Искам да стана учител, но ме спират заплатите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Искам да стана учител, но ме спират заплатите
преди: 8 години, 6 месеца, прочетена 1737 пъти
Здравейте! Още от малък това си ми е мечта и аз да застана пред класа и да преподавам урок. Става въпрос за английска филология или информатика и ИТ. Само че тези заплати... То си е смешно направо. Браво, че най-после се сетиха да ги вдигнат, но пак си остават крайно недостатъчни. Кажете ми какво да правя - да следвам мечтите си или да търся не толкова приятна (за мен) работа, но пък в края на месеца да не съжалявам?

Друг вариант е ИТ сферата, но при нея се иска добри математически познания (забележете, че не казвам да си добър по математика, а да имаш добри познания и математическо мислене), а при мен това липсва. Е, не че липсва, но не е на много добро ниво. Ходя на уроци по математика, но това не помага особено. Опитвам се, интересувам се от математиката, но не става. Просто не ме бива в тази област. Иначе аз харесвам ИТ сферата. От малък си харесвам компютрите и нямам предвид да цъкам игрички по цял ден, а се интересувам от самите компютри - хардуер, софтуер, периферия, смартфони, таблети, операционни системи и др. Като цяло мога да се похваля с добра компютърна грамотност. Просто като някой приятел има проблем с компютъра и ми се обади аз веднага се сещам какво да правя. В училище вече ме знаят, че се интересувам от тази област и ме търсят като има проблем с компютрите. Е, не винаги се справям с проблема, но все пак не съм специалист и никога не съм твърдял, че съм такъв.

Наистина ще съм много благодарен, ако някой ме ориентира, защото вече съм 11-ти клас и е време да се ориентирам и да се подготвям за ДЗИ-то

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 6 месеца
hash: aa858c11a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   ами от едната страна е по-добре да учиш компютрите, защото заплащането е по-добро и по-малко се хабят нерви. Да си учител не е толкова лесно, а заплатите са направо трагични. Носиш отговорност за всичко, късат ти нервите там, постоянно си в напрежение и така. То и аз се замислям дали да не стана учителка, защото се замислям, че сега все повече се търсят учители, обаче ме спира това, че е много натоварено и парите са малко. Виждам как стоят нещата, защото майка ми е учителка, постоянно проблеми, ниски заплати, пътуване и т. н и затова се чудя заслужава ли си. Щом си добър с ИТ, запиши това, но ако другото ти е наистина мечта- следвай я, няма лошо. Въпроса е да го правиш с желание и да ти харесва.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 16a431f41e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   За съжаление това е положението!
Аз също съм си милил за такава професия но нещата са толкова демотивиращи че няма как "да се хвана на хорото". Имам двама приятели които са учители, какви истории ми разправят.... То не е само заплатите. Няма никакво уважение в днешните деца. Правят учителите луди! Даваш всичко от себеси, а те ти се подигравят и те правят на ненормален!

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: b0612ec316
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   С английска филология може да си работиш частно и да печелиш добре, а щом си плашат ще искат да научат нещата.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 711cf23eef
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Много зависи и какъв учител си, както и дали си добър. Можеш да съчетаеш преподаването в училище с частни уроци - добри доходи се изкарват, и то не само на ученици, ами и на кандидат-студенти примерно. Има много такива учители и печелят доста добре! Важното е да ти се отдава!

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: a954966108
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Благодаря ви. Със сигурност, ако в бъдеще стана учител, ще водя и частни уроци. Мислил съм за това, ама ще видим, нека първо да стана :).

 
  ...


...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 7423aebc48
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Следвай мечтите си, а и заплатите се качват непрекъснато - има и частни училища, има и възможност да печелиш с частни уроци и така нататък. Никога не плувай с потока и не прави компромиси със своите мечти

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 739dd7ab25
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   То само заплатите да са проблемът...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker