Медицинска биология!!! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Медицинска биология!!!
преди: 8 години, 11 месеца, прочетена 6173 пъти
Здравейте аз съм момче на 19г.Предстои ми да кандидатсвам.Буквално след седмица трябва да подавам документи.Проблема е че все още силно се колебая какво да запиша да уча.Цял живот съм се стремял да бъда ученик в истинският смисъл на думата,а не да ходя за разнообразие.Искарах 5.80 на матурата по биология(обичам този предмет).Не се страхувам да се уча.Проблема обаче е,че наистина не разбирам от химия.Преподавателите ми бяха пълна"боза" изпуснах основата на предмета и сега виждам колко ми пречи тов.Не мога да комбинирам биология и химия там където са парите(фармация и медицина).И така след дълго умуване се спрях на рехабилитация.Срещнах обаче много негтивни комнетари в интернет пространството на хора завършили това нещо.След това се замислих,че ще прекарам живота си в мачкане на някой друг може би за без пари и това ме накара да се замисля.Аз съм от Пловдивския регион и ще уча в Пловдив.Срещнах специалността мединска биология проблема е че не намирам никаква информация за работа като медицински биолог.Иначе ми допадат изучаваните дисциплини в хода на обучение.Искам да дадете мнение МОЛЯ СПЕШНО Е.Има ли реализация в тази професия или рехабилитацията е по-добре.Може да предложите и нещо в което няма много химия!!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 11 месеца
hash: 046606dca5
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

1.   Доколкото аз знам, медицинска биология се специализира след завършена степен по медицина или биология или микробиология. С други думи не можеш да почнеш да учиш след гимназията "медицинска биология". Обикновено с тази специалност са преподавателите по биология в медицинските университети. Това е, което аз знам.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 0311246425
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Еми специалността е сравнително нова от 2013г. и се изучава след завършване на гимназия.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 570fa8d543
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Можеш да запишеш за рехабилитатор, медицинска сестра, рентгенов лаборант, медицински лаборант, акущерка...
Не разбрах какъв пол си, според мен запиши някоя от изброените специалности, аз не виждам много полза от медицинската биология, но това е само мое мнение.
За рехабилитатор трябва предимно да ставаш за тази работа, имам познат които е рехабилитатор, работи за себе си и се справя добре, може да се изкарваш пари, предлагат се много такива услуги в спа центрове, също търсят рехабилитатори в някои салони за разкрасителни и разни процедури които се правят...

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 6e553666ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Много по- добре ще ти е с медицинската биология, аз уча чиста биология и исках точно тази специалност. Първо, че е много интересна, не е скучна и тъпа икономика. Има голямо поле за изява и другите като не са наясно, защо пишат въобще, можеш да се запишеш веднага след средното. Работата е предимно като лаборант в много различни сфери, зависи какъв магистър запишеш, можеш да си изследовател, медицински представител, даскал ако щеш. Но е много хубава работата, по - добре от специалностите в медицинския колеж, където си професионален бакалавър и не те признават навън, имам приятелка, която учи там. Изборът е твой, затова си мисли добре.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 0311246425
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   А ти защо не си записал тази специалност? Какво учи приятелката ти в чужбина? Ти в кой университет учиш?

 
  ...


...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: bfd8863b24
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Здравей! Доколкото разбрах от прочетеното си доста неориентиран по посока на това какво искаш да учиш, но е вече година по-късно и едва ли има някакво значение, защото предполагам, че вече си записал някаква специалност. Първо, специалността медицинска биология е много хубава и перспективна (противно на 1 от по-горните коментари). Второ, за да се учи се иска владеене освен на биология като се започне от 7 клас та чак до последен клас (изучават се предметите фармацевтивчна ботаника и медицинска зоология), но и на химия на поне добро ниво и етапът на обучение по специалността влючва такъв материал, който се изучава по време ходене на уроци по химия за подготовла за КСК за специалностите на МУ-Пловдив (изучават се биоорганична химия, аналитична химия с инструментални методи на анализ, медицинска биохимия), както и на физика от ниво 7 клас до последен клас (изучава се медицинска биофизика). Трето, специалността е от 2009 година (пак противно на 1 горно изказване) и се изучава само в ПУ от всички ВУЗ-ове от цялата страна. Четвърто, владеенето на френски език помага при изучаването на анатомията на човека. Пето, преподавателите във МУ-тата в различните факултети (по дентална медицина, медицина и фармация), но за фармацията е малко особено, защото там се изучава и висша математика, завършват съответната ОКС " магистър" и професионална квалификация "лекар", "дентален лекар" или "фармацевт" и освен, че могат да си практикуват работата, но могат да развиват научна дейност и това неизменно е свързано с преподаване на студенти. Същото е и за биологиите - искаш да имаш научна длъжност, но трябва да преподаваш и на студенти. Шесто, медицинска биология се среща рядко, защото е най-новата биологическа специалност и защото за разлика от молекулярната се изучава само в 1 университет в страната. Седмо, рехабилитацията е много приятна и финансово обезпечаваща работа както в България, така и в чужбина. Дано информацията е полезна и за тези, които тепърва ще кандидатстват по специалността. :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: bfd8863b24
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Здравей! Доколкото разбрах от прочетеното си доста неориентиран по посока на това какво искаш да учиш, но е вече година по-късно и едва ли има някакво значение, защото предполагам, че вече си записал някаква специалност. Първо, специалността медицинска биология е много хубава и перспективна (противно на 1 от по-горните коментари). Второ, за да се учи се иска владеене освен на биология като се започне от 7 клас та чак до последен клас (изучават се предметите фармацевтивчна ботаника и медицинска зоология), но и на химия на поне добро ниво и етапът на обучение по специалността влючва такъв материал, който се изучава по време ходене на уроци по химия за подготовла за КСК за специалностите на МУ-Пловдив (изучават се биоорганична химия, аналитична химия с инструментални методи на анализ, медицинска биохимия), както и на физика от ниво 7 клас до последен клас (изучава се медицинска биофизика). Трето, специалността е от 2009 година (пак противно на 1 горно изказване) и се изучава само в ПУ от всички ВУЗ-ове от цялата страна. Четвърто, владеенето на френски език помага при изучаването на анатомията на човека. Пето, преподавателите във МУ-тата в различните факултети (по дентална медицина, медицина и фармация), но за фармацията е малко особено, защото там се изучава и висша математика, завършват съответната ОКС "магистър" и професионална квалификация "лекар", "дентален лекар" или "фармацевт" и освен, че могат да си практикуват работата, но могат да развиват научна дейност и това неизменно е свързано с преподаване на студенти. Същото е и за биологиите - искаш да имаш научна длъжност, но трябва да преподаваш и на студенти. Шесто, медицинска биология се среща рядко, защото е най-новата биологическа специалност и защото за разлика от молекулярната се изучава само в 1 университет в страната. Седмо, рехабилитацията е много приятна и финансово обезпечаваща работа както в България, така и в чужбина. Дано информацията е полезна и за тези, които тепърва ще кандидатстват по специалността. :)

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 1353bc2188
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Който иска да учи биология, медицина или медицинска биология се нуждае от знания по химия!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker