Относно следването - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121162)
 Любов и изневяра (29698)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Относно следването
преди: 8 години, 11 месеца, прочетена 1160 пъти
Здравейте на всички, преди всичко искам да поздравя създателите на сайта, чудесен е и наистина има много смисъл във времето което сте отделили за създаването му, както и за времето което отделяте всеки ден за да го поддържате. Та така да започна по същество. Има няма след около година ще замина да следвам, което всъщност ме кара да се чувствам объркан... нямам никаква идея с какво искам да се занимавам, като предмети харесвам географията и историята, от скоро имам и интерес към психологията. Въпроса ми е горе изброените предмети каква възможност за следване ми предоставят? И другото което е, какво ви е мнението относно обучението по психология в България, има ли реализация за следната специалност, дали бих могъл да се подготвя за една година това включва материала от 9-12 клас. Благодаря на всички които отделиха време за прочита и на тези които ще отделят време за да ми отговорят :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 11 месеца
hash: 0626d52274
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   За да учиш нещо и впоследствие да станеш добър специалист в него, трябва да го харесваш и да ти е интересно. На тази възраст е нормално да не си особено ориентиран, така че не се притеснявай.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 19b30149d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Автора до номер 1, то и аз така мисля но чувам много други мнения насочени в обратната посока, може ми това ме обърква допълнително...

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: bb18b1b099
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Здравей, авторе! Мисля, че не е добра идея да започнеш следването си без да си наясно с какво искаш да се занимаваш. Като университетски човек, през годините съм се нагледала на нещастни хора, които са започнали нещо със смътната идея за някаква реализация след това и го бутат насила, само защото са го започнали. В началото е изглеждало интересно и обещаващо, а после не се е оказало "тяхното". Понастоящем в България имаш право само на едно висше образование по държавна поръчка. За чужбина пък разходите за самия живот там са толкова високи, че просто нямаш право на грешка. Не е ли по-добре първо да опознаеш добре себе си, да установиш какво ти се прави и едва тогава да кандидатстваш? Така изборът ти ще бъде просветен и интелигентен, ще учиш с мотивация и ще станеш наистина добър в това, което си избрал. Също така, не се вторачвай толкова в т. нар. реализация. Тези неща се менят с годините, освен това в специалности, които са се прочули с "високите си възможности за реализация" се тълпят много хора и конкуренцията е жестока, защото голямата част от тях са безогледни кариеристи, които не подбират средства за собственото си издигане. Ако нещо ти харесва и знаеш, че това е истинското ти занимание, не бива да се отказваш от него и да го заменяш с "модерна", излъскана специалност по меркантилни съображения. Ако до момента на твоето гимназиално дипломиране, не си се ориентирал, по-добре поработи година-две, помисли, опознай се и като узрееш до решение, кандидатствай. Няма абсолютно нищо нередно или срамно в това да не започнеш следването си на 19 г. Не прибързвай, бъди разумен и не слушай чужди предложения - отговорът е вътре в теб. Намери го! Желая ти успех!

Alpha

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker