Образование в Германия? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121270)
 Любов и изневяра (29730)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18548)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Образование в Германия?
преди: 9 години, 2 месеца, прочетена 1042 пъти
Здравейте! Тази година съм 7-ми клас и мисля да кандидатствам в езикова гимназия, профил немски с английски, но не съм решила все още(двоумя се между това и икономически техникум). Знам, че е много рано да мисля за чужбина, но исках да разбера какви са шансовете ми, ако евентуално след 12-ти клас имам възможност да уча там. Чух, че много трудно се завършва, а и не знам как ще ми потръгне с немския и дали изобщо да се захващам с него. Та, ако някой от вас знае нещо по въпроса - ще се радвам да прочета повече мнения. О, и също - какви биха били ползите ми от езика, ако реша да остана тук, в България? Не бързам с плановете, защото първо трябва да видим какво ще покажат резултатите от матурите, но все пак... :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 2 месеца
hash: ea37a1b90b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Пф, чудя се защо всички искат точно пък в германия да ходят :Д аз съм 8ми клас и живея там от 4-5 години. Казвам ти - не ти трябва! :) Аз от 5-7 клас само тормоз търпях от тяхна страна, но понеже съм силна и не е така, че да съм депримирана или нещо такова хд. И сега в гимназията (смених училището) е много тъпо, имам само една приятелка и тя е от друг клас и не е немкиня. Всички са много прости и направо ти казвам ще си умреш от скука :д. А що се отнася до ученето-учителите са толкова прости колкото и учениците. Говорят със вулгарен език и нищо няма да научиш. Дори и ако си 12ти клас ще ти е много трудно да преуспееш, понеже германците мразят българите и ДА, казвам "мразят", защото си е така. Плюс това нямаш време да научиш езика, на мен ми трябваха към 3 години и сега го мога перфектно, но ти ще трябва във 8ми клас да го знаеш, защото вече идват по-важните години от там нататък. Аз единствено лятото се кефя, защото съм със френдс и се забавляам в бг. Ако родителите ти са в добро финансово положение и се справяте в БГ, по-добре остани там поне до завършването ти. От там нататък ще имаш много отворени врати. Освен в Германия де - и аз мисля да се махам от тая дупка :Д Бай и дано да съм помогнала :3

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 0474ff177c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Немският е труден език, сравнен с така разпространения английски, например. Изисква много упоритост и труд. Ако ти върви с езици, ще ти е по-лесно. Има смисъл да влезеш в такъв профил, ако наистина решиш да учиш в Германия. Иначе езикът, ако не се ползва, просто се губи форма и се забравя. Едва ли си струва жертвата да го изучаваш до ниво C1, което е изискваното ниво за обучение в Германия, ако нямаш намерението да следваш там. От друга страна е малко рано да прецениш това сега, може да си промениш мнението впоследствие и немският да ти се окаже безполезен.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 7e505fbb35
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   От авторката:
Ох, не знам вече и аз какво да правя. Благодаря ви много, наистина. Въпросът е, че нямам голям избор. От Стара Загора съм и тук добрите училища се броят на пръстите на едната ръка, а за учене в друг град нашите изобщо не дават да се повдигне въпрос. Другите опции са да уча френски или испански, но нали немският е "бизнес език" и си мислех, че ще ми е от най-голяма полза, но явно съм грешала. Все още мога да се насоча към Икономическия, но не съм сигурна, че искам да се занимавам с това, изглежда ми...скучно. Относно отношението на немците към българите, във Великобритания не е по-добре, даже напротив. Страшно съм объркана в момента, в единия случай рискувам да пропилея няколко години в учене на език, който дори може да не ми потрябва, а в другия - да уча висше тук и ако реша да работя в чужбина, да не ми зачитат дипломата. Наистина не знам какво да правя!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker