Следване в Южна Корея - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Следване в Южна Корея
преди: 8 години, 6 месеца, прочетена 3390 пъти
Здравейте!
Чудех се, чудех се та взех тук да пиша. Искам да уча в Южна Корея, 8 клас съм. Живея в малък град в Северозападна България. Искам да следвам медицина. Първо мислех да следвам в България, но се отказах гледайки как никой не уважава лекарите и прочие. Просто се отказах. Искам да кажа, че до тук оценките ми относно предметите (билогия и химия) са над 5, 50. Тази година ми е последна в ОУ и после отивам в гимназия
Имам фоста въпроси и искам компетентни хора да ми отговорят на тях. Като първо-езикът. Мога ли да го уча онлайн или трябва да отида в езикова? В някой град изучаава ли се, в кой?
Бях чела че може да не знаеш езика като кандидатсваш, стига английският да ти е на ниво.
Трябва ли да ходя по посолсва и т. н? Как да получа виза? Какви дукоменти ми трябват? Кой университет давва стипендии?
Мисля че като за начало това са достатъчно въпроси....
Извинявам се ако има допуснати правописни грешки!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 6 месеца
hash: 780505f385
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей! Аз също съм осми клас и искам да уча и живея в Южна Корея. Можеш да учиш езика онлайн, в Софийския университет има Кореистика. За другите неща не знам. :D

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 45f1761a04
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ех тези корейски сериали и к поп и т. н. Корейски онлайн трудно ще научиш. Иначе евентуално само в София може да разчиташ на някакви курсове по него. Медицината на български да я учиш, ще ти е трудна, пък на корейски направо не знам.
Но пък от друга страна, като ти е мечта, опитай, имаш време да се подготвиш. Успех:)

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 922d579dfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Какво следване??? Ти си само 8-ми клас, а летиш в облаците.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: e605d31d08
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Коментари 2 и 3 са на хора, които явно никога в живота си не са имали амбиции. Ако бях обръщала внимание на такива, сигурно щях да продавам на някоя сергия в момента. :)
Ако ти се учи корейски сериозно - има курсове, но в София. Ще намериш и съботно-неделни към СУ (Софийски университет), те обаче са доста скъпи и си е инвестиция.
Отделно трябва да знаеш, че чужденците имат право да работят в Южна Корея до 7 г. Не съм се интересувала дали ако учиш там също имаш право на престой до 7 г., но като цяло политиката на държавата е да използва млада чуждестранна работна сила, да плаща добре, но след това да те изпратят по живо, по здраво. Освен ако нямаш намерение да си намериш съпруг/а с корейско гражданство, може след завършване да не успееш да се реализираш дългосрочно там.
Езикът не е чак толкова труден за изучаване, имам приятелка, която го научи на сравнително добро ниво за около година. В момента е омъжена за кореец и го владее отлично и писмено, и говоримо.
Не мисля, че е кой знае колко сложно да учиш желаната от теб специалност, включително на чужд език, но всеки изхожда от собствения си умствен багаж. :)
А колкото до коментара, че летиш в облаците - малко е странно желанието да учиш в Южна Корея, но човек трябва да има цел и колкото по-рано има цел в живота, толкова по-лесно ще я постигне.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 615774f495
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Виж блога на Яна Станчева - https://koreasurvivalguide.wordpress.com/

 
  ...


...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 2341c96a3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Ти пък номер 4 не се прави че сега си нещо повече от продавачка на сергия. В тоя сайт понеже е анонимно всички изведнъж станахте много образовани, богати и красиви ама действително какви сте...

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 0538175c9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз съм 12 клас и също искам да уча и живея там. Има пълна стипендия за бакалавър отпусната от посолството. Само че за нея ти трябва цялата диплома за средно образование. А иначе може да провериш университетите в Корея, които те интересуват, какви критерии имат към чуждестранните студенти. Една моя позната ще кандидатства нещо свързано с медицина, но каза, че изискват много висок дипломен успех, а и ако не отпускат стипендии, имай предвид, че е доста скъпо там. Иначе това което си учила до 8 клас по Биология и Химия е лесно като материал. Бих те посъветвала да видиш как се справяш с тези предмети по нататък и ако все още си сигурна, че искаш да следваш медицина и че интересът ти към Корея не е само заради готините оппа и к-попа ( защото аз като бях 8-ми клас, беше главно заради това :D) тогава наистина си заслужава да следваш мечтата си. Корейският е на пръв поглед по-лесен от китайския и японския, но граматиката му е ужасна. Най-качествено бих казала, че ще го научиш в София. Извинявай ако има правописни грешки, но пиша от телефона. ^^ Ако искаш повече информация за пълната стипендия, може да посетиш сайта на корейското посолство. ^^

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: fa40fe0fed
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Неграмотните и в България не струват. Преди " дукоментите", трябва да се ограмотиш. Извинението не те оправдава, а показва, че не искаш да се поправиш. За осмокласник, това е недопустимо.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: b447bcd0e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Номер 6, ако сайтът не беше анонимен, с удоволствие щях да ти се представя, за да видиш, че наистина съм и красива, и образована, само богата не съм все още, а по-скоро средна класа, но животът все още е пред мен и има време и за това. :))
И, да, имаше реална възможност да продавам на сергия, защото нямах пари и обмислях да прекъсна следването си, но устисках, напук на хора с мислене като 2 и 3, според които нямало да се справя, нямало смисъл... в момента едната от тях е касиерка в кабелна телевизия в малкия град, от който идвам, а другата продава на сергия през лятото.

Човек трябва да си поставя високи цели, за да постигне нещо изобщо. Ти явно не си си поставил/а цели, нищо не си постигнала, но в крайна сметка не може всички да са лекари, архитекти, адвокати, пилоти и пр., трябва да има и сервитьори, продавачи, чистачи... :)

Номер 4

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 758dbff2f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   "Имам фоста въпроси и искам компетентни хора да ми отговорят на тях. "
Много искаш. В този сайт няма компетентни хора, които да. ти дадат информация, дори и да имаше никой няма да ти каже безплатно.
Не знам как ще живееш в ЮК при положение, че не можеш сама да си набавиш нужната информация.. А замисляла ли си се въобще, че навсякъде в Азия има университети, които предлагат програми на английски език??? А въобще. потърси ли в интернет? Потърси на английски, със сигурност има повече информация. Пиши на някои университет, там има компетентни хора, които да ти отговорят.

 
  ...

...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: d76620cda6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Аз също съм в твоята ситуация и искам да уча медицина и искам да живея в Корея и съм шести клас но незнам как ще стане трябва страшно много упоритост и само над учебниците по английски корейски и биология просто незнам но щом ни е мечта трябва да се постараем и с нокти да се изкачим на върха това е моя съвет за мен теб и всички други в нашата ситуация дано да съм ти била полезна с нещо

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 7c9087c85d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Можеш да учиш висше в Корея, но мисля, че трябва да се явиш първо на изпит за езика им. И аз се интересувам.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: b0cabbcf13
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Защо точно Южна Корея? Може би виждаш само хубавите неща в страната, но знаеш ли колко напрегнат е там живота, колко работят и колко самоубииства стават? Реалността там не е както в к-драмите, ако ги знаеш. Надявам се имаш представа и за тези неща, а и като чужденец ще ти е и по-трудно да се приобщиш. Но ако си амбицирана, имаш времето да научиш и езика и всичко нужно за да заминеш. Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker