Редовна форма на обучение и работа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Редовна форма на обучение и работа
преди: 9 години, 1 месец, прочетена 4306 пъти
Привет на всички ! Имам запитване към вас. Тази година ми предстои да съм студент. Кандидатствах в Стопанска Академия в Свищов. Но тъй като съм на цели 24 години и няма кой да ме издържа, съм решил да уча в по голям град. Свищов е малък град смятам че, едва ли ще си намеря някаква работа успоредно с ученето. С изпита които полагам ще кандидатствам, в Винс-Варна или пък В УНСС. Мисля че е възможно с някаква служебна бележка. Трудно ли е намирането на работа за студент в Варна/София. Пример нещо като Барман, или пък Охрана... Имам бюджет от около 3000 лева за старта. Има и още време до 15-септември. Мисля че, ще мога да добавя поне една хилядарка. Пък и имам и кола като резервен вариант за продажба ( макар че тва не бих си го причинил- но ще я зарежа в родния ми град :D ) Така че това е какви са ми шансовете според вас ? Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 1 месец
hash: ee56ef2022
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много трудно се съчетават! Задочното обучение точно затова е измислено - за работещи хора. Знае се, че образованието там е с редица компромиси, но все пак се признава като такова, и е замислено според условията да ти вкарат в главата максимум знания. Ако тръгнеш редовно, при тези условия ще си ни риба-ни рак. Демек - нищо няма да научиш!

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 49b41f73c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И аз имам въпрос относно задочното обучение... В НВУ, където искам да кандидатствам Стопанска Логистика, прочетох на едно място, че трябва да имаш много висок успех, над 5, за да те приемат задочно :(и то след първата година... А тези, които нямат такъв успех а им се налага да работят здраво, какво ще правят в такъв случай? Ако ходя всеки ден на лекции, но пропускам по-голямата част от тях, ще ме изключат ли? Когато се налага да си задочно, не е честно да зависи от оценки и тем подобни... по-важно е да се придобие образование..

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 46bc904cfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Трудно е, но не е невъзможно. Имах колежка, която и учеше и работеше още от 1-ви курс (завършила съм редовно в СУ). Работеше като продавачка в денонощен супермаркет и гледаше да взима нощни смени за да може през деня да е на лекции. Много и съчувствахме, но момичето си беше амбициозно и въпреки това беше една от най-добрите в курса. А след 2-3 курс вече повечето студенти почват работа, къде почасово, къде нощни смени, но почти всички работят. Ужасно е трудно, но такава е реалността в България, парите не стигат и ако не искаш да си в тежест на вашите (пък и не всички родители имат възможност) трябва да работиш. Щом имаш спестявания, опитай се поне 1 семестър да си го изкараш без да работиш, пък после като свикнеш с живота в университета и видиш горе-долу как се справяш с парите, вече можеш да си потърсиш работа. Освен като барман или охрана можеш да пробваш и да работиш на рецепция в хотел и да даваш нощни дежурства (там е по-спокойно и можеш да си учиш). Щом имаш желание, ще се справиш! Успех!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 994ca8721b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   В УНСС и ВИНС се полага изпит, елементарен тест е, но ще трябва да се явиш. Иначе какво да ти кажа, от Варна съм, има работа като за студенти (бармани, сервитьорки), познавам много хора, които работят и учат. И не е вярно, че ще си ни рак, ни риба, защото висшето в сферата на икономиката никак не е натоварващо (тези, които не работят си клатят краката само). Успех :)

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: a9f51b36bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Здравей! Аз съм на 23 години и също ще съм студентка за първа година. Разбира се, че възможно да си намериш работа, въпреки че си студент, даже може и да си намериш зца лятото. Има ли желание има и начин

 
  ...


...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 738a83d8cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Можеш да справиш, аз започнах да уча второ висше и от първи курс с първото си висше до сега, само уча и работя едновременно и то редовно, т. е. вече 5 години, на 24 г. съм. Взимам си изпитите, с колкото мога по-висока оценка. Вярно, че понякога ще трябва да правиш компромис между работата и ученето. Понякога едното ще е за сметка на другото. Примерно, знаеш, че трябва да отидеш на някоя важна лекция, а пък тогава ти се налага и да си на работа. Трябва да избереш. Ако се поддържа баланса, ще вървят и двете неща.
Плюс това се издържам напълно. В университета не се учи кой знае колко, само ти дават основите, от теб зависи в каква област ще задълбочиш и развиваш за напред. Не на последно място, за всеки университет е по-важно да има бройката студентите за да съществува и прави дори жалки опити да върне и безотговорните студенти.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: c52b702fc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз работех на пълен работен ден от първи курс още и учех в ТУ София, където контролът е много по-стриктен от УНСС.
Стига да искаш, няма никакви проблеми.
Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: f3fa0195c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

8.   Естествено. Всеки амбициозен и уважаващ себе си студент започва да работи още от първи курс. Не ги разбирам хората, които не си мърдат пръста и само чакат на мама и тати. Все пак за това си студент - за да се научиш сам да се оправяш с живота. А иначе в София има работа. Ако знаеш езици можеш да си изкарваш стабилни пари, дори и като студент.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: a69935ae1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Какво ви е мнението за учащ редовно зъботехника, където лекциите са от 08-17 в повечето дни от седмицата да работи и на 4ч след това? Моля, някой с реални впечатления или опит да се изкаже. Обучението е 3 г., работят е в кол център. Един, два дена в седмицата в университета се приключва по-рано около 13-14ч., има го варианта да се работи и събота, неделя.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: bea7382def
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ами, като цяло не е невъзможно, аз също работех, просто е доста натоварващо и не всеки може да го понесе. А и трябва да намериш работа, която да ти дава възможност за гъвкаво разпределение на времето. Да ти кажа честно, като спрях да уча и си намерих работа от 9 до 18 ч, направо не усещах натоварването, защото преди това бях в постоянен стрес и дори си правех график кога да си мия косата, за да ми остава време и за това. Не е за всеки, определено.
Задочното обучение е с много по-ниско качество, а и в повечето университети вече го няма. Моят съвет е, ако ще работиш, да се ориентираш към някой частен ВУЗ, защото в държавните са доста злобни от администрацията на университета и не правят много компромиси. Да, таксите в частния са по-високи, но имаш по-голям шанс да се съобразят с теб, вкл. и да получаваш нови дати за изпити. Друг е въпросът, че в държавните университети изискванията към студентите са повече и излизат с по-добра подготовка.
След като ще работиш и сам ще се издържаш, не си давай парите за безперспективни специалности, а търси нещо с реализация, за да можеш още по време на следването да търсиш работа по специалността.
Тежко е, но не е невъзможно да съчетаваш двете неща, всичко е въпрос на организация. На много хора не им се получава, защото им липсва дисциплина.

 
  ...

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: c95bd37acc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Аз съм в УНСС редовно (то тук задочно няма) и съм вече втора година и няма как да се хвана на работа, без да пропускам доста от лекциите и упражненията, защото програмите досега все са ги измисляли някакви малоумници. Упражнение от 7:15 до 8:45, после лекция от 10:45-11:00 до 12:30 и още една лекция от 14-14:30 до 16 или 17 часа, случвало се е не един семестър да имаме лекции до 9 вечерта и това още в първи курс. И най-любимото ми - и една лекцийка в събота за разкош или пък 2 упражнения. :) Така че и да искаш, абсурд да работиш. Хайде върви си намери работа с такава програма и такива дупки, да видим кой ще се съобразява с теб. Тези, които трябваше да работят, просто накрая прекъснаха, защото затънаха с материала, понеже спряха да ходят на лекции.
Не те съветвам като цяло да се записваш в който и да е било български университет. Така или иначе не ги признават навън и са неконкурентноспособни.
Ж21

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: f62af22193
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Към 11

На теория всички дипломи от БГ университети се признават в ЕС.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker