А сега накъде? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

А сега накъде?
преди: 8 години, 10 месеца, прочетена 1954 пъти
Завърших география в гимназията и се чудя по кой път да тръгна... отчаяна съм. Влекат ме специалности, свързани с транспорт, но всички са наблъскани само с икономика. Не съм добра по математика, изпуснах целия материал по математика от гимназията... защото не разбирах нито една задача... дори не съм си направила и труда да науча някоя задача, защото ми беше много трудно. Как да сбъдна мечтата си да се занимавам с транспорт, като специалностите са все икономически? Харесала съм си една специалност Стопанска Логистика, но като видях какво се учи... не мисля, че ще се справя. Не знам тази география за къде другаде ще ми послужи... Някой сеща ли се какво друго мога да продължа да уча с география?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 10 месеца
hash: 335eb9860b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   С География без проблем ще влезнеш в Икономическите специалности, НО без математика просто няма как. Особено алгебрата е на ниво „висша математика“. Добрата новина е, че висшата математика не е чак толкова трудна, но ако нямаш поне едно 4-5 по математика, ти няма какво да правиш в Икономическа специалност.
С География можеш да станеш учител по География. Ако те влече, защо не? Днес учителите са сравнително добре платени, имаш сигурно работно място, ваканции, свободен следобяд... осигурена си и така нататък - съвсем не е зле. С лекторски можеш да си докараш над 1000 лв. чисти, а с частни уроци няма граница колко отгоре. Можеш да готвиш например хора, които искат да кандидатстват Икономика с География - много са.
Като те влече Географията също е много подходяща специалността „Туризъм“, но пак е с математика.
Икономиката си е поне 1/3 математика и то висша. Може да достигне и 80% математика - зависи какво учиш, но хубавото е, че се обяснява отначало - и все пак, моделите са сложни и ти трябва поне разбиране за математика и логиката ѝ.
Но и да запишеш Транспорт или Логистика, ти не можеш да се реализираш с това нещо, защото много промени в посока Автоматизация на процесите бяха направени, а нашите университети са още в 20 век, да не кажа в първата половина на 20 век.
Днес ти трябват информатици по-скоро да ти организират нещата. Отделно има големи фирми като Willy Betz и т. н., които директно си вкарват специалистите от Германия, Австрия (те са 100% дъщерни на Мерцедес) - останалите големи фирми са също австрийска има (Gebrüder Weiss) и още една май - всичко освен шофьорите са с образование от Запада или са си вкарали направо готовите програми на SAP и не им трябваш, а мениджърите са им хора с опит. Бг. компаниите пък са малки до средни и собствениците си въртят всичко по аналогов начин, имат си GPS да следят камьоните и толкоз - счетоводител им прави документите, те си правят далаверките и не им трябва „специалист“ - знаят и без това повече от теб, а ако им трябва човек ще да е с връзки, роднина или с много опит.

С две думи - може Логистика да ти звучи добре, но ако нямаш предварително работа по специалността... забрави.
Теб всъщност те влече Географията - ами учи си География. Не само учител можеш да станеш, но и да работиш в държавната администрация, да пишеш пътеводители и дори да работиш в Туризма - отделно Магистър можеш да запишеш друго.
Не е важно какво ще учиш, а да го учиш с желание и хъс. Да си добра в това, което вършиш, а като почнеш да следваш, сама ще видиш и възможности за реализация. Географията е хубава специалност, много важна наука и като всеки е тръгнал да учи Икономики, ти дори ще си по-интересен кадър
Успех

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: af00d3a205
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Туризъм :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker