Как учите думи по английски? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Как учите думи по английски?
преди: 9 години, 1 месец, прочетена 3706 пъти
На мен тази година ми се налага да уча много думи по английски - към 40-50 на ден.Знам,че думи се учат с много писане,но някак при мен не се получава.Пиша ги чисто механически и отново не мога да ги запомня много добре.И най-лошото е,че забравям и предишните думи,които сме взели седмица по-рано например.Не мога да се похваля и със зрителска памет и тем подобни.Много искам да науча този език,но как ще стане като думите непрекъснато излизат от главата ми?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 1 месец
hash: 8cfc32b10a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Като човек който ходи няколко години в езиково училище, мога да ти препоръчам няколко метода. Първият е да четеш на Английски. Онлайн или не - няма значение. Намери нещо което ти е интересно и търси книги за него, изискващи по - ниско ниво на езика. Ако не разбираш някоя дума търси в речници или питай учителя си по английски, като освен че ще покажеш че се интересуваш ще разбереш и какво значат думите. Рядко стигай до Google Преводач защото неговият недостатък е че превежда буквално (но за единични думи е добре). Ако имаш смартфон си изтегли Google Translate и ако в училище не ви събират телефоните го използвай. Вторият е да започнеш да гледаш клипове в YouTube (или интернет като цяло). Абонирай се за няколко човека (не българи) и ги гледай когато можеш. С времето фрази и думи които чуваш в клиповете ти се набиват в главата. Последният метод е да търсиш lurics (текстове) на песни който слушаш (на английски) и ги гледай от време на време докато слушаш дадената песен. После се отпускай да произнасяш някои от тях и ще видиш как ще ти стане по - лесно! Това са съветите които мога да ти дам. Надявам се да съм ти помогнал!

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 2de57a00a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Пиши изречения с всяка нова дума; така, като се опитваш да я поставиш в контекст, по-лесно ще я запомниш, а също ще упражняваш и другите думи, които използваш за съставянето на изречението. Гледай да са на по-разнообразни теми изреченията, за да използваш повече различни думи. Език се учи най-вече с практика, а тъй като ти не общуваш на английски, се старай поне с писане да го упражняваш.

П. С. казва се "зрителНа", а не "зрителСКа" памет - има огромна разлика ;)

М28

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: a68eaaa69c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Най-класическият начин за научаване на нови думи е с картички. Думата от едната страна, значението й от другата.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 4d1c686057
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Освен горе посочените методи, мога също така да ти препоръчам като гледаш филми (на английски) да го гледаш с английски субтитри, а не с български.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 19065ad305
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   С писане се учат, но писане не само на отделните думи, а на изреченията от целия урок, спреженията на глаголите и други упражнения върху темата на урока.

 
  ...


...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 5f8dd61332
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Аз думи уча като ги пиша поне по 5 реда (писала съм и по 10, никой не ме е карал, сама си избрах така) и след това си ги пиша на цветните лепещи се листчета. После листчетата ги залепям на места, където ще ги виждам. Например по вратата, по стените и т. н, където ми падне. :D Така много лесно се запомнят, защото ти минават през очите :) Пробвай ако искаш ;)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: b8e2bd1370
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Честно казано, уча английски от както се помня и вече нямам представа как точно съм започнала да го уча :D. Колкото и клиширано да звучи, трябва наистина да харесваш езика и да ти е интересен. Аз от малка гледам филми на английски, чета книги, списания, медии и т. н, а и освен това съм имала възможността да пътувам доста по Европа и UK и да си комуникирам с т. нар. "native speakers", за да достигна едно доста високо ниво и най-вече да говоря без почти никакъв акцент, защото повечето българи имат отвратителен акцент и се искат години, за да се изчисти :D. Аз изкарах 8. 0 на IELTS - хората, които са запознати с изпита знаят за какво става въпрос. Важна е практиката и говоренето, не само да се зубрят думи. Успех! :)

 
  ...
преди: 9 години, 28 дни
hash: f1039b0205
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Най-вече ще се научиш, като четеш класиците на английски. Просто ти трябва добър речник. Като за начало, си вземи един двупосочен български-английски речник, а след това горещо препоръчвам Cambridge Advanced Learner's Dictionary и/или Oxfords English Dictionary (тълковен речник, който ще ти помогне, да вникнеш много по-дълбоко в самия език).
А иначе, 40-50 думи на ден е много, освен ако нямаш 40-50 думи в учебен ден, което е напълно нормално за напредващ ученик, имайки предвид, че граматиката е много по важно, тъй като думите след това се учат изключително лесно. Само помни, че почти всеки език лесен за усвояване, но невъзможен за научаване, поради факта, че повечето то тях имат между сто и двеста хиляди думи, ако не включваме остарелите и архаични техни форми. Хубавото е, че за да водиш пълноценен разговор, ти трябват около 2500-3000 от тях, а за да се насладиш на една книга, в повечето случаи, 9000 са ти достатъчни. Ако учиш по 10 нови думи на ден, всеки ден, то за по малко от година, ще имаш достатъчно богатa лексика.
Другата стъпка е, да имаш с кого да практикуваш този език. Тогава нещата стават много по-лесни.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker