Този английски език - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121134)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Този английски език
преди: 8 години, 10 месеца, прочетена 1492 пъти
Хора, кажете ми как го разбирате този английски език? Всеки ден уча думи, а когато слушам нищо не разбирам. Искам да напише съчинения-пълно с грешки? Най-много ме дразнят тези думи into, at, in и on, of, които имат едно и също значение, но не ми излизат правилно изреченията. Колко време Ви отне да го учите? Аз например го уча от 1 КЛАС, а все едно съм го започнала миналата седмица?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 10 месеца
hash: 5354069808
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей! Казвам се Мария. Учител съм по Английски и Немски език. Английски език се учи доста лесно... За да разбереш думите трябва всеки ден да ги пишеш по 20 пъти на една тетрадка, ама всяка дума по 20 пъти. За съчиненията.. вземай лист и химикал и започвай да ги тренираш... Лесен вариант е да вземеш една книжка с приказки и приказките в нея, да ги пишеш на английски език. И най- вече, гледай филми на английски език . И слушай как произнасят думите.. И така постепенно ще научиш английски език. Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: aa69c93bbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Английският е възможно най-лесният език в света! Ебаси, ако него не можеш да научиш забрави за езици като немски, руски и френски просто. Впрочем колко пъти ще пускаш една и съща тема? Преди няма и месец беше пусната абсолютно същата - " Всеки ден уча думи, а когато слушам нищо не разбирам." Ами то само с думи не става, гледай филми със субтитри, аз за един месец се научих да общувам на английски само от американски филми.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 1201ec2fff
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Здравей,

В предните постове хората са споменали различни варианти за да подобриш езиковите си умения.

Това което наистина трябва да направиш както са описали по-горе е да учиш думи, като в даден момент речника в главата ти ще е достатъчно голям за да можеш да разбираш изречения и изрази.

Няма как да разбереш смисъла на едно изречение което има 10 думи, от които ти знаеш само 3, нали?

Когато речника в главата ти се обогати достатъчно, тогава изведнъж в даден момент ще ти направи впечатление че започваш да разбираш за какво става на въпрос.

Като цяло всеки има свой метод за научаване на думи - аз лично обичам да чета статии на английски език, като ако не знам някоя дума, проверявам значението й в гугъл речника, като когато видя значението й си повтарям думата на английски няколко пъти на ум и също и значението й.

Друг добър вариант е да си теглиш текстовете на английски песни които харесваш и да ги четеш докато си пееш любимите песни. Проверяваш значението на всяка дума и по този начин я научаваш, като започваш да хващаш смисъла и на текста. В същото време докато си пееш песента на английски, упражняваш и произношението на думите.

Когато гледаш англоезични филми можеш да си слагаш английски субтитри вместо български, като същевременно чуваш и четеш думата на английски език. В много от случаите разбираш и значението на много думи в посредством действията които виждаш че се извършват във филма.

Още един добър пример е да контактуваш с приятели на английски език. Аз например когато бях на 14 (сега съм на 22), от тогава до ден днешен, имам един приятел с който си говорим ту на български, ту на английски език.

Това което се забелязва при нас е че имаме много, много добро произношение при разговор на английски в сравнение с много други хора, които не са практикували. Знай, че докато човек е малък най-лесно запомня и се адаптира и това е тренировка.

В Запазните държави, по-богатите семейства пръсват доста пари за образованието на децата си и това как учат език. Има голяма разлика в обучението в частните и държавни училища, само дето в България хората това не го съзнават, защото са от обикновената работническа класа.

Успех ти желая!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: b66132e465
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   цитат:
""Най-много ме дразнят тези думи into, at, in и on, of, които имат едно и също значение, но не ми излизат правилно изреченията.""
--
Относно тези предлози които си писала те вървят заедно с глагола. Един и същи глагол може да има различни предлози и съответно значението на думата се променя(записвай си ги). Затова наблегни на тези думи с предлози(те винаги вървят заедно, не отделно) - заучавай значението им като съответно търсиш в речника българската дума и запаметяваш еквивалента на английски включително предлога. Това като го имаш предвид и заучаваш барабар с предлозите ще видиш, че ще имаш напредък. Също водене на разговори с човек чийто роден език е английски страшно много помага.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker