Политология? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Политология?
преди: 8 години, 5 месеца, прочетена 1728 пъти
Здравейте приятели, искам съвет. Мъж на 21 години съм и се чудя дали да уча висше образование - специалност политология. Влече ме политиката и искам с това да се занимавам, едва ли ще стана депутат, но мога да съм политически коментатор. Идвам от бедно семейство и малък град, нямам връзки или пари. Според вас има ли перспектива в политологията или ще е загуба на време? При положение, че съм добър в това. Не искам да запиша висше само заради дипломата. И въобще има ли добро бъдеще за един млад човек на когото политиката му е страст и иска с това да се занимава? Как мога да сбъдна тази моя мечта?
Благодаря за отделеното време.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 4 месеца
hash: 9f4d4bda93
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Преди всичко трябва да решиш къде искаш да я учиш тази Политология, в кой университет. Миналата година се дипломирах и специалността ми е именно Политология. Политически коментатор не е никак лошо като идея, но не знам по какъв начин би успял да се реализираш. Изобщо реализацията в тази сфера е трудна, защото при нас политиката отдавна е корумпирана и повече връзките и парите движат нещата, отколкото реалните знания и умения, които са строго препоръчителни. След като чувстваш че си добър в това дай си шанс. В университета предимно ще учиш суха теория, а практиката като цяло отсъства или поне при мен беше така. Можеш да откриеш реализация в някое министерство или пък агенция, занимаваща се с подобни неща.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 0933e84e17
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   (1) Висшето образование/ специалността и реализацията, в която и да е сфера, не само полотилогията, нямат почти нищо общо. Ако искаш да се занимаваш в политика/ политически коментари, още отсега търси самостоятелно каналите, по които да се реализираш сам. Чети, разпитвай, пробвай, чиракувай безплатно и дерзай, но нито за миг не се хващай на въдицата, че има като запишеш специалност политология следва някаква логическа връзка с това как можеш да се реализираш в тази сфера.

(2) Като завършил политология в СУ, ти препоръчвам да запишеш тази специалност. Макар, че сама по себе си е почти безполезна, ще ти носи някакъв престиж и легитимност, като диплома. И въобще, без висше образование, трудно някой би те взел насериозно, докато пробиваш, така че ако трябва да кибичиш и плащаш грешни пари за висше образование, поне да носи името на сферта, към която си се насочил. Самото следване по тази специалност е леко, ще имаш време да се занимаваш със смислени неща, никой няма да те тормози със заверки, тежки изпити и др. А малкото време, което ще трябва да отделиш, за да се подготвяш е приятно - обучението по политология в СУ е нещо средно между литература и философия, и макар безполезно от гледна точка на разбирането и практикуването на политиката, поне е приятно.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker