Прехвърляне в друг университет след семестриално завършване - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121010)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9584)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7293)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18475)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Прехвърляне в друг университет след семестриално завършване
преди: 8 години, 8 месеца, прочетена 5820 пъти
Здравейте,

искам да попитам дали е възможно да се прехвърля в друг университет, където да положа само държавни изпити и да покрия оставащите ми 40 кредита от изпитите, които не съм взела. Уча екзотична филология ( която не се учи никъде в България под същата форма) и имам проблеми на лична основа със завеждащата катедрата, която е и преподавател и ме къса 3 пъти в рамките на година по нейния предмет. Проблемът е, че няма никакъв друг преподавател, който да изпитва по тези предмети, а отново тя е председател на комисията за държавните изпити и оплакванията ми не са чути. Може би въпросната дама иска пари, но не го заявява открито и аз се въртя в един омагьосан кръг, да не говорим, че изучаването на подобни редки езици е изключително трудно и изисква постоянното им практикуване ( което когато започнеш да работиш се случва малко трудно). Нивото на езиците пада, а тези 2 изпита от 4-ти курс си висят и дори след като учих 6 месеца за тях не ги взех. Повярвайте ми, направих всичко по силите си, дори напуснах работа, за да се посветя изцяло на това да уча за втори, а в последствие и за трети път за тези драгоценни два оставащи ми изпита, заради които не мога да стигна до държавни изпити. Проблемът е, че ако чакам още една година не мога сама да поддържам езика си на толкова високо ниво, за да завърша( защото четенето на книги и общуването на езика не стигат), нямам възможност да посещавам отново университета, тъй като трябва да работя, а и дори да го посещавам не ми дават да взимам участие и не проверяват упражненията ми, досега никой не се съгласи да ми дава частни уроци, тъй като в България явно са и толкова владеещите подобни редки езици и те явно всички са заети от нуждата на специалността. Чувала съм, че е възможно прехвърляне в друг университет като покриваш оставащите ти кредити( дори това е практика в чужбина), но знам, че това се прави докато имаш студентски права. За сведения изкарах 4 години в СУ и вече нямам студентски права, положих къртовски труд през тях, включително бях в чужбина със стипендия от посолството, а в последствие никой не се съгласи да ме изпита, въпреки че уж това е учебна програма и трябваше да чакам цяла година за дата за изпит. В специалността ми имаше петима души на кръст. Има ли някой попадал в моята ситуация, не искам да се отказвам заради някакви си два изпита, но докато тази преподавателка е така далече от пенсионаране не знам дали ще мога да завърша, нито знам колко повече от това мога да науча работейки. Искам да си взема дипломата, за да мога да запиша магистратура или втори бакалавър в чужбина. Моля хора, които са били в моето положение и са водили подобна битка да пишат.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 8 месеца
hash: d2d449dd10
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   Първо, на изпитите може да се явиш с всички специалности, които изучават тези учебни дисциплини, но трябва да си вземеш индивидуален протокол от инспекторката, в който ще ти внесат оценката, която изкараш на изпита.
Второ, не се настройвай против даден човек. Просто гледай резултатите, и знанията които ги имаш, да ги покажеш. Отиди в приемното време за предварителни консултации по тези предмети. Бъди настоятелна да разбереш какво става и на текущите лекции на специалността, която ще се явя на въпросната дата за изпит. Ако трябва отиди пак на лекции и с тях, няма да ти навреди още подготовка.
Не си мисли да се местиш, защото ще ти се натрупат още изпити, защото учебните планове не съвпадат и по този начин не 2 изпита, а може и 5 да ти се получат..
Студетските права се възтановяват може би с дадена такса, не зная как е, но поговори с инспекторката на специалността ти и си уреди въпросите едно по едно, но бъди с мирно отношение към тях, за да ти се помогне адекватно!
Успех!

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: ab43b47597
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Въпросът ми е -след като съм завършила семестриално магистратура -археология с отличен успех и ми предстои само защита на дипломна работа, мога ли да се прехвърля в СУ"Кл. Охридски"от ШУ"Еп. Константин Преславски"-Шумен! Преместих се да живея и работя в София!

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: ab43b47597
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Въпросът ми е -след като съм завършила семестриално магистратура -археология с отличен успех и ми предстои само защита на дипломна работа, мога ли да се прехвърля в СУ"Кл. Охридски"от ШУ"Еп. Константин Преславски"-Шумен! Преместих се да живея и работя в София!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: d617b65a23
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   питай в университета, в който искаш дали е възможно. университетите са автономни и си имат различни права. дори и да се прехвърлиш сигурно ще искат да заплатиш таксите на преминатите семестри, въпреки юе не си ги карал при тях и то по тарифата за платено обучение. поне при мен беше така.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker