Помогнете ми да си събера мислите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121135)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Помогнете ми да си събера мислите
преди: 8 години, 8 месеца, прочетена 1570 пъти
Здравейте. Имам въпроси, които засягат бъдещето ми и моля за помощта ви, момче на 19год. съм.. Постъпих в университет, но в момента нямам финансова възможност да продължа. Имам възможност да изляза в чужбина да поработя и да събера колкото мога пари. С тях смятам да се върна в България и тука идва раздвоението- дали да изкарам някакъв сертификат или да запиша задочно и успоредно с това да работя в България. Областите, в които имам желание да изкарам сертификат са:


1. готвач

2. автомонтьор

3. в областта на IT-специалисти

За задочно се чудя какво да бъде. Искам през всичкото това време да усъвършенствам английския език защото след години смятам да живея в някоя от англоговорящите страни. Приятелката ми трябва тук в рамките на 6 години да завърши висшето си образование и по принцип смятаме заедно да заминем в чужбина след тези години. През тези 6 години аз какво да правя, към коя сфера да се насоча? Знам че в IT-областта има доста математика, а на мен тя не ми върви. Според вас коя от сферите, които съм посочил би ми осигурила доходоносна работа извън България? Кое е по-успешно, висшето образование или уменията, които се постигат чрез сертификати?

Моля темата ми да бъде публикувана. Благодаря ви предварително!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 8 месеца
hash: e4963b1a23
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Готвач е една доста добра професия, ако питаш мен. Ако си много добър спокойно можеш да печелиш много. Погледни Гордън Рамзи и Джейми Оливър например.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 789de4a54b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Английският език ще ти трябва задължително, така че го учи и го развивай, няма да загубиш.
Защо не запишеш за IT специалист задочно, като едновременно с това да работиш? Така ще можеш да учиш и да работиш, за да си плащаш образованието и няма да губиш време. Иначе хубаво си се насочил към англоговорящите страни, защото там плащат най-добре.
Разбира се, че IT специалистите са най-добре платени, но след като математиката не ти се отдава, и ако не ти харесва, тогава запиши за автомонтьор или за готвач. В чужбина всеки човек с висше има хубава заплата и живее добре, така че от гледна точка на финансите недей да имаш грижи.
Мисля, че по-добре е висшето образование. Всеки може да изкара сертификат, така че учи. Образованието е най-важното, то е пътят към успеха. Естествено трябва да ти харесва, иначе няма да изпитваш удоволствие от работата си.
Пожелавам ти успех и късмет!!!!

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 608546977a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Придобий умения. Образованието, което межеш да завършиш тук и без това не се цени особено на запад. Ако станеш елитен готвач можеш да работиш в цял свят за много добри пари, освен това it пазарът се пренасища, а готвенето е вечна професия:)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 32f31a6f97
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Много е спорно. Готвачите не взимат много пари, освен ако не си някой майстор, а ако си майстор тогава на тебе не ти трябва никакъв сертификат, ти ако имаш идея как всяко едно нещо да го направиш и окрасиш като в 5 звезден ресторант, тогава навсякъде биха те взели като видят какво правиш. Не очаквай да те научат там където ще ходиш на курс, да те ще те научат как да готвиш, но креативноста и нещо лично, ти ако ми троснеш мусаката примерно е така разпиляна из чинията аз ще го върна, трябва да го направиш като квадрат и отгоре украсено с различни неща като магданоз и прочие. За автомонтьор също е спорно, защото ти трябва още от малък да си се интересувал от коли, аз познавам деца по на 12-13 години вече могат да сменят масло, знаят всяка една част на колата как се казва, кое се сменя и така нататък, идва им отвътре. Остава ти IT специалист, но ако не си добре с математика няма да стане, иначе те взимат към 3-4 хиляди на месец, да не кажа и повече, а при другите две професии, ако вземеш хиляда пак ще си добре. Един приятел влезе да учи точно за IT специалист и изпита е по математика, а той е зубър голям, знае я на сън да го бутнеш и изкара 5, 68 и го скъсаха и не го приеха, върна се втори път и изкара 6, 00 и влезе, направо много ме очуди, там е висша математика, това в училище до 12 клас за него е като в детската градина.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker