Условен изпит - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Условен изпит
преди: 8 години, 5 месеца, прочетена 4798 пъти
Здравейте пише студентка по Маркетинг от УНСС 4 курс. Изключително съм намразила специалността си заради някои преподаватели, най - вече заради преподавателят ни по моделиране в маркетинга и фирмени анализи и прогнози. Ужасно кофти човек, пишеше само формулите по дъската и не ни обясняваше нищо, в резултат на което по фирмени анализи голяма част от потока сме на условен изпит. По моделиране щеше да е същото но там бяхме на компютри флашката му имаше вируси и файловете изчезнаха и по щастливо стечение на обстоятелствата ни написа тройки, който жалеше повече прави изпита наново. Но по фирмени анализи нямахме този късмет. Мислех, че поне втората му дисциплина ще разбера, но уви. Всяка година при него положението е такова. Миналогодишните четвъртокурсници една ги е пуснал на условния и то настояване на шева на катедрата. Никога досега не ми се е случвало, да влача изпити, а този може може и да ми провали дипломирането. Абсолютно нищо не разбирам по дисциплината му, която включва теория на игрите. Не искам да си проваля бъдещето заради един шибан изпит, това ми се отразява страшно, ходя с нежелание, разсеяна съм не мога да се съсредоточа над учебниците. Кажете ми какво да правя, купих една книга, която въпросният ми препоръча по дисциплината, но и тя ми се вижда трудна, а не ми се дават пак пари за уроци по математика, защото това до голяма степен е мат.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 5 месеца
hash: 2cae396039
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Винаги е имало, ще има и ИМА кофти преподаватели, но специално за теорията на игрите има толкова много хубава литература, че преподавател не ти трябва. Проблемът на студенти като теб е, че не сядате да учите самостоятелно, а сте свикнали от Гимназията да имате пред себе си учител, който да обяснява и дъфка до пръскане, не сете свикнали самостоятелно да търсите и четете литература, а чакате от преподавателя... много ще се учудиш, но в чужбина дори повечето преподаватели са като твоя. Най-вероятно става дума за човек, който пише и учебници, прави реална наука и не се интересува от преподаването, а за него това е гадно задължение. Такива са били 80% от професорите ми в Германия, но там още в началото ти се казва - не си длъжен да идваш на лекции - дават ти 100 заглавия на книги и да си учиш каквото намериш или просто студентите си търсихме сами добри учебници и сформирахме нещо като групи за учене, в които си обяснявахме един на друг нещата до пълно разбиране. Имахме и професори, които до толкова бяха отвратени от преподаването, което ги откъсваше от любимата им наука, че само си пускаха презентации с лекциите в интернет и списък с литература и задачи - оправяй се.
Ти си свикнала все преподавателят да ти обяснява и от тук пак идеята за уроци по математика. Щом си влезнала да учиш Маркетинг ти трябва да си и без това факир по математика - математиката не ти е проблем, а действително ти е проблем, че си губиш времето по лекции, вместо да седнеш и да учиш. Освен това като сама си набиваш, че няма да се справиш не виждам как ще се справиш. Това е материал, който е писан от хора за хора - не е за извънземни, разбира се, че ще се справиш с малко повече усилия.

Лекциите вече си ги минала - вземи си сега материалите и всеки ден учи до пръскане и пълно разбиране. Най-трудно се изкарва тройка, между другото, защото тя значи, че владееш поне 50% от материала. Не учи наизуст, а с разбиране. Ако учебникът не ти се струва добър, отиди в Библиотека или просто в Google Books ще намериш много неща специално за теорията на игрите, а ти понеже си икономист владееш и английски на поне C1 ниво и няма да ти е проблем да сдъфкаш тези неща
Добър ход ще е и да намериш още учебници от този професор или от катедрата му и да ги сдъфкаш. Друг трик е да се явиш в неговия час за консултации и да зададеш КОНКРЕТНИ проблеми и въпроси или с малко флирт да се добереш до някой от асистентите или докторантите му, които да ти обяснят напълно безплатно най-важните неща. Реално не професорът пише и проверява дори изпитите - ти се добери до асистентите му и те без умисъл ще наблегнат на нещата, които са им важни и се падат на изпита. Намери стари изпити от този професор и решавай до посиняване.
Сформирай група за учене по тези предмети!!!!

Измъкване няма - до утре можеш да философстваш какъв бил професорът и напълно ти вярвам, но в случая не можеш да го промениш, а хвани да учиш на макс, за да вземеш изпита. В случая оценката не е важна, но за тройчица ще учиш тройно повече от другите предмети - това е положението.
Ти този материал ТРЯБВА да владееш, защото малко хора тук разбират от Икономика, но ти сама знаеш, че без тези неща ти никакъв маркетингов експерт не си. Не смея да те попитам изобщо как си по статистика и анализи, как си по контролинг, микро и макро... но както и да е.. дай си сега зор - такъв е животът просто.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: baafcbb236
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   П статистика имам 4 по микро 5 и по макро 4

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: baafcbb236
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   А и ние нямахме учебник по дисциплината всичко беше просто лекции, доцентът просто си пишеше задачите по дъската, и ни беше и на лекциите и на упражненията!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 7ec29b25ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не смятам че малко флирт е решението на този изпит. Човекът написал този коментар е доста заблуден щом смята че и преподавателите в чужбина са отегчени да преподават на студентите си. Учебник по дисциплината няма единственият начин е да платиш 25 лева онлайн и да ти ги обяснят в един сайт, което е изключително глупаво.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: ca962e5617
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Авторката минаха 2 години откакто писах темата. В крайна сметка се намери едно момче от випуска след нас, което разбираше добре задачите и събираше техния курс плюс, който желае от нас в една зала и часове наред ни показваше и обясняваше бавно и спокойно алгоритъмът на задачите. Благодарение на този човек за 2-3 седмици успях да разбера това, което цяла година не успявах да схвана в лекциите на господин доцента и си взех изпита.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker