Учебници за 8 клас - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Учебници за 8 клас
преди: 8 години, 9 месеца, прочетена 3229 пъти
Здравейте, тази година ще съм 8ми клас. До училището остава няма и един месец, а аз все още нямам учебници. Разглеждам разни сайтове за сега и първият ми въпрос е за един от тях. Поръчвал ли е някой учебници от „Бг учебник”, при това употребявани? Като гледам в сайта цената на употребявания учебник е с 4-5 лв. по-ниска от новия. Заслужава ли си да копувам нов, употребяваните в какво състояние са?
Другият ми въпрос е за учебниците по английски език. Ние ще сме на Upstream Bulgaria. Чух, че на първия ден госпожата по английски език прави списък за поръчка на нови учебници. За всички на веднъж ли, защото става доста скъпо така, или когато свърши първия или втория събираме пари чак тогава за следващия учебник. На мен второто ми се вижда по-добре, защото не всички ученици могат да си позволят такава сума наведнъж. И освен това всяка полезна информация ще ми бъде от полза. Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 9 месеца
hash: 883ec84f04
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз винаги съм ползвала употребявани учебници и съм ги продавала дори с печалба :)
Щом и от някаква платформа ги купуваш, те са внимавали да са в добро състояние, но има и книжарници, които продават такива учебнции. За учебник по английски не знам -говори си с госпожата

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: d87a7dd4b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз пък винаги съм си купувал учебници след началото на годината, когато се уточни кой точно учебник ще се използва.
От 9-ти клас почти не съм купувал а карах само на записки - така хем записваш синтезирана информацията хем я запомняш още докато пишеш. Е, разбира се няма как да стане по всички предмети, но е добра стратегия.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 42860395aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Не се притеснявай чак толкова за учебници не са толкова скъпи че някой да не може да си ги позволи, всичко да ти излезе 150лв ако купиш всички нови учебници, а от теб зависи дали и колко стари учебници ще купиш. Всички родители купуваме колкото е възможно повече употребявани учебници така хем се грижим за природата хем ни излиза по евтино, хем после ги продаваме нататък. Ако някой родител каже че учебниците на детето му за 8 клас са скъпи защо е раждал деца, то само храната на детето през първия учебен месец ще е по скъпа от всичките му учебни принадлежности за училище.
За 8 клас има 10 учебника 9 от които са по 10-тина лева бройката и учебника по английски 30-50лв.

За учебници парите са проблем, а за телефон има пари!? !? Бас правя че в училището ви няма осмокласник без телефон заради бедност.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: fb576561f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   По принцип учебниците по чуждия език, ако гимназията е профилирана, се купуват със заявка от учителя. Купуват се и двете части наведнъж. Сумата не е малка и я искат в рамките на седмица. Остава си варианта да си ги купиш втора употреба, но не и онлайн, защото не можеш да видиш дали е писано в тях, а за учебник по език това е важно.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 555384d6c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Защо трябва да ги купуваш онлайн? Плащаш и доставката. Отиди в някоя книжарница в града и оттам купи учебник втора употреба. Така ще можеш да прецениш дали си заслужава да го купиш. А в началото на следващата година(когато ще си 9-ти клас) ще продадеш учебниците за 8-ми клас. А и аз винаги съм си купувала учебниците след започване на учебната година, защото не знам на кои издателства ще бъдат.

 
  ...


...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 4bdcf464e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Абе човек. Един месец има още до училище и ти си се паникьосал. Даже казваш "остава няма и един месец". Ти нормален ли си? Не помня да съм си купувал учебниците преди 15 септември, а ако го направя то е било някъде 2-3 дни преди това. Изобщо излезли ли са ви списъците с издателствата? Успокой се. Употребявани учебници е по-добре според мен. Винаги съм купувал такива. Няма кой знае каква разлика, винаги съм взимал сравнително запазени и после съм ги и продавал за същата или по-висока цена, така че напрактика безплатни ми излизат учебниците. Нямаш ли борса за учебници в града? Така е най-добре защото като кажеш какво искаш ти вадят един куп с 10 еднакви учебника и ти сам си избираш най-запазения. А в същото време там си даваш и учебниците от 7-ми клас и така си взимаш парите за новите. Не се притеснявай толкова много. Никой учител няма да ти се развика ако първата 1 седмица нямаш учебници. Гледай да имаш тетрадка и това е, учебниците е ясно че я си ги поръчал я още не са ти дошли, винаги можеш да се извиниш пък и никой няма да ти направи проблем в началото. Успех и малко по-спокойно. Като станеш 11-12 клас ще се смееш с глас колко си се притеснявал и колко си бил глупав.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: c4622b56fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей! Тази година и аз ще съм осми клас и знамоля долу-горе какво ще ни трябва. Нямам представа какво е положението при учебниците втора употреба, но имам впечатления при помагалата. Доставката е бърза, помагалата са опаковани добре и са в добро състояние. Всичко е наред така да се каже.
По отношение на учебниците по английски бих ти препоръчала да си купиш нов, както ме посъветваха учителите, защото в този учебник ще се попълва и пише.
Успешна година!! :-)

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: d5f462612e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Издателствата на учебниците вече ги знам. Града ни е малък и нямаме такава борса за учебници. Затова питах дали някой е копувал онлайн, защото учебници в града ми мога само нови да взема, първо защото не знам от къде да купя употребявани, и второ - не познавам хората, които са били 8ми клас в училището ми и не мога да разбера кой продава учебници. А и какво лошо има в това, че просто искам всичко да ми е готово преди началото на годината. Не съм притеснена, заради учебниците, както повечето ме определиха, просто не искам, когато започне учебната година, аз тепърва да тичам за учебници. Благодаря за мненията все пак, но моля да са повече по въпросите ми. - От авторката

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker