Притеснявам се за годишните оценки по математика и история! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121284)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6475)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Притеснявам се за годишните оценки по математика и история!
преди: 9 години, 1 месец, прочетена 2035 пъти
Здравейте. Момиче на 14 съм, за първа година съм в гимназия. Проблем със съучениците нямам, обаче с учителите имам.. Притеснявам се за годишните оценки по математика и история най- вече. Това са предметите, които най не ми вървят, никога не са ми били силната страна откакто сме започнали да ги учим и предполагам няма да са ми. Както и да е, история имам 1 път в седмицата, но тези на моите години сигурно ще знаят чувството, когато те питат защо не си учил, ти кажеш, че не си имал време и техния вечен отговор е "ами имаше цяла седмица". Учителите просто не ги интересува, че имам още 12 предмета, по 7-8 от тях имам да уча и да пиша и не се занимавам с техния предмет 24/7. Е такова е положението при мен по история. Госпожата просто си мисли, че нейния предмет е над всички останали, кара ни да учим всичко перфектно и идеално, изпитва абсолютно всеки час и на всичкото отгоре информацията в учебниците е много наблъскана, недобре събрана, прекалено много и още повече - не учим българска история. Следователно - не ми е интересно да уча, пишат ми 3 и 4 и за годината вървя към 4-ка.


Математиката.. Там е трагедия. И то заради преподавателката. Едно момче в класа ни каза, че преди изпитите в 7 клас е ходел на уроци при нея и положението е станало по - зле, отколкото е било. Той не е разбирал абсолютно нищо и така и не е разбрал задачите при нея. Затова се отказал, но ето на - сега ще му преподава 5 години. И наистина е прав - тя не обяснява добре, което означава че и ние ще сме си двойкари. Тя застава пред дъската, чертае чертежа и обикновено трябва да обяснява какво чертае и защо го чертае по този начин. Тя просто го прави, изчаква ни да го препишем и после пак застава пред дъската, като никой нищо не вижда, пише решението и пак ни чака да препишем. Нито обяснява кое защо става така нито нищо. После пита "въпроси имате ли или да продължавам нататък". И после "вие сте толкова мързеливи, не учите и имате само двойки". Ние си мълчим и нищо не казваме. Да, математиката никога не ми е била силна страна, но поне старата ми учителка обясняваше и на изпита добре се справих горе-долу.
По математика също съм за 4, но мен тези оценки не ме устройват просто.

Във вторник имам класно и много се притеснявам. Дипломата ми зависи от тези оценки, бъдещето ми е в тях. Уча в профилирана гимназия по икономика и специалните предмети още не са започнали, но.. И на нас не ни е лесно, втора смяна сме, от 1 до 7, вечер сме изморени, кога да учим.. Сутрин няма никакво време.. Просто не смогвам лошо е втора смяна.. Не знам вече съм отчаяна.. Какво да правя, как да се пазаря с учителите да ми пишат по - високи оценки? Ходя на консултации, уж да видят, че се интересувам да науча нещо и да вдигнат оценката, ама не.. Не помага. Давайте някакви идеи какво да правя, че края на юни е съвсем близо.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 1 месец
hash: 1b4f9cf8c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   АМи, момиче, не става с пазарене и със симулиране на интерес, а с учене!
Ж41

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: d3b6a93d36
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Намери си частен учител, който да те научи на всичко, което не си разбрала

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 454d3176a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Съберете се целия клас пред кабинета на директора и се оплачете от у-жата по математика. Миналата година така направихме и успях да си взема матурата по математика с 4. Аз също съм осми клас ;д

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: d9bf876f7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Какво стана с класното?

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 89f33ea653
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   На калпава ракета - космосът ? крив...
"Човек" с твоите нагласи, знания и разбирания преди 20 години би изкарал чиста и свята двойка по всичко!

 
  ...


...
преди: 9 години, 1 месец
hash: b585a0d13a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Оценките от дипломата в 8 клас никой няма да ги гледа, а колкото до тези за средно - вече в повечето университети се правят вътрешни изпити при прием, всичко останало е глупост, оценките НЕ показват реални знания, точен пример за това са селските училища, където учениците дори не говорят правилен български, а на матурите и в дипломите са отличници. И ти после ще трябва да се конкурираш с такива хора за място във ВУЗ или работа? !? Абсурдно е.

Развивай качествата си, грижи се за здравето си, спортувай и не се притвеснявай за ГЛУПОСТИ.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 89f33ea653
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Знаете ли, че най-разпространеният израз използван от жените след "истински мъж", е думата "длъжен"…

 
  ...
преди: 9 години, 28 дни
hash: 3071c4f49e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Хммм... защо ли повечето българи се славим с това, че знаем само да плюем, критикуваме, упрекваме. Някой иска съвет, а получава критики. Тук като прочета една тема и ми става ясно, че вместо повечето да дадат съвет, коментарите бълват от вашите упреци. В това нямате равни.
Авторке, не се притеснявай толкова много. Щом си първа година, значи си 8 клас. Оценките от 8 клас не влизат в дипломата. Но гледай да се понапънеш малко следващата година. И ние имахме проблем с една учителка по математика и говорихме с класната, с дитекторката. Обединете се заедно целия клас и вземете някакви мерки, щом проблема не е само при теб.

 
  ...
преди: 9 години, 25 дни
hash: 4889f61985
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторката:
Благодаря на всички, които наистина ми дадоха съвет. До номер 9: Благодаря за подкрепата. И аз не разбирам защо вместо да помагат, критикуват. Ще направим всичко възможно, благодаря! :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker