Американистика/Англицистика/Филология - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4697)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Американистика/Англицистика/Филология
преди: 8 години, 6 месеца, прочетена 1649 пъти
Някой може ли да ми каже каква е разликата между тези три специалности? ! С какво е различна Английската Филология от Американистиката и Англицистиката? Коя от трите специалности е най-добре за изучаване на езика?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 6 месеца
hash: 15c24f0bdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Просто има разлики в двата диалекта и в съответната филология учиш съответния диалект като наблягаш и на литератураната на съответната страна.
Ако просто искаш да научиш език не учи 5 г. филология, а си учи езика. Да знаеш английски не е кой-знае каква квалификация в днешно време и се подразбира - учи нещо английски допълнително ако все още не знаеш, но след 5 г. филология ти можеш да останеш безработен, освен ако не искаш да ставаш учител по езика, преводач и така нататък

И все пак ако аз трябваше да избирам бих избрала Американската филология - просто литературата им е по-интересна, а езикът е по-модерен и е по-лесен, поне според мен, а и можеш да отидеш на специализация в САЩ, което иначе е трудно

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 6e5957870f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Филологията е само езикът, но тясно - морфология, граматика, преводи, литературни произведения на съответния език и т. н.
Другите освен език учат и за културата на съответната страна, така си мисля, но не съм сигурен, абе... относително. Език може да научиш и без филологии.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 8aa2fbff5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Авторката:
Аз искам да продължа да го уча, но не знам коя специалност да избера. Коя би ми дала повече за да го усъвършенствам? Ще си струва ли да уча филология или по-скоро да я оставя и да си уча езика самостоятелно?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 6e5957870f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   3, ако имаш къде да практикуваш езика, не ти трябва филология. Филологията ще ти бъде полезна ако искаш да преподаваш езика, защото когато преподаваш(в училище) ти трябва да обясниш кое, как се съчетава и защо. Също би ти било от полза, ако искаш да практикуваш писмени преводи. И евентуално, филологическата диплома би ти помогнала, да практикуваш професията преводач. Но както написах, за да знаеш чужд език тези неща въобще не са необходими. Ние мислим, че като изучим цялата граматика наизуст и всички неща, ще говорим чуждия език перфектно, но нещата не се получават. Виж аз на български, не знам окончанията за 1во и 2ро спрежение на глаголите, не знам коя наставка, къде се слага или защо граматически е правилно едно нещо, да се изразява по определен начин. Не ми и трябва да знам, щом мога да говоря правилно, да пиша нормално и да мога да се изразявам по различни начини.
Език се учи с практика, теорията е само, за да подпомага разбирането на определени неща. Отделно едно нещо се запомня много по-лесно, когато е използвано. Някои хора решават да учат думи - пишат по няколко думи на ден, запомнят, а накрая пак излиза, че когато им потрябва съответната дума не могат да се сетят, това е защото думата не е приложена на практика. Учиш - практикуваш или докато практикуваш се учиш. Не ми трябва да знам българска филология, за да говоря добре, на теб също и на който и да е със средно образование.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: b2102d69f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Номер 4 уча немска филология и мога да кажа, че ти описа предмета на филологията перфектно. Знам граматичните правила, но не мога да говоря. Голяма разочарование!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker