Високо ниво на владеене на Английски език - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Високо ниво на владеене на Английски език
преди: 8 години, 8 месеца, прочетена 4233 пъти
Въпроса ми е малко глупав, но как разбирате, че владеете Английски на високо ниво? Аз уча по няколко учебника B1 и 2 levels, и не знам защо, но съм си наумила, че трябва да науча всяка една думичка без да пропускам. Естествено, постоянно забравям думите, които съм учила по-рано и постоянно се налага да се връщам назад и да преговарям материала от А до Я.... Това ми създава много излишни нерви, депресии и най-вече ми коства много време. Имам чувството, че никога няма да владея английски на високо ниво, заради това, че постоянно забравям думите и губя прекалено много време с тях и граматика. Всеки нов учебник, който си закупя за съотвеното ниво е пълен с непознати за мен думи и понякога си мисля, че никога няма да мина нивото. Едно е по учебник да го знам, друго е ако трябва да общувам.. Уж уча по B1-B2levels, а като общувам с чужденци съм много зле, все едно сега започвам да уча английски и съм на ниво А1. Не знам какво не правя както трябва... Мисля си да се запиша на курс, но не знам дали ще постигна това, което желая, а именно да се науча да общувам, според нивото по което уча. Целта на темата ми е, да разбера каква е Вашата система на обучение на чужд език... Как учите езика? Зубрите ли? Не разполагам със много време, а с няколко месеца в които се надявам да напредна с езика. Ще се радвам, ако някой сподели полезни идеи как да 'напредна'. Да се запиша ли на курс?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 8 месеца
hash: 21aeca8ec8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Ми то високо ниво на владеене не значи да научиш речника на изуст. Разбира се, няма как да стане без да знаеш коя дума какво значи, но в ежедневната реч, човек използва между 1000 и 2000 думи и то на майчиния си език.
Ако си служиш достатъчно добре с Английския или който и да е чужд език, дори да не се сещаш или не знаеш точната дума, може да я обясниш с две прости изречения максимум. Пробвай и ще видиш.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: b74c9e52e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Пиши си с чужденци в Интернет, напр. англичани. В1 не е високо ниво, ти практически си на ниво базово общуване по теми, свързани с храната и бита. Опитвай се да съставяш изречения, а не да зубриш думи - безсмислено е, тъй като винаги ще имаш непознати думи и няма как да научиш абсолютно всички думи в английския език. Едва ли ги знаеш и в българския. Старай се граматиката ти да е правилна, а лексиката се наваксва постепенно. Чети книги на английски. С това ниво в началото ще ти е трудно и постоянно ще си залепена за речника, но за сметка на това ще асоциираш непознатата дума с момента от книгата... и ще запомняш по-лесно. Гледай и филми, може да си сваляш английските им субтитри и да си търсиш непознатите думи. Опитвай се да повтаряш реплики от тях. Ще се справиш, ще видиш.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: afd9dbb0ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Високото ниво не предполага само думи и граматика. Направи си съпоставка с българския. Учим се, да спрягаме глаголи и да членуваме в малките класове. До гимназията вече имаме стабилна база. Какво означава това? Под високо ниво се разбира - начинът на изказ, на писане и говорене; отделно добрите граматични познания, словесен запас и т. н. Сега учиш Б1-2, тоест нивото ти се равнява на един средношколник от Англия(примерно). В момента си с познанията на един тамошен петокласник. От сега нататък трябва да се стремиш, към познанията на един среднист. Как става това? Трябва да говориш, така ще затвърдиш заучените думи и граматични правила в разговор. Трябва да четеш - с четенето ще видиш коя дума е по-подходяща в даден контекст и как може да я използваш по няколко начина. Отделно с говоренето ще си обогатяваш и речника. Слушането също е полезно, трябва да слушаш реч. Имаш дълъг път, докато достигнеш нивото на един тамошен среднист. Високото владеене предполага и акцента да е на ниво.
Реално излиза, че повечето българи не владеем високо ниво на родния си език, а искаме с чуждия да гоним висоти. При теб виждам една фрапираща грешка -
"Въпроса ми е малко глупав". Аз също вероятно бъркам членуването, но това е прекалено очебийно, за да се сбърка.
Има думи на български, които не знам, а ти искаш да научиш всички английски наведнъж.
Процесът е бавен, да не се отчайваш. Готино е да "шпрехаш" на чужди езици, обаче си изисква труд и време.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: aa69e5767e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Като се явиш на CAE, IELTS или TOEFL - тогава разбираш владееш ли го на високо ниво или не. :)

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: ace1b4804b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Както сама каза - едно е да го учиш, друго е да го говориш наистина. Та, спри да зубриш. По - свестен съвет не мога да ти дам. :D

 
  ...


...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: dd0811ddf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Първо и най-важно не знам кой ти каза че ниво B1 е високо ниво. Това е доста ниско ниво, учи се мисля някъде 8-ми клас. Високо ниво на владеене са C1 и C2 като C2 е най високият, за който аз имам сертификат например. Разговорният английски няма нищо общо с граматиката. Бъкел граматика не знам но говоря, пиша и разбирам перфектно и напълно граматически вярно. Става с дълго общуване. Двата основни начина да научиш език за общуване са или да отидеш в страната която се говори и да си изложена на него постоянно или да гледаш и четеш постоянно филми, сериали и книги на английски. Не е важно колко думи зубриш, език койт искаш да говориш не се зубри, зубри се като имаш контролно на определен материал. Ако искаш да говориш свободно на него трябва да си постоянно изложена на него, и тъй като едва ли можеш да заминеш за Англия или Америка утре, сваляй филми, сериали(най вече сериали), и книги и започвай. Гледай канали по телевизията на английкси, първо със субтитри после ще започнеш без. Няма да стане за 2 месеца, но ако си създадеш рутина да включваш английския език живота си, за около 1 гадина ще имаш драстично подобрение. Вярвай ми. Имам сертификат на кеймбридж за най високо ниво, с оценка A и почти максимални точки, а граматика не съм сядал да уча никога. Език се учи като си го вкараш в ежедневието, всичко останало е просто зубрене, нищо чудно че забравяш думите, не е това начина. Трябва да ги използваш тия думи след това в реч за да ги запомниш. YouTube също е перфектно място за научаване на английски. Много влогъри (не говоря за някви пикльовци-влогъри въпреки че ако и те ти харесват ще ти свършат работа, има си сериозни канали които си се занмават с различни неща но най важното, говорят на агнлийски)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 598217ff0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Зубренето на думи е напълно излишно, ако нямаш намерението да ги използваш в разговор. Трябва ти само малко практика. Просто започни да говориш на английски с някого и по този начин запаметяването на думи става от само себе си. Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 598217ff0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Мила моя, за да определиш нивото си по английски, освен знаенето на някакви си думи ти трябва да усъвършенстваш своя reading, listening, use of grammar и най-вече writing and speaking. После ходи да зубриш думички.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: b795ab002c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Аз имам C2 без да съм зубрил. Говоря и пиша като на майчин език.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: d62245706d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Високо ниво на владеене на езика? По какви критерии обаче? Можете ли да напишете ясен правен или медицински текст? Или да направите презентация без да я четете от компютъра? Хората се заблуждават като си мислят, че могат да научат език на високо ниво от учебник или курс. Може, даже и изпит може да се вземе, но практическото приложение на високо професионално ниво изисква много практика, писане и непрекъснато усъвършенстване. Това става само на работно място.

 
  ...

...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 45fcf57470
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Аз лично ходих на курс и имам сертификат по ниво B2, но се чувствам, че знам за C1. Моят начин на запомняне и затвърждаване на езика е много ама много комуникация на английски, намери си там по чатовете някой да си пишете на английски и то по-дълги обяснения и ще се сещаш и ще учиш така думите, на мен лично ми помогна, а преди си говорих и по скайп с едно момче така.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: befba31ea4
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Practice makes perfect.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: bd7991b82f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Аз лично ходя на частни уроци от близо 6 години вече. Не твърдя, че го знам перфектно, но уроците много ми помогнаха. Друго е, когато има някой да ти обясни това, което не разбираш или ти е трудно.
Освен това.. на мен, например, ми обясниха как да уча думи и изрази, ще ти го кажа и аз на теб.
Думите не се учат "сухи" - дума превод. Хубаво е да знаеш в какви ситуации се използва и в какви изрази може да влезе, както и самото и обяснение, НО на английски. Забрави за българския в тази ситуация. Опитвай се да използваш по - " хубавите" и сложни думички и изрази когато пишеш есе или нещо, което изисква по - формален език. Не се старай всички думи да са в есето ти, просто тези, които биха придали "цвят" на темата ти, но в същото време биха впечатлили хората, когато го четат. Аз, например, си разлиствам тетрадките и записките и на отделен лист записвам всички изрази и думи, които не знам, но намирам за полезни и пасват на темата конкретно. По този начин се сформира и есето още в главата и е по - лесно да се напише. Не забравяй, че твоя Everyday English не трябва да е пълен с думи на най-високо ниво, а с idioms, които се използват доста. Постарай се да говориш. Прави speaking exercises. Щом не ходиш на уроци може би ще ти бъде малко неудобно в началото да си говориш сама или пред огледалото, но по този начин ще свикнеш да работиш с езика. Това е едно от нещата, които мен ме съветват до ден днешен. Щом работиш с учебници B1 - B2 това значи, че вътре има Speaking- и и теми, предполагам дори има tips, които да използваш.
Аз имах същия проблем и не можех да помня думи, но колкото повече теми разработих в писмен и устен вид, толкова по - лесно взе да става. Разбира се, изисква много време, но само със зубрене трудно ще се получи, както сама виждаш. Когато бях по - малка ни караха да ги пишем по 3-4 редчета, за да запомним как се пишат правилно, но в същото време се запомня и самата дума. Опитай и това като за начало. Ученето на език, според мен, не е лесно, но и никой не е казал, че е. Отделяй време всеки ден. По няколко часа биха били достатъчни. С времето ще ги научиш и няма и да усетиш как. Не приемай думите и ученето като фикс идея, прави го за удоволствие, за да научиш нещо. Не, защото трябва.
Вярвам, че ако направиш някои от нещата, които те посъветвах ще започнеш да усвояваш новите думи и да останат в трайната ти памет. Ще видиш как с времето изразите ще "изкачат" в главата ти докато правиш нещо, което няма нищо общо с английския, например.
Колкото до граматиката.. Мисля, че трябва във всеки учебник да я има обяснена (според нивото и граматиката, която се отнася към него) Освен това трябва и да има примерчета. Когато учиш граматиката, не подминавай примерите. Изчитай ги внимателно и после (ако има) прави упражнения, където да я тренираш. Би било хубаво да си вземеш книга САМО с граматика, където е подробно обяснено, с всички изключения и правила, както и полезни упражнения. Преди нас ни караха да си купуваме граматиката на Реймънд Мърфи (синичката) и смея да твърдя, че е много хубава и всичко е обяснено прекрасно и има достатъчно упражнения, които да затвърдят знанията ти. Граматиката прави наистина добро впечатление, когато е включена в есе и придаде завършен вид.
Мисля, че това е от мен. Ако се сетя нещо - ще пиша. Надявам се да съм била от полза.
Момиче, 17. :)

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: a87a28bb1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Моя съвет е от опит на човек, който в училище не си даваше много зор с английския. И на курсове съм била, ама к*р, както се казва. Аз уча много по-добре английски като чета разни статии в интернет и фесбук, пише коментари, гледам понякога английските канали или филми и най-вече започнах да чета книги. Не се нахвърляй на някакви сложни романи както карат на курсовете за ниво да се четат, а опитай с по-малки книжки или разказчета от автори които харесваш, примерно тези тийн романите не са много сложни... Може би най-много ми помогна това, че живях малко в чужбина и работех и през цялото време говорех на английски. Говори колкото се може повече, опитвай да пишеш разни неща, но без да гледаш учебници или речници, а ги пиши възможно най-просто, така ще свикнеш да се изразяваш с диапазона от думи които вече знаеш. Друг метод, който ми се струва успешен е като учиш нова дума е да я вкарваш в изречения, за да усетиш смисъла. Най-вече практиката ще те научи да говориш гладко и да разбираш веднага като четеш или ти говорят нещо.
Мой съученик без да ходи на курсове само от игри и cartoon network се научи и винаги беше от най-добрите. Просто свържи английския с неща които те вълнуват-чети за тях на английски и така ще се развиваш едновременно в две неща.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: c14769eeed
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Здравейте! Аз момче от Пловдив, тази година ще съм 8 клас и не се хваля, но никога не съм посещавал уроци по английски, а просто слушам много музика на английски, и въпреки това, мисля че го знам доста добре. В интернет направих набързо няколко теста за приравняване на нивото и ми излезна нивотo Pre-Advanced (C1). Също така като слушам песни на английски, разбирам напълно текста, освен ако песента не е прекалено неясна от сорта на Desiigner - Panda; Tiimmy Turner и тн.. Или пък като гледам кеч от интернет и разбирам напълно промотата на кечистите, а и ми се е случвало да има някакъв чужденец и без проблеми съм се оправял с тях на английски, но въпреки това изпитвам затруднение когато се говори наистина много бързо. Знам, че има още доста време, но според вас мога ли да се оправям сам в някоя англоезична държава и добър ли е английския ми, или трябва още да затвърдя знанията си? Съжалявам ако има грешки и благодаря предварително!

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 9c6fa5cef8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Здравейте, случайно попаднах на темата, видях, че има много хора посещавали езикова школи, и тъй като искам да започа да уча английски език от А1 ниво за начиаещи, някой може ли да ми препоръча добра езикова школа в София, която е посещавал. Благодаря!

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 9656af5144
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Едно мога да кажа ако само четеш няма да ти се получи трябва и практика. Най-добре слушай много слушай много песни и после ги превеждай дума по дума или гледай филми и предевания на английски с английски субтитри защото като чуваш как се изговаря думата и как се пише по лесно я запомняш. А може и от време на време да се упражняваш като си говориш на английски. При мен се получи. Знам английски на ниво C1 а съм само на 16.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker