Как да понауча Икономиката? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120985)
 Любов и изневяра (29664)
 Секс и интимност (14342)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6458)
 Здраве (9582)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3164)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18468)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Как да понауча Икономиката?
преди: 8 години, 6 месеца, прочетена 1470 пъти
Студент съм и по стечение на обстоятелствата уча икономическа специалност. Нямам време да презаписвам или да уча нещо наново, затова единствения ми изход е поне да придобия едни базисни знания по това, което уча в момента. Не изучавам специално подразделение на икономиката, като финанси или счетоводство, а имам общи неща и от всичко по малко. Тоест - взел съм или ще вземам определени предмети, но без задълбочено вникване в материята - маркетинг, счетоводство, финанси, обща икономическа теория, а другите са ми тясно профилирани според специалността. Констатацията, до която стигнах е, че там където уча няма шанс реално да придобия някакви знания, които биха ми били от полза в практиката(предполагам така е в повечето университети). Виждам, че икономиката не е като историята(учиш дати, събития и готово), а се изисква по-различно схващане на нещата. Та въпросът ми е насочен към по-вещите в Икономиката. Какво Ви е помогнало в практико-приложната дейност от всички изучени, от Вас неща? Имайте предвид, пак подчертавам, че аз не изучавам определено направление, а от всички направления само основата. Наскоро гледах учебния план на специалност Икономика в СУ и те имаха подобен. Сега ако стана един управител на определен вид предприятие, какво би ми било от полза? Аз мога да науча добре теорията и какво са пазар, нужда и капитал, но с какво реално тези познания биха ми свършили работа в практиката. По същата логика мога да науча и какво е ареал, но с какво това би ме направило добър биолог? ! Там е проблемът, че в Икономиката виждам, че не е само теория, а има и графики и криви и може би всичко в съвкупност може да даде правилното схващане за нещата. Та понеже не уча специализирано направление, към какво да се насоча, кое би ми свършило работа в практиката?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 6 месеца
hash: a906b5f439
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Искай тетрадки от някой в гимназия с икономически профил. Аз съм такъв и имахме Бизнес комуникации, Счетоводство, след това дойде икономиката, работа в учебно предприятие, маркетинг, статистика, финанси, микро и макро икономика, право. Ако имаш някой познат помоли го за тетрадки от годините ще ти свършат чудесна работа, на мен поне са ми дали реални знания по тези предмети и за това и аз съм се насочила към икономическа специалност и в университета.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: c0cc32de9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Като гледам явно вашите те издържат. Хвани се на работа и започни сам да си плащаш сметките и ще видиш колко бързо ще усвоиш всички тънкости на икономиката, ще разпознаваш триковете на маркетинга от пръв поглед и ще станеш цар на финансовия мениджмънт...

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: eafc063ea2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Има много видео уроци на английски по интернет. Със сигурност ще ти бъдат полезни!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 9af5818b0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мерси!

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 2ac39789b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   От икономическа гимназия съм и по счетоводство и финанси сме имали еднкавки уроци. Учителката ни пита "Вие това сте го взели по счетоводство, нали? ". На мен ми беше трудно наистина, но трябва да намериш връзката между различните икономически предмети.
Трудно е, но ти поне учиш от всичко по малко, а не като нас от всичко по МНОГО. :)

 
  ...


...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 2ac39789b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   От икономическа гимназия съм и по счетоводство и финанси сме имали еднкавки уроци. Учителката ни пита "Вие това сте го взели по счетоводство, нали? ". На мен ми беше трудно наистина, но трябва да намериш връзката между различните икономически предмети.
Трудно е, но ти поне учиш от всичко по малко, а не като нас от всичко по МНОГО. :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker