университети, в които ще ти вземат само парите и ще ти загубят времето, а после няма да имаш работа.
По-добре както каза работи 1 година, поориентирай се, запознах се с хора, с РАБОТОДАТЕЛИ и запиши нещо - може и задочно - НО В ХУБАВ УНИВЕРСИТЕТ.
В България изборът не е голям - има до 5 качествени университети - ТУ София, СУ, отчасти УНСС, ПУ отчасти, ВИНС отчасти и Американския - във Велико Търново що-годе добър университет и май това е.
Не учи в НБУ, ВСУ, ако нямаш родители с дебели връзки да те уредят на работа, макар че тези университети поне са си направили усилието да се сертифицират по ECTS, което е много важно в днешно време.
Не учи ПРИ НИКАКВИ ОБСТОЯТЕЛСТВА в Благоевградския, Шуменския и Пернишкия - ГУБИШ СИ ВРЕМЕТО

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: bf4ada3254
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Казваш че обичаш животни-ветеринарна медицина,или примерно отиваш в университета и ще видиш предложенията и ще избереш.Иначе незнам каква специалност може да ти влезе в употреба.Може да учиш педагогика,рехабилитатор,мед.лаборант,рентгенов лаборант.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: e6eff2f8ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Номер едно, ВИНСА ,Американския и УНСС не са преди ВТУ по качество!Това че не се е готвила не значи абсолютно нищо!Въпросът е да реши с какво да се занимава!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker