Надменни колежки в университета! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Надменни колежки в университета!
преди: 9 години, 1 месец, прочетена 3034 пъти
Момче на 19 години, от Пловдив, студент за първа година в Пловдивски Университет.

Откакто влезнах в университета се нагледах на толкова комплексарщина, селяния, меркантилни хора и простотии от всякакъв характер, колкото през последните няколко години не бях виждал никъде... все съм мислел, че по дискотеките и баровете (не само тези от чалга характер, а и във всички останали) се срещат много меркантилни хора, но в университета тези хора са в изобилие!

Сякаш всяко по-хубаво момиче си е написало на челото "ИСКАМ ПАРИ". Не искам да обиждам никого, но и не ми пука особено кой ще се засегне. Грозно и отвратително е да искаш да завържеш нормален разговор за съвсем нормални неща с колежка от курса ти, а тя да те изгледа странно сякаш си някакъв боклук, едва ли не не си и на нивото или че не ставаш за нищо. Ще ви кажа защо вижданията ми са такива.

Няма логика нормални пичове, с нормална или добра визия да са пренебрегвани от момичетата, а в същото време някои грозни колеги с по-заможни родители да получават вниманието им. Не веднъж съм виждал как въпросните колежки са си тръгвали с колегите, уж "само за да ги закарали"... Истината е, че имаш ли кола и пари си на почит. Няма значение на кого са на мама, на тате, на баба... важното е да имаш малко по-добро положение и веднага са при теб. Това, че един мъж след 18 трябвало да бъде самостоятелен, да учи, да работи са пълни измислици... има по-големи от мен колеги, които са на 24-25-26г. възраст и не са пипали работа през живота си - глезльовци са, не са първите красавци, но са с по-заможни родители. Идват си на лекции с колите, разкарват колежките... и колежките им се кефят.

Преди да кажете, че проблемът е в мен (може и така да е) ще ви споделя, че съм с нормален ръст, тренирам и имам добро телосложение. Не съм прост и се държа добре с всички, поздравявам, но някои от курса ме подминават. Не съм казал нищо лошо на никого, усмихвам се и гледам всичко да е окей в отношенията. Но, това е... игнор :).

Окей, може да не им харесвам като човек, но защо повечето момчета в моето положение са пренебрегвани, а колегите с повече възможности получават вниманието на хубавите момичета?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 1 месец
hash: cb7070703a
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

1.   Защото толкова им е акълът. Няма какво повече да кажа. Аз уча медицина. И при мен има голяма простотия и много от колежките не се държат като лекарки, а като момичета тип Николета Лозанова. Наскоро бяхме на дискотека. Запознах се с колежка от по-малък курс. Много красиво момиче, но по държанието и по разговорът, който водихме усетих, че е доста арогантна и на всичко отгоре доста невежа. Е, по едно време я гледам се прегръща с двама дърти кочове и си седна в единия. И те дори не бяха типичните "бизнесмени", а по-скоро някакви застаряващи квартални вървели. Та в този момент ми се изпари всякакво желание и всякакво привличане към това момиче. Има много свестни красиви момичета, но тези, които се проявяват са от другите и затова забелязваме тях. А и много често външната красота крие лош характер.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: d9113b7e4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

2.   Ами какво да кажем за не толкова красивите момичета, които са умни, имат чувство за хумор, и като цяло са хора. Тях не ги виждаш нали? Проблемът е в това, че всички търсите красотата и чакате някоя да ви се лепне или вие на нея. Сигурна съм, че има много свестни момичета, но тях никой не ги познава в баровете и дискотеките. Има и такива от тях, които са заможни но не го показват, може би защото не искат това да ги отличава и се опитват да се впишат, но къде сте вие тогава? И честно да ти кажа предпочитам, някой да ме подмине отколкото да ме поздрави иронично. Фалшиви усмивки не искам, както и същите приятели. Ако някой не ме харесва и не съм му приятна, негов проблем. Аз няма да го намразя, напротив ще ми се издигне в очите, защото каквото и да мисли за мен, ще знам, че това е неговото истинско мнение.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: ef022c9bb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Автора

Номер2
Еми пич, както всяка една жена иска красив мъж, така и аз като нормален мъж искам ако не красива жена, то поне нормална, а не грозна. Съжалявам, но на човек в гените му е заложено да харесва красивото.

А има и друго. Не веднъж или два пъти в живота ми съм бил с красиви момичета и е нормално летвата ми да се е вдигнала и да не искам да съм с грозни, защото, логично, съм бил с красива. Това е!

Но меркантилизмът до крайност ме дразни и това за мен не са нормални хора. Оставете глупостите с това как сме хулели жените и как само сме ги обиждали... това си е чистата истина.

А с някои, с които съм успявал да си поприказвам някои път са ми споделяли, че не работят или не мислят скоро да работят. Така им било добре. Виждам и по какви пичове се заглеждат. Е това признак на какво е според вас?

Селяния, меркантилност до крайност, липса на всякакъв интерес към каквото и да било, надменност - "коя съм аз"... иии още злеташки неща.

За момчетата няма какво да ги коментирам. Пияндурници, които са дошли тук и ги интересуват само лесните момичета, алкохола, къде да се напият, по казина да ходят... НО ИМА И НОРМАЛНИ МОМЧЕТА! За които и писах в темата...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 63b564de7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   Към автора: Приятел, не са надменни колежките ти, просто ти не можеш да общуваш с тях. Това че някоя ти колежка те е изгледала по някакъв си начин, нищо не значи!!! Може да не е била на кеф, може да си е имала проблем, откъде знаеш на хората личния живот какъв е? А това че някоя не ти се поддава на свалките, не значи че е меркантилна!!! Като не ви връзват-били търсели пари, като ви вържат-били курви...

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: ccd73eb3b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Мисля, че проблема е в теб и не е там където го търсиш в това какво ти е телосложението, а проблема ти е във възприятията.
Приемаш за "хубави момичета" тези, които са отделили достатъчно пари за фризьори, козметици, пластични хирурзи и др, те обаче много добре знаят, колко струва красотата им и съответно търсят или обръщат внимание на мъж, който има финансовите възможности да я поддържа. Жените със бели и супер красиви зъби плащат по ок

 
  ...


...
преди: 9 години, 1 месец
hash: ccd73eb3b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Мисля, че проблема е в теб и не е там където го търсиш в това какво ти е телосложението, а проблема ти е във възприятията.
Приемаш за "хубави момичета" тези, които са отделили достатъчно пари за фризьори, козметици, пластични хирурзи и др, те обаче много добре знаят, колко струва красотата им и съответно търсят или обръщат внимание на мъж, който има финансовите възможности да я поддържа. Жените със бели и супер красиви зъби плащат по около 1000лв месечно за красивата усмивка, как да се усмихнат на теб, който не можеш да поемеш дори само този им разход? Да не говорим че само в устните си слагат по 100лв месечно, дори да нямат силикон там. Ами другите части на тялото? Ако евентуално бъдат с теб те са наясно, че рано или късно трябва да се откажат от плащането за процедури, поради липса на пари, е как да стане? Как те да се съгласят да спрат процедурите си, като знаят, че спрат ли, дори ти вече няма да ги харесваш. Визията това е единственото, което те предлагат, знаят че е изкуствена и гледат да намерят такъв партньор, който може да си позволи да я поддържа.
И аз харесвам скъпи спортни коли, но те не ме харесват, защото заплатата ми и финансовите ми възможности не могат да си позволят само поддръжката, да не говорим за цената им, затова не сме "заедно". Затова съм заедно с 10год кола струваща 5-6000лв. При скъпите спортни коли добавената стойност е от дизайнерите, дизайнерите на женската красота са тези, които добавят стойност на жените, които наричаш хубави.
Дори дадена жена да е и умна и красива тя ще търси доказал се в работата мъж, тоест такъв който може да изкарва пари. Когато един вишист е беден само доказва, че не се справя с работата си, или образованието му не струва, или усилията в работата му не струват.
Възприятията и мислите ти са проблема. Какво точно искаш сега да имаш тези момичета или цял живот да имаш стойностна жена до себе си? Първото се постига със показност на средства на момента, тоест те лъжат теб че са естествено красиви, ти за момент лъжеш тях че си богат. Лесно е купуваш си дрехи наемаш кола водиш я на елитен бар и тя е твоя още тази нощ. Второто обаче се постига с труд, с този труд от 18г възраст, в който не вярваш, че е реален. Образоваш се максимално, работиш максимално и после имаш пари за да си позволиш красива и умна жена. Ти учи, работи, печели, пък те красивите жени сами ще те надушат, няма да те оставят да имаш не изхарчени дълго време пари.
По големите от теб колеги които имат заможните родители сега, утре ако наследят големи пари ще продължат по същия начин цял живот, да поддържат изкуствени кукли, ако един ден фалират остават и без кукли до себе си. Имали са късмет да се родят в заможни семейства, и те кухи и жените около тях кухи. Ти като различен от тях не трябва да се сравняваш с тях в момента, а да работи над себе си да постигнеш богатство.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: fba1dfd1c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ами то както много от момичетата търсят богато момче, така и голяма част от момчетата търсят супер красиви момичета. Ти сам си написал, че ставало въпрос за "всяко по-хубаво момиче", ами тогава опитай да опознаеш някое не толкова хубаво момиче. Нали не си меркантилен и повърхностен като част от останалите? !
Не съм някое злобно грозно чудовище и не ми трябват парите на разни батковци, така че нищо лично към теб или историята ти, обаче много странно ми звучи това, което си написал. Защото ако очакваш някоя манекенка да тръгне с обикновено момче, което няма кой знае какви материални възможности или някое богаташко синче да се влюби в не толкова симпатично момиче само заради доброто и сърце - ами няма как да стане. Такива неща се случват само по филмите, при това предимно тинейджърските такива.
Пък иначе в университета има всякакви хора, не са само такива всички момичета и момчета. Успех

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 6bee7abb7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Спри да се зарибяваш с разни кифли. И аз съм момче, студент, нямам кола и много пари и все пак привличам женско внимание. Винаги бъди спокоен и самоуверен и заговаряй много и различни момичета. Така все ще намериш някоя с която ще си допаднеш. Иначе в различна степен всички момичета и жени са меркантилни. Дори много искам да си направя следния експеримент. Първо питам някоя случайна жена да опише най-грозния за нея мъж. След това се появява, с последен модел мерцедес, същият този мъж, облечен в костюм, със златен часовник на ръката и двамата отиват на обяд в скъп ресторант. Много ще ми е интересно да наблюдавам тази среща. :)

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 434d2fb80c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Ти като не ги харесваш тия колежки, защо искаш да ти обръщат внимание?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 218fed7c7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Момиче на 16г. Пловдив
Здравей! Аз също имам подобен проблем, но с приятелките ми. Спряха всякакви забавления и хукнаха да берът души след момчета... притеснявам се обаче, че често споменават "батковци с BMW-та".
Аз лично не искам "батко с BMW", а забавно момче със сърце. :)
Хей, не се отчайвай или ядосвай.... аз също много се дразнех на връстниците ми, с които не можеш да си обелиш друга дума, освен дума свързана с интимност, клюки и селфита. Също като теб, обичам да тренирам, също и обичам всичко свързано със израстването на личността, духовността и интелектуалния потенциал на човек. :) След дълго размишляване върху "простолюдието" стигнах до извода, че хората не са лоши. Хората сме социални и това, което просто искаме е внимание и обич. Чела съм много и повярвай ми, за всичко си има причина. Ако говорехме на лично, щях да ти обесня много повече, тъй като това, което описвам тук е едва 10-15% от всичко, което знам. :)
Не се ядосвай за нищо, живей за мига и повярвай ми, всичко си идва на мястото ;)... Весели празници!

 
  ...

...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 778ba04b70
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   "Надменни колежки в университета!"
Искаш да кажеш "кучки в касапница"?
Е..им и мамата!

Кухите лейки се привличат и събират с кухи лейки, какъвто и да е външният им вид и финансовото им състояние - Вселенски закон!

Гледай с вътрешните, а не с външните си очи.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: ef022c9bb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Автора

Номер 2, кой ти каза, че нормалните момичета не ги виждам бе пич? Аз си общувам нормално с всеки. Не ги деля.

Пък и ти си го каза сам. На нормалните кво да им гледам. То всичко си е наред при тях. Аз коментирам тези, дето са много "велики"...

И тука не става въпрос за фалшиви усмивки, а просто за колегиалност, учтивост. Кое му е лошото да поздравиш някои от курса ти? Тъпото е да се правиш на интересна и да подминаваш, все едно си най-великата - ама това, че бедничката ти майчица ти е казала и те е възпитала, че мъжете без пари не са мъже не значи, че е така ;).

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 93c4611d35
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   "Откакто влезнах в университета се нагледах на толкова комплексарщина, селяния, меркантилни хора и простотии от всякакъв характер, колкото през последните няколко години не бях виждал никъде... все съм мислел, че по дискотеките и баровете (не само тези от чалга характер, а и във всички останали) се срещат много меркантилни хора, но в университета тези хора са в изобилие!
"
Това може да го има само в нашата скъпа родина! .
Честно ти казвам тук няма да намериш нищо нормално, освен идиоти, без мозък и бъдеще.
Не знам до каква степен важи, но Ванга е казала "Докато има пари лошото няма да изчезне", та трудно ще се променят нещата.
Описанието, което си написал изглежда много добро, нямаш проблем, НО.. хората са алчни в тези дни.
(особено в България 90%)
Младите трябва да мислят за емиграция в друга държава, в която ще имат бъдеще, дом, деца.
Около твоите години съм, ще се местя в чужбина по-късно.
И преди някой да ми обясняват, че в чужбина "не всичко е перфектно" - бил съм там, нямам нужда от празни спорове...

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: afc554e16f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Авторе... прав си! За всичко съм съгласен с теб. Убеден съм, че проблемът не е в теб. Не е до стеснителност, ако я имаш. Всичко е до пари. Няма значение как са изкарани и от кого. Важното е да имаш, за да пилееш по дискотеки, да им тикаш пари за дрешки и това-онова, и да си им "такси".
За да не се тормозиш, свикни с мисълта и бъди настроен лошо към такива хора. Аз съм на принципа, че както се държат с мен, така се държа и аз с тях. Много съм мнителен към положителното от хората, не се доверявам и не се осланям на това, че някой казал хубава дума за мен или се отнесъл по-добре, защото съм се разочаровал преди. Предпочитам да ме мислят за злобен, защото не се правя на добронамерен към хора, които не харесвам...

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: ef022c9bb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Автора

Номер 4 - Пич, не ми викай приятел и недей ми говори така. КОЙ ТИ Е КАЗАЛ за свалки бе пич? Тук говорим за нормални колегиални отношения и като цяло за учтивост.

Кой си ти, че да ме изкарваш някакъв злетак едва ли не? На колко си години и въобще имаш ли си представа от такова отвратително отношение.

Уважавай хората и недей да ме определяш като някакво зле, което има проблеми с момичетата.

Иначе много свестни хорица са писали в темата. Благодаря ви. Вие сте адски готини и знаете къде се намирате.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 1 месец
hash: ef022c9bb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Автора

Наистина много криво сте разбрали темата ми и някои съвсем сте във филма.

Аз не искам да спя с всичките ми красиви колежки бе хора. Тук говорим за нормално човешко отношение.

Номер 6 - Не можах да се сдържа и за това не прочетох коментарът до край. Аз нито искам манекенки, нито лъскави момичета, нито искам да спя с всичките си колежки бе хора.

Аз искам едно нормално човешко отношение. Айде стегнете се!

Обърканият не съм аз, а вие. Веднага взехте да ме наливате, че съм едва ли не... някакъв... и аз не знам какъв.

Не е страшно, че има такива жени, страшно е, че все повече и повече всички започват да стават такива. Защото видиш ли, или ще те чукат бедняците и глупаците, или "богатите" и успелите... хахахах..

Стегнете се и покажете малко уважение. Ясно е, че не можем да мислим еднакво, но не обиждайте и не хулете, защото нито ме познавате, нито ме знаете кой съм, какъв съм. Някои смешници директно взеха и определения за мен да дават. Я по-кротко бе!

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: ef022c9bb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Автора

Номер 9 - иде ми да ви напсувам всичките. Къде съм казал, че искам да ми обръщат внимание. Аз просто искам едни нормални колегиални отношения бе, пич.

Писал съм, че мен ме подминават и дори здравей не ми казват, а обръщат голямо внимание на разни смешници, дето единственото, което имат е пари.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 9874046130
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Коментарът на номер 10 много ме заитересова. Колкото и малка еа си, си много умна и съм съгласен с теб. Би ли споделила, моля те, още някои твои мисли, целиш само в десетката, и като те чета само потвърждавам вече обяснимите неща. И от каква литература се образоваш?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 28 дни
hash: 218fed7c7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   До Коментат №18
Възрастните ме определят като момиче, което е надминало възрастта си. Знам много неща за света, хората и живота :). За съжаление няма с кого да си говоря на вълнуващите за мен теми, тъй като (както споменах по-горе) събеседниците ми все още не проявяват такова мислене като моето, а докато стигнат до моите изводи, аз вече ще съм минала на друга вълна. Моята литература е живота, има една мъдра миисъл "умните хора се учат от грешките на другите" - това и правя :), но иначе чета основно психология, науки, политика (но по-рядко) и отскоро проявих интерес към фантастика (може би заради голямото ми въображение). Ще се радвам да ми спомене нещо за себе си, за да изградя представа със кого разговарям. :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker