Какво да уча след 7 клас? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121430)
 Любов и изневяра (29765)
 Секс и интимност (14392)
 Тинейджърски (21909)
 Семейство (6483)
 Здраве (9613)
 Спорт и красота (4708)
 На работното място (3191)
 Образование (7313)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18589)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Какво да уча след 7 клас?
преди: 8 години, 10 месеца, прочетена 1961 пъти
Здравейте, моля за съвет. Сега ще съм 7 клас, аз съм отличничка и не ме притесняват толкова матурите.
Аз имам талант да рисувам и просто ако видя нещо, и го рисувам. Също и свиря на пиано знам нотите и свиря по слух, примерно ако чуя някоя песен и изсвирвам.
Аз обичам изкуствата и въпрост ми е:
В кое училище да уча в музикалното или в рисувалното( съжалявам, но забравих как точно се наричаше).
Моля на редакторите да публикуват историята ми.
Предварително благодаря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 10 месеца
hash: 43491dea63
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Най-добре не учи в нито едно от тях, но ако толкова искаш да учиш някакво изкуство, то избери рисуването.
Музикант къща не храни - това важи за съжаление и днес. Трябва да си много добър, а да свиркаш по ноти или да научиш мелодии не е достатачно. Дори на много добри и отдадени на музиката хора е трудно да си изкарват хляба, камо ли на свирачите.

Рисуването има по-широко приложение и в живота. Можеш после да работиш с медии, да станеш дори архитект, индустриален дизайн да правиш и така нататък. Тепърва ще навлизат в бита и 3D принтерите и ще са търсени хората с пространствено виждане и фантазии.
Не се замисляме, но всяка стока в нашето ежедневие първо се е родила в главата на някой дизайнер, после на листа му - най-малкото химикалче, всяка чинийка и чашка в шкафа ти са дело на дизайнери - тоест хора, които могат да рисуват, и тази способност ти дава предимство и в работата със съответния софтуеър.. У нас и днес леката промишленост е най-важният производствен сектор и ще се засилва влиянието му - тоест за теб работа с рисуване ще има поне като индустриален дизайнер, уеб дизайнер, в медиите в областта на рекламата, дори вътрешен дизайн, архитекрура, дизайн на дрехи и какво ли още не - дори опаковката на домашния прах за пране е продукт на човек, който може да рисува...
Братовчед ми е само с художествено училище 12 клас и изкарва 50 лв. на час като много добър татуировчик. Има си свое студио, а е млад и ако не богат, то живее много добре от това. Понякога рисува портрети на разни бебета, семейства, животинки- изкарва и от това добре. Не е Пикасо и никога няма да е, но може да рисува, прерисува. Прави и картинките за книги, корици за книги, реклами... Не е кой-знае какъв талант, но който умее да рисува може да живее от това, а да живееш с музика е въпрос и на късмет - дори да си добър или много добър. Най-големите музиканти са умирали от глад...и до наши дни е така...музикант къща не храни, а който може да рисува дори със средно образование може да си живее доста прилично от това, отделно можеш да продължиш нещо като архитектура и дизайн.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 461d6f3b7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   По-добре избери рисуването

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 3beb98e010
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мило дете, времената са тежки и трудни. Моят съвет е да избереш училище, в което можеш да получиш и професия - счетоводна паралелка или паралелка с агро насоченост например, но задължително с интензивно изучаване на чужд език. Даже може да не е английски, ами немски, френски. Така ще знаеш, че винаги ще имаш работа, дори в по-трудни времена.

Рисуването и музиката могат да бъдат прекрасно хоби, като дори да не ги учиш в училище, можеш да ходиш на уроци по тях.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 1f38f21d33
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Според мен, трябва да учиш това, което ти се отдава повече и което можеш да си преставиш да ти е от полза някой ден било то в професията ти или в нещо друго. Ако ходиш на уроци по пиано и рисуване, накарай родителите ти да разговарят с преподавателите ти и те да им кажат реално имаш ли талант, който наистина си заслужава да се развива или е по-добре това да ти остане хоби. В което и училище да учиш, запомни че отвсякъде излизаш със завършено средно образование, така че не се притеснявай, ако си учиш редовно по всички предмети, това в какво училище и с какъв профил на изучаване си няма голямо значение. Имай впредвид, че след като завършиш музикална, художествена или друга професионална гимназия, ти излизаш с диплома, с която имаш определена степен на професионална квалификация, при наличието на която можеш да почнеш веднага работа, вярно ще е по-ниско платена ако не учиш висше по специалността, но си е един плюс, а и все пак каквото и да учиш, трябва след това да следваш и да имаш висше образование, за да имаш повече възможностти за работа и по-добра заплата. В днешно време и особенно в България е доста трудно да пробиеш и да изкарваш пари в сверата на изкуството, но ако си на достатъчно добро ниво и се развиваш винаги има шансове. Също и ако решиш да кандидатстваш в художествена или музикална гимназия е добре да походиш малко на уроци, където да те подготвят за приемния изпит. Ако те интересува какво включват приемните изпити влез в сайтовете на училищата, в които мислиш да кандидатстваш и провери. Желая ти успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker