Професии и обучение в Англия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Професии и обучение в Англия
преди: 8 години, 7 месеца, прочетена 1667 пъти
Здравейте. Аз съм едно момиче, което тази година завършва 12 клас и съм се насочила да уча висше в Англия. Знам, че това е най-скъпата държава и, че много хора не я харесват, но съм имала разговори в семейството си и всички ме подкрепят и ще ми помагат с както могат. Очертава се да имам диплома над 5, 50, също така имам сертификат по езика, който напълно ми стига и покрива изискванията на доста от учебните заведения там. Още от дете си мечтая да бъда адвокат, но се консултирахме с консултанти, които ми обясниха, че в която държава завърша правото и оставам там да живея, защото не мога примерно да го работя после в България, Холандия и прочие, защото законите на всяка държава са различни и трябвало да приравнявам една година в другата държава или въобще няма да го зачетат. Именно затова решихме да направим комбинацията право с международни отношения и ми казаха, че после може да работя в неправителствена организация и да уточнявам правата на българите в Англия, но не мога да влизам в съда като истински адвокат, защото не съм англичанка, но това ще бъде във всяка държава освен в България. Работата е там, че няма как да остана тук, родителите ми вече са си намерили добри оферти за работа там и след като замина ще се изместят и те след известно време, решили са го. До вчера бях сигурна в избора си, даже вече съм заявила на консултантите избраните от мен университети, скаринан ми е сертификата, платена е таксата, дала съм си справка за оценките, мотивационно писмо, но още не са пратени в Англия. Аз изпаднах в мисли от снощи, че моята мечта да съм адвокат няма да се сбъдне, пак ще съм в офис, но аз исках в съда да бъда и даже се чудя къде ще ги диря тези правителствени организации, за да работя в тях. Чудих се дали да не спра изпращането на документите и да сменя професията, да напиша ново мотивационно и да променя всичко. Мислех за бизнес и мениджмънт, защото мога да го работя навсякъде, но пък родителите ми нямат бизнес, който да ръководя и после не ми е ясно как ще си намеря работа. Чудех се за медицина, но никак не ми се отдава, по химия ще ме скъсат. Знам, че на днешно време парите са в ИТ софтуер, но математиката ми е много ама много зле, в училище едвам едвам изкарвам, пък камоли висша матемакита да уча. Избрах правото, защото се учи история, а аз я харесвам и ми върви. Много се сбърках вече, моля ви дайте ми съвети какво е добре да уча, така че да успея да се реализирам в Ангия после или дори да се върна в родината си да може да го работя тук и да ми признаят дипломата и ако може да ми кажете дадената специалност, която ми предлагате после какво точно се върши. Зная, че образованието там е скъпо и се теглят кредити и ще ме отказвате, но всичко това е обсъдено у дома и единодушно избрахме Англия и сме били там и ни е харесало. Големият въпрос е какво да уча, а искам да уча наистина, сериозна съм и ще си уча уроците.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 7 месеца
hash: 6bef190b88
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   След като и родителите ти ще се местят да живеят в чужбина, защо тогава да не учиш право? Вярно е, че можеш да го практикуваш само в държавата, в която си го завършила, нокакво от това. Едва ли си се залетяла да се връщаш тук.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 995dd98192
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   С диплома от добър европейски университет имаш огромен шанс за реализация в България. Просто когато кажеш, че имаш диплома от чужд университет, работодателите винаги биха те предпочели пред някой, завършил в България. Аз, както и няколко мои приятели завършихме в чужбина и се върнахме. Няма нито един, който не е успял да се реализира и в момента се радваме на един доста добър стандарт. Така че шансове за реализация в България има колкото искаш, стига да решиш да се върнеш. Ако останеш в Англия, ще ти бъде много трудно, защото никога не биха те избрали за сметка на някой британец. Просто седни и помисли какво искаш ТИ, какво ще те направи щастлива и действай! Успех, каквото и да решиш и не изпускай шанса да учиш навън, защото това е едно уникално изживяване!

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: c52e4e6628
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Само не прави грешката, да дадеш 30-40 000 паунда за образование, да стажуваш 6 месеца и да се върнеш в България, за нещо от рода на 1500 лев на месец.
" но не мога да влизам в съда като истински адвокат, защото не съм англичанка" - Всъщност можеш, но ще е по-трудно за теб.
Всички специалностти, които ти дават дстъп до високоплатени позиции, без право и медицина изискват математика. Просто стискай зъби и учи.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker