СГСАГ мнения - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

СГСАГ мнения
преди: 8 години, 11 месеца, прочетена 10070 пъти
Моля за съвет! Седми клас съм а на изпитите изкарах...как да се каже...ами не много добри резултати. Това ,което ме успокоява е,че това беше най-лошата година за седмокласниците-с най-ниските резултати(около 17 хиляди двойки),а аз имам 5,524 по БЕЛ и 4,902 по МАТ. Резултатите ми са по-добри от тези на другите,но се безпокоя ,че пак никъде няма да вляза. От удостоверението имам 5 по биология и за съжаление по математика. Всичко останало е в шестици. Искам да разбера дали ми стига балът за СГСАГ,защото гимназията ми харесва,пък и четох много положителни мнения за училището. Не искам хора ,които да пишат колко се учи или,че не си струва и не е на ниво... просто искам някой да ми пише дали ще мога да вляза с архитектура тази година. Ще съм много благодарна ,ако историята ми бъде добавена скоро. Трябва ми спешно.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 11 месеца
hash: 0360e8e8b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти хубаво ни каза оценките си, но не ни каза колко ти е бала. За СГСАГ припципно е 31-32. Сметни си го и ще видиш дали ще ти стигне. Искам да ти кажа, че тази гимназия е възможно най-лошата в София и ще съжаляваш много. Там 90% са наркомани и не както говорят за всяко училище, а наистина е така. Пълно е с лесбиики и биячи. Една приятелка беше като тебе само със шестици, умно момиче, имаше шанс за голямо бъдеще, имаше по-висок успех дори от мен и даже малко й завидях, че успя да влезе там, но се радвах за нея, защото аз също си уча. Тя също като теб с архиктура. Уж всичко добре, но няма и месец и я зарибиха по наркотиците, там е неизбежно, тя ми каза как всички покрай нея са такива и е трудно да го избегнеш. Така тя започна да взима хапчета, успеха й падна, излиза с такива компании и я изгониха от там, смени още 2 училища и сега не учи, има само двойки, никъде не я исках, започна да пие и парите не й стигат за дрога и прави секс за пари. И ми е казвала, че още към 10 момичета от класа й са се поддали на дрогата и в училище съвсем спокойно си продавали. Затова сама се замисли.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: b6cb95f015
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз съм учител по Английски език в СГСАГ. Да ти кажа, с твоя резултата ще те приемат, но трябва да се стегнеш повече в Математиката и английския език. УСПЕХ!

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: bc14d3b185
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ами балът от миналата година е около 31. 500. Аз също съм седми клас и ще кандидатствам там. Балът се пресмята: 3 пъти оценката по математика от матурата оценката по изобразително изкуство годишната по физика оценката от матурата по бел. Така ти се получава около 32 и нещо бал, ако имаш 6 по физика, 100% влизаш, при условие, че тази година малко или много, баловете ще паднат. Наистина се учи доста, специално в тази паралелка(най-вече по математика), но щом си решила. Успех!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: c715b2b466
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Гимназията е добра и може да се каже, че е на ниво, аз я завърших тази година :D. Но моето лично мнение е, че трябва да си сигурна, че искаш да се занимаваш със строителство или поне да те влече, защото аз не бях от тези, влязох като теб, защото знаех, че дакалото е хубаво, но специалните предмети не са ми се отдавали много имах средни оценки и със сигурност няма да уча това след като завърших. Имай в предвид, че е гърбене и не е лесно, като някои Соута дето си ходат на даск, когато искат и не влизат в час. Според мен, ако рисуването ти се отдава е хубаво да се запишеш парково строителство, то като специалност май е най - леко от всички, съжалявам, че на мен бала не ми стигна тогава за него, защото аз влязох транспортно строителство, където баловете за тая паралека са най - ниските, също така мисля и че за водното строителстова са по ниски нещо от сорта на 27, 28, 29 ще ти стигнат. Но доколкото знам строителство и архитектура, геодезия и парковото са с най- високите балове - 30, 31, 32, 33. Миналата година и ли по - миналата откриха и нова паралелка Брокери и недвижими имоти, където нямам почни никаква представа за нея. Но според мен е пълна глупост, няма почти нищо общо с другите специалности, предполагам само формално се учат някакви документации при организация на документи след строителството на сгради и тяхната продажба, по скоро ми звучи свързано с администрация и право, от колкото с това гърбене на проекти , което на мен ми е познато. Но все пак това е моето мнение. Иначе в 8 клас няма да имате никакви специални предмети в 9 клас ще с 2-3 и ще са лесни сравнение с тези дето ще те очакват в следващите 3 години :D. А и не ти препоръчвам да не влизаш транспортно строителство от опит ти казвам, че ние като цяло се водим най - загубената паралелка, не като специалност, защото специалността е хубава, просто ти слагат най - тъпите даскали, които може да са въобще в у-ще, имам в предвид по общообразователните предмети, иначе по специалните не мога да се оплача.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 89308e13c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Моля ли трябва ми информация спешно аз го писах на 4 място, защото не знаех правилата, но на първите три така или иначе няма да ме приемат. Имам и други въпроси. Добро ли е училището, ако може и мнения за учителите, какво ви прави впечатление, момичетата ли преобладават, момчетата ли... знам, че е без квоти, но обикновено как стоят нещата, има ли напливи за училището... чувала съм, че се учи много... в осми клас ще се преподава ли история или физика, или химия, защото в някои гимназии не се преподава
Блягодаря предварително!

 
  ...


...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: c715b2b466
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Така аз съм номер 4.
Ами да ти кажа честно и момичетата и момчета преобладават почти еднакво. В архитектурата, геодезията и водното са еднакво горе долу, 50-50 %, в парковото принципно повечето са момичета, но от моя випуск в парковото имаха доста и момичета, и да имаха и една лесбос, ама тя изчезна 10 или 11 клас, нз доколкото съм чувала, че са малко кучки в тези паралелки, щото половината са момичета, в транспортното принципно винаги са повече момчета, там, пък е обратното - най- тъпите от целия випуск, простаци и лекета, наркомани, имало е случай в тези класове да се падат 3-4 момичета, но вече от няколко години момичета сме повече 1/3 поне. Така, че абе моя съвет е, че поне транспортното, ако не си записала ще е хубаво, водим се най - загубените класове принципно. За водното също знам, че май са малко проблемни. За другите специалности никъде не е цветя, но поне в архитектурата се смята, че са малко по умничики, за геодезията нищо не нам. Ами учителите както вече казах ги слагат най - малумните на транспортното, най - готините на архитекрурата, те са 2 паралеки там. Като цяло нз имало и скапани даскали имало и готини, които ще ми останат, като спомен, хора, които са ни научили на нещо. Даскалото като всяко друго си има и своите минуси и плюсове. В 8 клас не се учи чак толкова много, не по различно от предметите, които си ги имала и в 6 - 7 клас. Дакалите ще ви поизмъчат в 8 клас, за да ви сплашат, но не е трудно колкото си го представяш, ще имате много език поне 13 часа седмично, на които много се държи, защото ти продължава до 12 klas, nqma да имате специални предмети, но химия, физика, география и там другите... мисля , че бяха с нормална заетост в през седмицата, тоест не повече от 2 часа.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 89308e13c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Много Ви благодаря на всички! Номер 4, на теб благодаря за подробната информация. Колкото до номер 1... точно това не исках да ми пишат във форума... аз помолих за мнението на хора, коуто УЧАТ или са УЧИЛИ в СГСАГ. Точно заради такива като вас не всички влизат където искат.... ти познаваш приятелка, но това нищо не значи. Всеки избира този път... щом тя си е решила си е за нейна сметка.... не слагай цялото училище под общ знаменател, моля. И моето училище(няма да напиша кое) е много добро, но чули, недочули и половината кандидатстващи се отказали, защото имало наркомани... такова нещо няма.... щом си решил да си такъв не ти е виновно училището... твойта приятелка където и да беше влязла пак щеше да си е наркоманка (извинявам се, че звучи така грубо, но... ). Мисълта ми е, че ако искаш да си съсипеш живота, ще го направиш, независимо къде си. От коментарите ви единственото, което ме притесни е математиката... попринцип мисля логически, но... веднъж госпожата ми писа двойка... всъщност оценката не беше свързана главно с предмета.... както и да е след тази двойка започнах да се плаша от математиката не знам защо... и на тестовете... винаги си казвам, че не знам, особено по този предмет... всичко е на психологична основа... мислех много, че госпожата ме мрази и се притеснявах от предмета... още повече, че не ходех на уроци, от което още повече затъвах и си мислех, че не знам... ако си решавам ей така задачи всичките ще ги реша, но на тест се сковавам.. а матурата... даа там толкова се притесних, че изобщо нищо не можах да направя... все си мисля, че не ставам... надявам се в СГСАГ да попадна на един наистина свестен и грижлив учител... мисля, че само това ми е нужно.... колкото до номер 2, надявам се да се видим :-)

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 89308e13c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Много Ви благодаря на всички! Номер 4, на теб благодаря за подробната информация. Колкото до номер 1... точно това не исках да ми пишат във форума... аз помолих за мнението на хора, коуто УЧАТ или са УЧИЛИ в СГСАГ. Точно заради такива като вас не всички влизат където искат.... ти познаваш приятелка, но това нищо не значи. Всеки избира този път... щом тя си е решила си е за нейна сметка.... не слагай цялото училище под общ знаменател, моля. И моето училище(няма да напиша кое) е много добро, но чули, недочули и половината кандидатстващи се отказали, защото имало наркомани... такова нещо няма.... щом си решил да си такъв не ти е виновно училището... твойта приятелка където и да беше влязла пак щеше да си е наркоманка (извинявам се, че звучи така грубо, но... ). Мисълта ми е, че ако искаш да си съсипеш живота, ще го направиш, независимо къде си. От коментарите ви единственото, което ме притесни е математиката... попринцип мисля логически, но... веднъж госпожата ми писа двойка... всъщност оценката не беше свързана главно с предмета.... както и да е след тази двойка започнах да се плаша от математиката не знам защо... и на тестовете... винаги си казвам, че не знам, особено по този предмет... всичко е на психологична основа... мислех много, че госпожата ме мрази и се притеснявах от предмета... още повече, че не ходех на уроци, от което още повече затъвах и си мислех, че не знам... ако си решавам ей така задачи всичките ще ги реша, но на тест се сковавам.. а матурата... даа там толкова се притесних, че изобщо нищо не можах да направя... все си мисля, че не ставам... надявам се в СГСАГ да попадна на един наистина свестен и грижлив учител... мисля, че само това ми е нужно.... колкото до номер 2, надявам се да се видим :-)

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 89308e13c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Излязоха резултатите от 1 класиране и съм приета на 1 желание с архитектура и АЕ
Много се радвам :) още утре се записвам

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 89308e13c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   За тези, които ще питат под първо имах предвид 4, но за мен си е първо, защото аз там исках най-много, но не знаех как трябва да се подреждат и така :)

 
  ...

...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 57de076792
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Сигурно ще ме съученици. Аз влязох на първо класиране по четвърто желание в паралелка геодезия. Иначе не съм чувал да има наркомани в училището.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 89308e13c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Ще сме... аз съм с архитектура и ае

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 2d8933fec1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   До автора аз съм №2. Това е чудесно, че си влязъл с архитектура и АЕ. В тази паралелка аз съм учителя по английски език, така че ще се срещнем с теб. За връзка давам доста трудно тестове, за това се подготви... На ден давам 40 думи, да ги научиш наизуст и за писане. Така че, пожелавам ти успех!

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 40aa633d66
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Здравейте(авторката) до номер 2
Аз съм момиче и за съжаление не мога да си напиша името... благодаря за информацията...

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: d74579d7d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Имам и един въпрос.... английския език от азбуката ли ще го учим, защото някои са учили примерно немски и испански, а не английски

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: c23694bf2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Училището си е супер! Във всяка една от специалностите има развитие. Аз съм транспортно строителство и не съм съгласен, че е най-лесното и най-тъпите са от тази специалност. За пример мога да ти дам моя клас, 10 човека взимат стипендии, другите нека ги мислят за тъпи... И още нещо в 12 клас на транспортното строителство е най-трудно, има най-много проекти и работи в сравнение с другите специалности, дори с архитектурата. Иначе за бъдещите ученици- поздравления за избора на училище и успешен старт на новата учебна година! :)

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: dc5109f2b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   До номер 4/7 и общо взето до всички, кото искат да ходят в СГСАГ, дори и с по-ниски балове.... Първите години се учи едно и също в паралелките, така че няма значение в коя паралелка си... Аз с 33 бал не успях да влезна в Архитектурата с АЕ, та отидох при Транспортното. Класа, колкото и да беше палав, изкарваше що-годе добри оценки, а дисциплината не беше толкова зле... Единственото лошо на чилището са стресиращите учители и разпадащите се стаи...

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: b96c9d335a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   Синът ми учи там в паралелката "Строителство и архитектура с английски език".

Имат доста строги изисквания, учи се, няма подаряване на оценки, но има някои нелепици, като че не е предвиден и един час рисуване, макар 90% от учениците да продължават по-нататък в УАСГ; първата година няма никакви специални предмети, което демотивира доста деца; електронния дневник така и не заработи; вторият език (в нашия случай - с първи английски) се избира между руски, немски и италиански - уж всеки можеше да избере каквото иска, накрая убедиха децата да изберат или италиански или руски, щото немският бил много труден, не можело да се организират 3 групи по език и други такива организационни недомислици, а на практика защото им е трудно да си намират учители по езиците. Имайте го предвид и ако държите на немския, по-добре изберете специалността с основен език немски, а вторият да е английски например. Те така или иначе ще го научат.

Но като цяло нивото е добро, конкретно към тази паралелка има голям интерес и се влиза със сравнително висок бал (мин. 31 през последните години), децата са като цяло мотивирани и доста свестни, не съм чувала за никакви сериозни проблеми като наркомани и др. глупости, изброени по-горе.
От учителите също имам добри впечатления засега, държи се на дисциплината и не толерират отсъствия, няма униформи, но като цяло държат на приличното облекло и вид на учениците.
Обикновено около май месец имат ден на отворените врати, на който учениците правят щандове и табла и представят специалностите си на тези, които се интересуват.

Избираемите предмети не са много разнообразни за момента - знам, че има психология, гражданско образование (ученически парламент) и физика и астрономия, а също и учебни практики, състезания "Аз строя" и учебни компании към Junior Achievement, където учениците се представят на изключително добро ниво.

Синът ми също се колебаеше между "Парково строителство" и "Строителство и архитектура", но решихме, че второто е по-общо и като цяло, с по-добра перспектива, но съм чувала, че към Парковото се ориентират много момичета и по-артистични деца и че паралелките им обикновено са също много хубави, имат интересни предмети и практики, стига да не ги смущава, че ще трябва да изучават Дендрология и латинските наименования на растителните видове.

Реализацията на учениците от това училище е като цяло много добра, като преобладаващата част се насочват към висши училища пак в тази посока, но не задължително. Школовката им е добра, знаят как се учи и се справят, дори да изберат различна сфера по-натам.

Надявам се да съм била полезна на тези, които се интересуват от училището. Успех!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: dd2037bb5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   До номер 19:
Като родител доста сте проучили нещата, единственото грешно, е че не се учи рисуване. Като бивш възпитаник на гимназията мога да кажа, че то е избираем предмет, който обикновено избират тези, които искат да продължат с архитектурата. Преподавателят Кирил Аврамов е много добър, дава съвети и насърчава, подготвил е не малко студенти за УАСГ.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: b96c9d335a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Благодаря! И на нас така ни казаха преди 2 дни на родителската среща :)
Впрочем, за тези, които се колебаят - не знам дали винаги е така или конкретно при нашия випуск има значителна разлика между отделните паралелки, но ми направи впечатление, че всички учители направиха един и същи коментар: "Удоволствие е да се работи с А клас", "Има голяма разлика между вашия клас и останалите", "Най-добрият клас във випуска" и т. н.
Вероятно защото се влиза с най-висок бал и е най-търсената паралелка, но явно не навсякъде средата в класовете е една и съща. Просто да го имате предвид.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker