Имам ли шанс да уча в престижен университет като Харвард и Кеймбридж - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Имам ли шанс да уча в престижен университет като Харвард и Кеймбридж
преди: 9 години, 1 месец, прочетена 7207 пъти
В момента съм в 10ти клас и вече се замислям за университет. Знам, че тези университети са скъпи, но съм чувала, че има стипендии. Ходя на олимпиади по химия и биология( по химия стигнах до национален кръг). По физика също се справям. Владея добре английски и немски долу-горе. Дали имам шанс за тези университети или да не се надявам напразно?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 1 месец
hash: 6cc78bbc51
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Малък шанс, но трябва много, ама много да залягаш на ученето?
На какво ниво владееш английски?
И потърси за българи в Харвард (аз знам само за едно момче от Варна) и от Кеймбридж.
Късмет.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: a4c03f6f0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

2.   Аз ти препоръчвам да отидеш да учиш в Русия. Във Великобритания повечето в тези университети са богати хлапета, които са платили да учат там. В Русия има програма за студенти, която ти осигурява напълно безплатно образование. Има абсолютно всякакви специалности, гледам че си писал, че си добър по химия и физика, затова можеш да отидеш в който град, пожелаеш да учиш ядрена физика там. Братовчед ми замина да учи във Владивосток ядрена физика и казва, че е страхотно там. Научи руски перфектно, само квартирата си плаща, която струва 3 лева :D. За ядрена физика има огромен шанс да те приемат, защото няма много желаещи. Дори ако отидеш в Москва ще си на два часа път със самолет от София.
Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 5d590df8f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Във Владивосток освен да си играе с белите мечки не виждам какво ще прави. Там е непрекъснат сибирски студ и има полярни нощи. А да не казвам на кое на географията е.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: d96c48a777
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Браво давай все така. Ти си още само 10-ти клас. Можеш да постигнеш всичко.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 05b8869d98
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Нищо не пречи да се опиташ и в същото време да имаш реалистични очаквания - т. е. да не мислиш, че влизането ти (още по-малко със стипендия) ти е в кърпа вързано. За тези университети е чувал всеки, все пак, та се състезаваш с целия свят. Но по-добре е да пробваш, отколкото да се предадеш преди още да е започнал боя.
Доколкото знам има и пълни стипендии, но са резервирани за изключителни кандидати.

Но под "изключителен кандидат" не разбирай само и единствено пълен отличник, победител в олимпиади и гений, а също така и човек, който демонстрира оригинално и индивидуално мислене, както и дълбока мотивация и ентусиазъм да изучава материята, която е избрал за университета. Хубавото на западните университети е, че има немалко субективни критерии при оценяването на кандидатурите. Колкото по-добре си оформиш CV-то, мотивационното писмо и есето (ако ти поискат такова), толкова по-добре за теб.

 
  ...


...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 91a97d5eb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Една моя позната я приеха в Кеймбридж, но нямаше финансови възможности, за да отиде да учи там. Не знам точно колко добра беше, но си беше доста умна. Но финансово наистина си е доста скъпо. Права си за големите стипендии, но докато започнеш да ги получаваш... , а и те не покриват всичко. Аз например мога само да си мечтая за тези университети, тъй като май и билета не мога да си платя. Шанса обаче си е голям, е не като този в България, но пак има шанс. Съветвам те дори да не те приемат на подобно място да не се отчайваш. Не забравяй, че ние живеем в една прекрасна държава и това е едно от качествата на българина-въпреки всички обиди, псувни и критики той обича и милее за държавата си. Пожелавам ти успех!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 5d590df8f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не знам на какво ниво са ти знанията, но осъзнаваш ли това колко престижни университети са и колко души от целия свят се борят за всяко място. 13 души се борят за всяко място. И то 13 души само мозъци от световна класа. Ти разбираш ли колко трябва да си умна и колко трябва да учиш? А на всичкото отгоре трябва и за стипендия да се пребориш, а не просто да те приемат, защото иначе таксата ти е 46 хил. долара и не вярвам вашите да могат да си го позволят. дори и да спечелиш пълна стипендия, а такава печелят единици, пак ти трябват в оптимистичния вариант 12 хил долара на година, защото стипендията е 34 хил. долара най-високата за Харвард. Помисли и в тази насока. Не знам как сте финансово, но ти казвам, че не никак евтино.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: f06e6cdde3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Здравейте, момиче на 16.
До скоро, аз също берях мечти за големи университети.
Коментар НОМЕР 2 ми привлече вниманието.
Бих искала да уснам малко повече за Руските университети. Признават ли им се дипломите в цял свят? От скоро време Русия ми е станала интересна държава, но хората казват, че е трудно да се постъпи там и е била скъпа държава. Не съм запозната с Русия, сега те-първа е разучавам.... също така, когато твоят роднина е заминал, знаел ли е езика добре.... и от къде разбрахте за безплатната оферта, благодаря! :)

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 25177c39ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

9.   Здравей,
Преди години, преди да кандидатствам в друг университет, и аз имах такава цел. Ще я нареча "цел", защото според мен само когато си поставиш цел би успял. За да те приемат в Харвард, ти трябва НЕ САМО ум. Често Американските колежи гледам много на извънкласните ти дейности, доброволческия ти труд и трудов стаж. Голям плюс би бил ако си спортна личност (спечелила медали на национално или международно ниво). Друг плюс е ако имаш, както го наричат американците - "extraordinary skills". Запитай се - "Аджеба с какво бих изпъкнал". Ако не можеш да си отговориш, просто НЕ кандидатствай. Всяка година кандидатстват СТОТИЦИ ХИЛЯДИ студенти, а биват избиране САМО най-добрите. Не забравяй, че процесът ще е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО сложен, не бива да се предаваш лесно. Трябват ти ПЕРФЕКТНИ знания по английски език, с ОТЛИЧНИ резултати на ТОЕФЛ, САТ 1 и САТ 2 - за Харвард предимно ти искат 2 предмета на САТ 2. Друг плюс е ако не само успяваш да се класираш на национално, а да го спечелиш. Бутай се на всякакви състезания. Ако имаш възможност, участвай на международни конкурси. Предлагам ти да прожетеш книгата "Пътят към Харвард" и ти гарантирам, че ще ти стане ясно всичко. Ааа... да не забравя да отбележа, че университетите от Бръшляновата лига очакват от кандидат-студентите си да имат солидна база от данни, да са хора, които се интересуват от дадената специалност, и на последно място никой не очаква да си специалист в дадената сфера, но трябва да си толкова добър и мотивиран, че да имаш нужда само един подтик, за да си сред най-добрите. Не забравяй, че никой не е приет в университет от Ivy league случайно. Ако беше така, просто нямаше Фейсбук да бъде създаден от 3-ма студенти в Харвард (и да, Фейсбук не е създаден само и единствено от Марк Зукърберг).

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: a1f37a2005
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Нивото ми B2, а до края на 11 клас(когато трябва да взема изпитите) ще се запиша на допълнителен курс за TOEFL. С английския нямам проблем. Имаше едно момче, което обясняваше как са го приели в Кеймбридж, но той има медал от международна олимпиада и е учил много. Каза, че е много важно да си избереш и колеж. А за Америка не съм проучвала много, но са ми казвали, че е по-трудно да се влезе там. Знам, че за да влезеш ти трябва и отличен успех, а първия срок имам 5 по история и география, а останалите са шестици. Старая се да уча по всички предмети, но от състезания, олимпиади и конкурси е малко трудно. Сега кандидатствах и за 1000 стипендии с химия. Натоварено ми е, но ми остават само 2 години. Пък в Шотландия има безплатни университети. А за Русия звучи добре, но не съм учила руски и нямам време за нов език.

 
  ...

...
преди: 9 години, 1 месец
hash: a1f37a2005
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Нивото ми B2, а до края на 11 клас(когато трябва да взема изпитите) ще се запиша на допълнителен курс за TOEFL. С английския нямам проблем. Имаше едно момче, което обясняваше как са го приели в Кеймбридж, но той има медал от международна олимпиада и е учил много. Каза, че е много важно да си избереш и колеж. А за Америка не съм проучвала много, но са ми казвали, че е по-трудно да се влезе там. Знам, че за да влезеш ти трябва и отличен успех, а първия срок имам 5 по история и география, а останалите са шестици. Старая се да уча по всички предмети, но от състезания, олимпиади и конкурси е малко трудно. Сега кандидатствах и за 1000 стипендии с химия. Натоварено ми е, но ми остават само 2 години. Пък в Шотландия има безплатни университети. А за Русия звучи добре, но не съм учила руски и нямам време за нов език.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: a4c03f6f0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От номер 2:

До номер 3:
По-голяма глупост не бях чувал, поне да беше проверил в интернет. Във Владивосток климатът е като на Варна, та не знам какви бели мечки сънуваш.

До номер 8:
В Русия не е много трудно да се постъпи, ако си учиш и си умен можеш да влезеш лесно. Когато роднината ми отиде почти не знаеше никакъв руски, но го научи. За офертата братовчед ми е научил от приятелка, но аз не мога да ти кажа много за офертата, разтърси се в интернет и съм сигурен, че ще я намериш.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: a1f37a2005
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Относно извънкласните дейности: подготвянето за олимпиади запълва цялото ми време. Лятото ходих на плуване, но го спрях заради училище. Как може да се ходи на спорт, да участваш в доброволчески организации, да съм отличничка, да се състезаваш и учиш езици. Явно не съм за там. Има и други университети, които не изискват толкова много, но точно тези, за които имам малък шанс, ме мотивират да уча. И все пак не уча постоянно. Може би заради това или те са по-умни. Не знам.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 5d5d9589f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

14.   Имаш, ако вашите заделят около 1/2 млн. евро, определено имаш шанс.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 21a801c9ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   Тези истории с важността на извънкласните дейности, спорт и т.н. са за страни с различна образователна система от нашата.- и като натовареност, и като изучаван материал. Тук е абсолютно невъзможно да правиш 100 неща, да бъдеш отличник в елитно училище, да си на ниво C1 с езика, сертификати всякакви и т.н. Ами няма как да стане - нито психически можеш да издържиш, нито физически. Така че изискванията на престижните чужди университети могат да бъдат покрити изключително трудно от българи, не защото са глупави, а защото нямат така важните участия в извънучилищни занимания, които доказват социалната им ангажираност и бля-бля...

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 29 дни
hash: d96c48a777
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Номер 3: бате знаеш ли специално Владивосток е по-развит от София.

 
  ...
преди: 9 години, 17 дни
hash: 2f33582ade
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Номер 15, това са глупости и го знаеш много добре.
Първо, в България нямаме "елитни" училища, независимо кой, какво казва.
Второ, да си отличник е далеч по-лесно, отколкото повечето ученици, с вродения си мързел признават.
И говорим само за ЕДИН чужд език. А какво остава за тези от нас, които сме научели по три?
Ето ти една практична програма.
От 168 часа в една седмица отдели:
49 часа за сън
35 часа в училище
10 часа за домашни
8 часа за чужди език
Пак ти остава 72 часа, в които можеш да използваш за извънкласните си дейности, за спорт и почивка.

 
  ...
преди: 9 години, 13 дни
hash: bdfa48cff8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   До номер 15
Това може да го каже само един мързелив човек! Не че се хваля, но аз бях първенец на випуска, председател на ученическия съвет и класа, ходих по различни състезания и конкурси (разбирай десетки - с призови места), участвах в различни доброволчески организации, взех си езиков сертификат.... Има ли желание, има и начин. Щях да кандидатствам в САЩ, но явно по едно време ме хвана мътзелът и не ми се искаше да се подготвям за САТ.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 дни
hash: f4d7730440
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   Защо не идеш в Мюнхен , Дармщат , Аахен - Германия като си бабаит ..
Образованието безплатно..

Никой не иска Германия защото е трудно , а в Англия и САЩ лесно .. Е кое по-доброто образование тогава..

Ако не знаеш немски в Дармщат приемат и с английски

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: f8ca5775c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Ако си син на комунист...

 
  ...

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 480827c16e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Учила съм в университет в България, завърших и университет в Щатите. Няма място за сравнение. Много по-трудно и много повече се учи в САЩ. За Европа не мога да коментирам.
Дъщеря ми в момента е high school и се готви за колеж. Конкуренцията е убийствена. Още в училище се учат collage level classes, които ти носят кредити в университета.
Помолих я да погледне изпита по химия от МУ Варна и тя просто се изсмя. Каза, че нивото е много ниско за такъв вид образование.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker