ВУЗФ - The University of Sheffield - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

ВУЗФ - The University of Sheffield
преди: 9 години, 3 месеца, прочетена 5099 пъти
Здравейте, скоро попаднах на ВУЗФ и по точно на програмата към Шефилдския университет. До скоро бях решила да запиша икономика в СУ или евентуално в УНСС, но сега се замислих дали това не е по-добър вариант. Искам да попитам дали има някой, завършил там, който да може да ми разкаже за качеството на образованието , дали си струва парите и дали цялата тази работа с Шефилдския университет не е колкото само да ти вземат парите. Ще се радвам някой да е наясно и съответно да просветли и мен .

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 2 месеца
hash: d8b1bc7bfa
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей, случайно попаднах на статията ти и мисля, че ще мога да ти дам обективно мнение. Моя брат (набор '90) мислеше да ходи в НСА(или както аз му казвам - НАСА), но родителите ми го подбутнаха леко към чужбина и той се спря на Шефилд. Искаше да отиде в Дърам, но не успя поради нисък успех. Като цяло мисля, че е доста доволен от самия университет. Имаше много безсънни нощи и със сигурност ще ти е много по-скъпо и по-трудно, но си струва. Ако мислиш да се връщаш след това в България или никога не си се отделял от семейството си просто се откажи сега. Казвам го с добри чувства, защото след дълго време в чужбина (4 години ти е университета) ще искаш да се върнеш и парите ти и времето ти ще бъдат пропиляни. От друга страна, брат ми се справи добре и завърши с нещо тип 5.48. Не се намира работа много лесно освен ако не си с по-особено минало (успехи в спорта, нещо което те отличава в СВ-то). Той успя да си намери работа една седмица след като завърши. Започна на 920 паунда, в период от 2 години се изкачи до 1600 (чисти) и сега след малко проблеми понеже не работи само за един човек ще падне на около 1200 може би. Имай предвид, че в България и с две висши да си за първа работа 800 лв е смело очакване според мен.

НАКРАТКО: Брат ми учи там, завърши и е доволен, но трябва да знаеш, че в чужбина наистина се учи и има поле за развитие. Съветвам те да обмислиш отиването си там съвсем сериозно.

П.С Това лято ще го посетя за един месец като си намирам малки работи да си запълвам времето и аз самия най-вероятно ще отида в същия университет след 3 години.

16 години, А.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 1a8db1ca29
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Амиии имам една позната в друг такъв чуждестранен университет в София и ми се оплакваше, че дипломата не важала еди-къде-си и е нямало смисъл. За Шефилд специално не знам, но провери как стоят нещата с признаването на дипломата.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: ae03a02667
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Номер 2, ако дадения човек не се е отделял от родния си град и семейството си, учението в чужбина ще бъде невероятно трудно. Аз и брат ми винаги сме спортували и сме пътували постоянно и сме свикнали да живеем сами и родителите ни също са свикнали. Но някой, който за първи път се отделя от родителите си и отива да учи висшо в чужбина ще иска да се върне и всичките пари ще бъдат пропиляни. УНСС и Софийски са най-добрите избори в България, но при възможност(финансово) и ИСТИНСКО, ГОЛЯМО желание за образование в чужбина Англия изобщо не е лош избор. Лондон е прекалено скъпо за средната класа в България, но университети в по-малки градове като Манчестър(често избирана дестинация от България- предполагам че приемат по-лесно), Шефилд, Дърам и т. н. са добри избори.

Истината е, че където и да си завършил в България, когато си в чужбина, няма значение къде, хората на теб гледат с едно на ум. Примерно ако кандидатсваш за работа и работодателя се двоуми между теб - 6. 00 Софийски или някой завършил сравнително елитен университет с 5. 60, най-вероятно ще избере другия. Това е лично мое мнение.

Лично аз вярвам, че не си струва да се остава в България, освен ако нямаш наследен бизнес от родителите си. Бизнес, който носи достатъчно пари за да можеш да си позволиш екскурзии( ски, море), хубави апартаментИ и т. н.

П. С Имайте предвид, че наскоро паунда много се качва(2. 76 ОББ Продава) и образованието ще е по-скъпо. От друга страна ако си намериш работа, минималната е 900 паунда (чисто), което се равнява на 2430 лв. Около 2000 лв повече от минималната в България.

Моя личен съвет е да попиташ възможно най-много хора, дори чужденци ако можеш за да можеш да направиш правилния избор. Пожелавам ти много успехи и вярвам в теб анонимнико! :)

16г. А.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: fb3f5c7ec9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 3, не обобщавай, моля - аз не бях напускала на практика родния си град, но без проблеми отидох да уча в чужбина. Дори не бях пътувала с метро и не бях виждала действащ ескалатор в живота си.
Всичко си е до психика и до издръжливост, освен това дали действително искаш да учиш там или някой амбициозен родител те е подбудил.
Също изхождаш от това, че родителите трябва да те издържат, но аз съм се самоиздържала и моето образование на родителите ми струва към 200 евро за билета до чуждата страна, а останалите пари за началото дори си ги бях изкарала лятото с работа. Ако иска човек да учи в чужбина - никой не може да го спре.

За другото си прав. Работа в чужбина с Бг образование не се намира освен ако не си работил вече в България в някоя голяма интернационална фирма. СУ може у нас да си го ценим много, добър университет си е, но факт - нямаме нито един университет в топ 500, което ни изяжда ушите. У нас няма никаква научна дейност почти в университетите и не са се сертифицирали по ECTS, макар че крайният срок беше 2010 г. - само Варненския свободен, НБУ и Американският спазват някакви елементарни международни стандарти.
Просто човек трябва да знае добре какво желае в живота си и да не слуша другите.
Ако мечтаете да учите, ще учите - не оставяйте никого да ви спре.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 497bc9068c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Здравейте, благодаря за мненията, но мисля, че не ме разбрахте добре. В чужбина със сигурност не искам да уча в момента, по скоро магистър, въпросър ми обаче се състоеше дали внаете нещо за програмата на Шефилдския университет, която е в Спфия.
Авторката

 
  ...


...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 350be4a129
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Програмата не си струва парите. Смислено образование в България по икономика или бизнес може да се получи само в АУБ и СУ или с определени резерви в УНСС (само във специалности от Финансово-счетоводния им факултет). Всичко останало е машина за пари, а т.н. Шефилдска програма не прави изключение.

1. Тя е "към", а не "от" Шефилдския университет
2. Не се администрира от UK, а от International Faculty, City College - Солун - http://citycollege.sheffield.eu/frontend/articles.php?cid=249&t=The-International-Faculty,-CITY-College

Тези неща се знаят от работодателите и тук и на острова и където и да е другаде в Европа. Не казвам, че образованието е лошо, а просто, че не си струва парите. Във всеки случай, специално в България дипломите от СУ и АУБ се ценят много повече. За свястна магистратура навън, шансовете с бакалавър от СУ или АУБ също са в пъти по-добри

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: af4d332d63
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Тоя City College, да не беше в Правец. Ха ха
За ЕСТS кредитите се съгласих.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker