да остана ли в България ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

да остана ли в България ?
преди: 8 години, 6 месеца, прочетена 1674 пъти
Здравейте, ще се опитам да бъда максимално точен. Последната година в гимназията ми беше рай. Всичките ми приятели бяха около мен, тогава се запознах и с първата ми сериозна приятелка. Не обмислях какво ще уча след тази година, предстоеше ми море с ""любовта на живота ми" и знаех, че просто искам да съм близо до нея. Баща ми се зае да избера какво е подходящо за мен и попаднах в немския факултет на техническия университет. Неподозирах ада който се зараждаше , и се отприщо върху мен в последствие. Новите колеги, факултет и като цяло цялата атмосфера беше подтискаща. Предстояха лекции по 10 -12 часа на ден и то на материял който нито разбирах добре нито харесвах, че дори мразех. Приятелите поеха по своя път и единствената ми опора беше тя. Но мина още една година в която се превърнах в човек който не може да се погледне в огледалото и реших че трябва да напусна. Това се случи това лято, с напускането ми ме напусна и приятелката ми. Озовах се в една много патова ситуация : самотен, разочароващ родителите си и без да знае какво следва човек. Реших да си търся работа за да не товаря излишно родителите си и си намерих работа свързана с езика ми на 4 часа. Изкарвам пари с които мога да покрия основните си нужди и да имам време да мисля какъв ще е следващия ми ход. Въпроса е че всеки ден си блъскам главата и се колебая между 2 вариянта. Първия е да отида в Симионово и да опитам да последвам някак си призванието ми. Вторият вариант е да опитам да вляза в унсс да уча 1 година и да се пробвам да кандидаствам за стипендия в Китай. Един ден съм за едното на другия ден за другото, а фактически това скапва цялата ми мотивация и не предприемам реални действия. Ако избера Симионово и дори да успея, чух от приятел че накрая те назначават в града от който си (аз съм от малък град) и те слагат да се разправяш с дреболии. Аз не жалая да съм в някой отдел на дъното и да не мога да предприемам никакви действия и ръцете ми да са вързани. Другият вариянт е че ако отида в Китай, не знам как ще го понеса... Обичам културата им, но съм убеден че поема ли по този път ще трябва да бъда много дисциплиниран и незнам дали ще се справя, защото в момента не правя нищо същественно, а ако отида там ще трябва да съм силен. Другото което ме спира за там е че няма да открия отново любовта (сещате се защо). Принципно не ми се живее в Германия или друга европейска страна така че наистина в главата ми е пълен хаос.
М20г

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 6 месеца
hash: b0884f3fe1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първо виж дали икономиката е за теб, защото УНСС е икономически университет. В АМВР се влиза по-трудно, защото там имаш редица изпити, но пробвай, не губиш нищо. Щом знаеш и работиш с чужд език не е лошо да го усъвършенстваш. Но като цяло е добре, поне няма да се гърбиш като бачкатор. Използвай си езика, като за начало.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: f0e84fd957
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ох, не ти е лесно и ти съчувствам. Обаче, обаче изборите ти са кофти.
Особено това с призванието, защото погледнах какво има в Симеоново и се стъписах.
Братко, братленце, то е много хубаво да бъдеш полицай, кука, ченге с всичките ценности. Това да защитаваш народа, хората. Обаче, обаче полицаят е като войника. Но с по-малко заплата. Рискът за живота е същият. Мани риска. Ти знаеш ли какво означава да заемеш такава "отговорна" позиция?
Да бъдеш слуга на тези, които са отгоре. Така е просто казано.
Иначе по-просто казано е:
"Или правиш това, което искаме или няма пари. "
Сега ще почнат едни спекулации, ама то ние сме всички в ръцете на управниците, ала бала. Може да е така, но ако ти като гражданин си просто пионка, то като полицай или войник си пионка залепена за гъза на този, който те командва. Защитаваш го, защото иначе няма никой да ти плати. Друго. По-горе изброих другите названия, с които биват наричани органите на реда. Не ги споменах напразно. Замисли се как един български гражданин гледа на един полицай. Недоверчиво!
Аз самият гледам така. Рушвети, томбаци, биене на хора.
Та това е. Плюс това за МВР искат връзки. Сиреч ти може да си добър. но ако нямаш връзки ще вземат сополанкото дето не знае 2 и 2. Такива гаменчета стават полицаи, че колегите в университета ще ти се сторят мили панди. От пандите да преминем на второто.
Китай, Китай. Китайците са уникални хора. Богата култура, красота, език. Аз самият съм запленен от Азия. Обаче, обаче има една гадна подробност. Става въпрос за "сърпа и чука". Е, на теб няма да ти правят проблем освен, ако не скандираш нещо против "партията - майка". Но аз не бих искал детето ми да израсне в такава обстановка. Предпочитам Тайван, но България подкрепя "единен Китай". Защото на нас не ни пука за китайците. Нас ни е важно да се наядем, напием, оплакваме, тъй че това. Няма връзки с Тайван, нито стипендии, защото е непризната страна. За мен не е така, както споменах. До тук нищо съществено не ти казах. Любовта, ами аз мисля, че пак може да срещнеш любовта. Както и да е има хора с различен вкус, които предпочитат европейки, азиатки, арабки и прочие. Нищо лошо.
Страна, освен за тази не се сещам за друга. САЩ. И да САЩ е най-добрата държава за нея си, но за останалите не съм убеден.
Това беше извън темата. Там има европейки, азиатки, германки, арабки, негърки, изборът е голям. Кофти е обаче, че има зелени карти и визи, абе глупости. Не знам как стоят нещата за там, но все пак провери. САЩ и западна Европа са монопол в момента, колкото и да не ни се иска. Арабските държави имат лоши закони и прекаляват във вярата си. Ако примерно детето ти е гей ще го очистят.
Майка Русия е обладана от призраци на едно "справедливо" време.
Чух, че са забранили на гейовете да карат автомобили.
Горните две важат и за централна Азия.
Африканските държави също не са добър избор освен РЮА.
Друго, което ти остава са Скандинавия, Южна Корея и Япония.
Искаш европейки значи последните две отпадат.
Ама не искаш в Западна Европа, така че и Скандинавия отпада. Бразилия разправят, че цъфтяла, за там ти трябва португалски. И общо взето е това. Не знам какъв избор ще предприемеш, но се надявам да не останеш тук. Аз дете в тази държава няма да направя. Не искам да преживява това, което аз преживявам.
По писането може да си мислиш, че съм пубер. Ами да пубер съм.
Това е, което аз ти предлагам. Дългичко, ама поне си излях душата.
Усмивки и хубав ден!

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: c77574145e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker