UK или Испания? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

UK или Испания?
преди: 8 години, 10 месеца, прочетена 1265 пъти
Здравейте,

Догодина завършвам и ми предстои кандидатстване в университет. Колебая се между Испания и Шотландия. В Испания имам роднини, а пък в Шотландия-няколко приятели. Владея и двата езика, но с английския съм доста по-напред и от тази гледна точка е по-добре в UK. Единственото, което ме притеснява е климата, защото познавам хора, които не издържаха и се върнаха. Искам да ви попитам как стои въпроса с намирането на работа в двете държави, тъй като нашите ще могат да ме издържат само първите няколко месеца и след това трябва да се оправям сам. Всички говорят за кризата в Испания, а пък близките ми казват, че от години си имат работа и нямат проблеми. В Шотландия пък се иска диплома почти 6. 00, пък моята ще е около 5, така че не знам дали биха ме приели в някой университет. В UK също ми казват, че има работа, но ми изглежда рисковано там, особено с анти-емигрантската политика и омразата към българи и румънци почти в цялото кралство. Моля ви за съвети, защото не съм сигурен какво да предприема. Благодаря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 10 месеца
hash: 913c96f9de
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Младежката безработица в Испания е най-високата в ЕС - 53, 5%. Следват Гърция 49%, Италия, Кипър и така нататък. Средно в ЕС е 21% и точно толкова е и безработицата в България сред младежите, а във Великобритания младежката безработица е под средната (16%) (statista. com Източник)
Фактите говорят за работата.
Много е важно също да те приемат на първо време и после да избереш най-качествения университет. Сходното и в двете държави е, че доброто образование е скъпо.
Лошото при теб е, че много слушаш другите хора. Ти сам трябва да решаваш такива неща.
Колкото до работата в Испания - просто статистиката е еднозначна. Няма работа в Испания за млади хора. Който се е закачил там - Ок, но и каква работа? Ниско квалифицирана?
... но и друго трябва да знаеш - първо гледай да те приемат, защото с успех 5 ти се конкурираш с пълните отличници от Бг.
Малко твоето като нероден Петко - не са те приели, сигурно дори не си кандидатствал, но вече се бориш с „антиемигрантската политика“ и дискреминацията
Ако поне малко се беше поинтересувал, щеше да знаеш, че не може да има антиемигрантска политика към ЕС граждани, защото правилата са за всички държави еднакви - ти като българин имаш и в двете страни същита права и задължения.
Всичко останало е кой какво казал и тем подобни. Фактите са такива...

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 4ad86fd3e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   От Автора:

#1, благодаря за инфо-то. В Англия имам шанс да ме приемат в по-добър университет (с по-висок world rank), но там разходите са по-големи, ще трябва да тегля заем, а и отношението към българи е меко казано лошо. За това се опитвам да разбера дали и в Шотландия е така или там ни приемат по-добре. Както казах, ще трябва да се издържам сам и затова е еднакво важно за мен да ме приемат, както и да работя. В противен случай, дори и да започна, ако не намеря работа, ще трябва да прекъсна и смисъла е нулев.
Иначе се интересувам от политика и съм наясно как стоят нещата. Съветвам те да прочетеш малко за UKIP и намеренията им за референдум за излизане от Европейския Съюз през 2016 или 2017 година. А ако Англия излезе от ЕС, ще стане много неприятно за българските студенти, защото вече няма да могат да ползват никакви привилегии заради това, че България е част от съюза.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 52d5b8eaa4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Какво искаш да учиш?

Дори и Англия да излезе от Съюза, ако си си платил таксите и завършиш добра специалност, научиш езика добре (колко хора има, които си мислят, че с един сертификат знаят езика на добро ниво... не е истина), изградиш нужните връзки, то винаги би успял да си намериш добра работа.

Но и помни, че в Англия, цените на имотите са съкрушителни и тенденцията е, че няма да тръгнат да поевтиняват.

Омразата към българи и румънци е тук, благодарение на факта, че има доста лош материал, които се изсипа натам. Повечето от тези хора нямат, нито образование, нито перспективи и една не малка част от тях са си пълни простаци.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 846506c6c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Сестра ми завърши университет в Glasgow, дипломата и беше 5. 75, мисля че под 5. 50 няма начин да те приемат. Аз миналата година като кандидатствах чрез една агенция ми казаха, че няма смисъл да подавам за там след като ми е 5. 00. Тя докато учеше и работеше в един магазин, след това гледаше деца и т. н. като цяло нямаше проблем с намирането на работа, но и беше страшно трудно да смогва тъй като трябва да си отдаден 1000% ма ученето ако решиш там да отидеш. относмо климата всеки ден вали, мрсчно и студено.. Но с времето се свиква. Определено по добре Шотландия

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 52d5b8eaa4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   "Ако поне малко се беше поинтересувал, щеше да знаеш, че не може да има антиемигрантска политика към ЕС граждани, защото правилата са за всички държави еднакви - ти като българин имаш и в двете страни същита права и задължения. "

Макар автора да се е изразил неправилно, то настроенията в страната са си доста "антиемигрантски", без значение дали говорим за ЕС граждани или за други такива.
Правилата може да се еднакви за всички държави, предразсъдаците, с които ще се сблъскаш, са много. Не твърдя, че всички са расисти, дори напротив, но има доста хора, които биха те отритнали, било то от работата или средата, само защото не си англичанин. Това разбира се, не трябва да те кара да униваш, а именно да почнеш да натискаш напред и да се докажеш, че си напълно достоен гражданин.

...

Ukip? Имаш предвид 4-мата им представители в долната и горната камара. Е останалите 1491 члена на парламента, може би, няма да се допуснат подобни своеволия да станат факт.

 
  ...


...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 4ad86fd3e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Аз имам позната, която я приеха в Абърдийн с диплома 4. 50 и не особено добър английски, така че тези легенди не са верни навсякъде. В Глазгоу и Единбург и аз мисля, че няма да те приемат, но това не означава, че нямаш шансове в останалите университети. Според мен дискриминацията е най-голяма в Англия. Там няма смисъл да се заминава. Може би Лондон е изключение, защото англичаните са малцинство там и града се контролира от всякакви други етноси. В момента Англия просто не е добро място за българи, може би в останалата част на UK нещата стоят по различен начин.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: f9239cc9f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Зa къде точно в Испaния мислиш? В Мaдрид рaботa си имa, нямa зa мързеливите. Обикновено студенти рaздaвaт флaери нощем по 3-4 чaсa зa дискотеки или aфтери. Също нa половин рaботен ден в някое зaведение. В Бaрселонa е подобно. Нa Мaйоркa или други курортни местa рaботaтa е сезоннa, но той сезонът е по 7-8 месецa.
Исоaния е... интернaционaлнa, нямa зaщо дa ни мрaзят специaлно бългaрите измежду всички :). Пък и не знaм, aз и моето семейство лично никогa не сме се почувствaли дискриминирaни или още повече пък мрaзени. И сaмо веднaж съм чувaлa от бългaрин, че се чувствaл тaкa, зaщото все след около месец го уволнявaли, че дa нaзнaчaт " свой си човек". Тaкa и не си признaвa, че гонят зaрaди мързелa му.
Също би могъл дa си търсиш рaботa кaто помощник нa възрaстни хорa- пaзaрувaне, рaзходкa, почиствaне нa домa. Зaвиси кaкво по ти допaдa и дa съметaвaш чaсовете с унито.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker