Образование в САЩ или Холандия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121323)
 Любов и изневяра (29740)
 Секс и интимност (14378)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6478)
 Здраве (9606)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18561)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Образование в САЩ или Холандия
преди: 8 години, 8 месеца, прочетена 1265 пъти
Здравейте, тази година ми предстои да съм студент 1-ви курс в България, но премислям варианти да уча в чужбина та искам да попитам тези, които са по навътре в нещата или учат в една от двете държави, коя ще е по добрият избор за образование и успоредно с това работа за да се издържам сам. В коя държава мислите, че ще имам по - голяма възможност да уча и да работя и дали има някакви програми за студенти, които могат едновременно да работят и учат. Ще съм ви благодарен за отговорите Ви!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 8 месеца
hash: 6f43da8c7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   За следване Бакалавър в Холандия след 1-2 семестъра ще ти поискат холандски език. Най-добре е първо да завършиш Бакалавър, после Магистър в Холандия на английски.
Обучението е сериозно и не знам как ще работиш и учиш, но ако искаш така да учиш, то гледай да те приемат в голям град като Амстердам, Хага, Ротердам, защото там има и работа или да си в близост до голям град. Има малки, чисто университетски градчета в Холандия, където университетите са чудесни (Утрехт да кажем), но като по-голямата част от населението са студенти, просто няма вече студентски работи. Животът е скъп.
В САЩ трябва да те приемат, да ти дадат степендия поне половин и тогава пиши. Там обикновено живеят и работят в самия Кампус студентите, но не случайно почват родителите да спестяват за колеж и университет от самото раждане на детето - не е евтино удоволствие. Има обаче лесни университети, държавни университети по паланките, които всеки може да завърши.

Не си ли се сетил малко късно за следване в чужбина? Ако не можеш у нас да избуташ следването, ако не можеш да завършваш започнати неща, кое те кара да мислиш, че ще можеш да остискаш да учиш в чужбина И да работиш едновремено?

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: d91c74fe28
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Защо точно в САЩ и Холандия? Защото там марихуаната е легална ли?

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 446a2310a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Холандия ти предлага безплатно образование, което е огромно предимство. Но Холандия е също така и доста скъпа страна. В САЩ, бих могъл да си намеря скапан двустаен апртамент за 600 долара в голям град (или поне можех, допреди 4 години), докато в Амстердам ще ми трябва тройно по-голяма сума. Градския транспорт е скъп, а данъците и застраховките на автомобилите не са малки. И да, езика ще трябва да се научи. Но Холандия е доста спокойна страна. Всеки си има планове, хората не са пренадъхани, общителни са, макар и странни. Имаш и възможност и да работиш (това, че от учене няма да ти остане време за работа... е леко изкривяване на истината. Ще имаш време за работа, просто няма да имаш имаш време за други неща.
В САЩ не съм учил, но познавам студенти от там. Таксите са безбожни. Но за сметка на това, наеми, услуги, храни и почти всичко останало е значително по-евтино от Холандия. Тук говорим за два или три пъти по-ниски цени. Докато това няма да е от особено значение за теб, веднъж, щом успееш да уседнеш и да си намериш работа, то в началото ще ти е най-трудно.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker