Изпит по етика в Медицински колеж Пловдив - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (82775)
 Избор на редактора (99)
 Любов и изневяра (18739)
 Секс и интимност (9827)
 Тинейджърски (18656)
 Семейство (3967)
 Здраве (6802)
 Спорт и красота (3585)
 На работното място (1581)
 Образование (4662)
 В чужбина (1033)
 Наркотици и алкохол (831)
 Измислени истории (697)
 Проза, литература (1317)
 Други (10965)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Образование

Изпит по етика в Медицински колеж Пловдив
преди: 3 години, 3 месеца, прочетена 9052 пъти
Здравейте
Тази година съм 12 клас и възнамерявам догодина да кандидатствам в Медицински колеж гр. Пловдив.Специалността която избрах е помощник-фармацевт.Искам да ви попитам някой от вас кандидатствал ли е там и може ли да ми поясни какво точно представлява този изпит по етика писане на есе или?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 3 месеца
hash: ddf3559648
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   Миналата година приятелката ми беше се явила на този изпит. Паднало някаква тема за есе, а тя ми каза, че не е писала особено много. След като си предадеш работата питали са някакви въпроси за кариера и бъдеще. Смисъл нещо като събеседване. Няма за какво да се притесняваш.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 6772b9b449
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Здравей. Изпита по етика в МК Пловдив е от 2 части. На 1- вата част се тегли тема, по която трябва да пишете. Темата е от конспекта, който е публикуван в сайта на МУ, а втората част е устна част. На нея може да те накарат да прочетеш темата си на глас или те да я прочетат и след това да ти задават въпроси по нея или по теми, по които някой член от изпитващата комисия реши и ще те попитат каква е мотивацията ти да избереш точно тази специалност. Съветвам те, освен помощник фармацевт, да напишеш и други желания, когато кандидатстваш, за да можеш, ако случайно не те приемат на 1- во класиране, да участваш в следващите класирания.
Не е страшно, само трябва да си разработиш темите от учебника по етика.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 3ea1abbfc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Аз кандидатствах и имах 3. 20 на тоя изпит, а бях учил всички теми, а колеги които не бяха учили имат 5 и 6. Изпитът е пълна пародия!!! Има писмена и устна част. На устната част те питат 3 лелки-патки въпроси от сорта защо си избрала тази специалност и ако си им симпатична ти пишат висока оценка, ако обаче не те харесат както мен 2 или 3. Според мен абсолютно безмислен изпит и неадекватни оценки. ИЗОБЩО В ТОЗИ КОЛЕЖ В ПЛОВДИВ ВСИЧКО Е ПЪЛНА ПАРОДИЯ И САМО ПАРИТЕ ГИ ИНТЕРЕСУВАТ! УСПЕХ! От зъботехник който се набута там и направи грешка.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 4126a604e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Пише се тема. Темите са общо 15 и ще пишеш по тази, която се падне. Желая ти успех :)))

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 980b206bb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Благодаря ви много на всички, които ми отговорихте. Имам още един въпрос. Някой знае ли тази година коя тема се падна?

 
  ...


...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 6772b9b449
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Изпита не е само в един ден, провежда се в продължение на няколко дни, тъй като има много кандидати и всеки ден се пада различна тема. Можеш да провериш в сайта на МУ кои теми са се паднали.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 7ff520a6a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Темите които, са от учебника трябва да се четат и на испита едната тема се пада и пишеш есе така ли?

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 7ff520a6a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Темите които, са в учебника се четат и на изпита се тегли и се прави есе така ли?

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: dac60403e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Да

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: d51117fd63
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Аз искам да попитам по тази тема есето по дадената тема как се пише? Имам предвид, пишем есе в което изразяваме с наши думи това което пише в учебника или трябва да пишем дума по дума каквото е в учебника? Моля ако има някой, който знае да ми отговори спешно ми трябва отговор.

 
  ...

...
преди: 11 месеца, 9 дни
hash: 62c0114626
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Трябва да са разработени от учител иначе , ако се пробваш да учиш от двата учебника е много хаотично .Ако се интересувате имам Разработени теми по Етика за Медицинския Колеж Пловдив.Точни кратки и ясни направени са във формата на учебник с конспектът заедно :) Темите се намират в сайта на OLX на първо място в секцията , там може да разгледате как е направен учебника Цена-49 лева

 
  ...
преди: 6 месеца, 18 дни
hash: 744ebd6256
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Аз съм преподавател по философски дисциплини и в частност по ЕТИКА с 15 годишен стаж. Прави ми впечатление, че не се разграничават двете понятия - ТЕМА И ЕСЕ. За изпита се изисква да разработвате ТЕМА, а есето е съвсем друга форма на писмена работа. Обърнете внимание и на това, че в последната актуализация на Програмата за изпита/ 2018г/ отпада темата Дълг и дължимо, т. е вече са 14, а не 15 теми. Забелязвам из много обяви, че се разпространяват теми, които дори не са с актуализирани заглавия. От първата програма, която излезе през 2014г. до сега има няколко промени.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 17 дни
hash: 2486f4fcc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Освен поста на автора, прочетох само последния пост на колегата. Ще се опитам да помогна. Млади момко, тема и есе действително са две различни понятия, що се отнася до изискванията на изпитващите. Но ти можеш да се справиш и с двете, без значение дали схващаш спецификите на жанровете, ако следваш следните правила:
1. Когато получиш темата на писмената си работа, от заглавието вадиш "ключовите думи". Нямам представа от конспекта ви, затова импровизирам с пример: "Нравствените принципи в творчеството на Христо Ботев". Значи, тук ключовите думи са "нравствени принципи", "творчество" и "Христо Ботев". Около тях се изгражда твоята "тема" (есето е чисто и просто по-свободна конструкция на изложението). Ти си гледаш ключовите думи!
2. Въвеждаш с няколко изречения в темата: какъв ще бъде предметът на твоята писмена работа и защо.
2. Около всяка една от ключовите думи формулираш микро-теза - нещото, което твърдиш. Например: "Родолюбието, човешкото достойнство и мечтата за свобода и независимост са в центъра на нравствената проблематика в Ботевото творчество. " За удобство ти препоръчвам минимум три микро-тези. Те ще образуват голямата теза на твоето съчинение.
3. Една по една започваш да аргументираш тези митро-тези в последователността, в която си ги задал. Първо: в кои произведения е родолюбието, в кои - човешкото достойнство, в кои - мечтата за свобода и т. н. Аргументацията я вземаш от самите текстове.
4. Накрая обобщаваш тезата, но с други думи.
Това е всичко. Ако имаш неясноти, ще го напиша по-подробно. Изпитът ти няма да е по литература, но принципите за изграждане на текст са универсални.

 
  ...
преди: 3 месеца, 19 дни
hash: bb21ca7947
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Здравейте!
Аз искам да попитам относно изпита, който има писмена и устна част в Медицински колеж"Й. Филаретова" в София.
Прочетох доста до сега, но никой не обясни подробно какво се изисква на този изпит. Някои казват, че писмената част е тест по биология, други-тема по етика, също така не става ясно дали под формата на мотивационно писмо или есе, или тема трябва да се пише. Моля някой да обясни и за устната част. Там също не мога да разбера нищо. Нека някой, който е кандидатствал вече в Медицински колеж в София да обясни по-подробно. Ще е в полза не само на мен, но и на много други объркани кандидат-студенти.
Благодаря предварително!!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker