Фармация в Германия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Фармация в Германия
преди: 8 години, 6 месеца, прочетена 3302 пъти
Здравейте на всички! Искам да попитам има ли някой от вас, който е изкарал магистратура по фармация в Германия? Може ли да ми разкажете по-подробно как е преминало образованието ви там? Една или две години е периода на обучение и каква част от него е практиката? Има ли достатъчно места в общежитията? Реално има ли шанс човек да се справи или скока от българското образование към немското такова е непосилен в повечето сличаи? Моля, споделете вашият опит.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 6 месеца
hash: 299c46758e
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

1.   При магистратура (каквато и да е в Германия) обикновено или изобщо не се чака за общежитие, или 1 семестър - просто при 2 г. Магистратура няма как да чакаш. Различно е - в Мюнхен и Хамбург няма места например, но в бившите ГДР провинции има. Различни са и цените на общежитията - аз съм плащала 390 евро в Мюнхен за една стая, а в Лайпцих бяха в същото време 150 евро стаите.
Друго специално за Фармация провери - дали има т. нар. "Master", който се учи след Бакалавър или направо е Магистърска форма на обучение. Tрябва ти немски на ниво C1 или поне B2 като C1 можеш да покриеш в последствие или като вземеш няколко изпита няма да те занимават. На немски са подобни предмети. Учи се доста математика и биология (пишат на сайтовете) и няколко месеца се правило практика в аптека, но не знам дали точно за Мастър формата на обучение става дума
Внимание - няма във всички университети тази специалност, а само в до 10 някъде. Набери "Pharmazie studieren Deutschland" в интернет и ще се информираш. Влез в страниците на отделните университети. Кандидатстването е само по документи - трябва ти преведена диплома с апостил. DSH тест можеш и в София при Гьоте Институт да направиш и важи за всички университети и специалности.
Има специалности в Икономиките на английски, но не и класическите спциалности, така че без немски няма да стане.
И още - внимавай, защото лесно приемат, но трудно се завършва. Ако забележиш 1 семестър, че не можеш да възприемаш и не си вземаш изпитите се прибери преди да похарчиш повече пари и да си си загубил времето.
Успех

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 0363e6766c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не ти трябва превод с апостил - от няколко години вече не го изискват, обикновен превод от заклет/лицензиран преводач е ок.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 299c46758e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   н. 2 - според зависи. Добрите университети си искат апостил, защото би могло дипломата да ти е фалшифицирана. У нас превод Апостил ще ти излезнат по-евтино от в Германия само превода и пак може да не ти признаят дипломата, защото Апостилът не се отнася за превода, а за валидността на самата диплома - подписва се и от Образователно, и от Външно министерство.
За работа в Германия може да не ти искат апостил, но за продължаване на висше образование ще ви искат. Направете си или рискувайте да трябва да занимавате роднини в България с глупости

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker