Започнах да пиша книга - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Проза, литература

Започнах да пиша книга
преди: 7 години, 6 месеца, прочетена 3250 пъти
АЗ ГО СЪЗДАДОХ

Запътила съм се към поредния бар, мразя вечерите, в които трябва да обикалям баровете, за да намеря някой хубав и да инвестирам в него. От началото ми беше много интересно, но сега ми писна да гледам пияни мъже и надрусани жени. Къде отидоха нормалните мъже и приличните жени, хахах точно аз ли го казвам, която предпочита само секс, отколкото връзка, поне аз си признавам за разлика от други жени. Колко много коли има в този град, на две пресечки от тук паркирах, трябваше да си намеря някое местенце наблизо, защото в тъмното, сама, не е добре да ходя. Никога не знаеш какви изроди има, мисля, че ми трябва никой, който да ме пази. Ооох, стигнах, най-накрая и отвън бара изглежда много хубав и вратите са достатъчно широки за пълничките чичковци, които идват да завладеят златотърсачките. Тези хора аз ненавиждам и не са от моето обкръжение, за мен тези жени направо се продават, а пък чичковците не мога да ги нарека мъже, само търсят изгода и да се хвалят с нея.
Може би не съм видяла още нищо от живота, но за сметка на това съм страдала достатъчно, дори не искам повече болка в живота ми. Позволяваш на хора да влязат в твоя живот, доверявайки им се, а те ти се смеят в лицето, това боли много, толкова, че не искам да се запознавам с нови хора, правя го насила, само заради работата си. Просто вече ме е страх да се доверя, не знам защо, винаги след падане ставам, но сега падането беше много силно, трябва ми време за да се оправя. Не искам вече да мисля за тях, защото започвам да се нервирам, а не си заслужава да си хабя нервите за тези „честни хора”. Как искам сега някой да ми отвори вратата и да ми каже: „заповядай”, може да звучи смешно, но дори от това се възбуждам, защото мъжкия пол все по-рядко показва джентълменство, а аз обожавам старомодните неща.
Харесва ми когато един мъж показва на една жена, че я обича, че я иска, че е красива, че е единствена, но не с думи, а с дела. Сутрин когато се събудиш от гласът на любимия, който държи кафе в едната ръка и поничка в другата ръка, не не роза, защото по този начин показва, дори да напълнееш или да се промениш, той ще е там до теб. Малко са мъжете, който се замислят за малките неща, които за мен са по - значими и по – запомнящи се. Също така са останали и малко мъже, които знаят как да се обличат, да и аз харесвам спортните дрехи, но те са за мързеливите дни, които ги прекарваш в къщи, а не цял свят да те вижда с тях. Черен панталон, не опит, черни стилни обувки, не спортни, черно сако, показващо мъжките му черти и бялата риза, която издава онова невинно добро сърце в един мъж, колкото и голям да е, пред една жена той пада на колене. Каквото искате мислете, но това са истински мъже, които са до вас, мъже, които държат на думата си. Дори само като си мисля за тях и настръхвам, какво правя, отплеснах се, бара, бара и пак бара трябва да огледам.


Това е малка част от книгата, не съм я завършила, но бих се радвала, ако ми кажете какво мислите

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 6 месеца
hash: bbdbd1ada5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Казано честно е горе-долу добре. Бива, споделяш твоето мнение, което е рядко и малко хора са на твое мнение и биха се радвали да прочетат книгата. Моето мнение е, че в началото не ме хвана, но после ми хареса. Аз никак не обичам книгите, но тва ми хареса. :)

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: c50f1d2389
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Просто купчина нахвърляни мисли и предпочитания на типичната балканска жена. Не ми се вижда интересно. Стилът е претрупан. Като цяло прилича на нескопосно есе. Съжалявам, но такова ми е мнението.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 00eb5b5e29
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Харесва ми

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: ee7f5c2680
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Изпотих се докато го прочета това нещо.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: a31faa53c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Поработи над изказа си - нивото не е достатъчно високо за книга (или поне за прилична такава). Познавам едно момиче на 17, което започна да пише книга, и изказът й е по-ерудиран от твоя.
Темата е банална и не е достатъчно интересна, за да бъде база за грабващ сюжет. Би могла да бъде линия от сюжета, но ако това е основното, аз не бих го дочела докрай.
Главата, която си публикувала, беше объркваща за мен - все едно си ме спуснала по средата на действието. Надявам се това да не е първата глава.
Иначе поздравления за куража да се захванеш с нещо такова. Продължавай, експериментирай.

 
  ...


...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 1130382e7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Защо от няколко месеца / година, хората решиха, че писател се става просто ей така. Пишат някоя боза - предимно неграмотно, без смисъл и без идея как се пише...

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 10e9fe26b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Много ми харесва, бих искал, един ден когато я напишеш живот и здраве, да кажеш как се казва и да си я закупя :)

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 432448ac21
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Добре..
Прости за критиките които ще ти изнеса сега но със сигурност ще са ти повече от полза вместо напразни хвалби от простолюдието които ще те насърчават да продължаваш в това което си започнал/а..

И така.. къде ти е грешката според мен още в началото..
Че правиш център на сюжета себе си.. твоите мисли твоите чувства твоите прищявки които.. не оставяш среда в която читателя да се рее свободно (целта е да задоволиш нуждите на читателя да му изградиш герои с който да се сравнява а не да споделяш мислите си това не е философски трактат нали така? ).. Едва ли някой ще се интересува от мнението и мислите на един неизвестен автор и от това какво харесвал и какво не харесвал.. това не е биография.. а хората не четат биографии на случайни хора особено неизвестни.. (Не се обиждай просто опитвам да съм напълно откровен имай това за в предвид за нататък) Другото е че започваш с безсмислени теми (поне за мен без поне някакво скрито алегорично-символично значение) и освен това рязко преминаваш от едната на другата тема без да е станало първо някакво значимо развитие на нещата.. От бара та до жените и сексуалните ориентации че после на коли..???
Разбираш ли?


Ако пишеш нещо нека да има някакъв смисъл.. поучителен символичен.. Не върви някак да записваш всяка случайна приумица която ти дойде.. това всеки може да си го свърши сам в къщи на белия лист..
Не можеш да грабнеш читателя с някакви "дебели чичковци в случаен бар" дай му тръпка.. развитие.. да очаква да се случи нещо.. да има драма (действие) някакви мистериозни персонажи.. комуникация екшън.. (неща които липсват при теб) Инак описваш просто една меланхолична случайна нощ.. Всеки човек който излезе на вън и започне да обикаля безцелно може да напише същите неща че и по добри спрямо впечатленията му.. Ще ида на кафе за 10 минути и от впечатленията си мога да напиша нещо на нивото на това.. (А съм аматяор) и това може да го свърши ВСЕКИ човек разбираш ли?

Ако мислиш да издаваш подобно нещо на пазара в формат на книга то спри! Не го прави още! Много прибързваш..
Може на теб да ти харесва но това не е от значение какво харесваш ти..
Винаги.. правило но номер едно в писането е ВИНАГИ да държиш читателя в напрежение! Запомни го това ВСЕКИ един добър автор ще ти го каже..
Не бива да отказваш читателя да затваря книгата.. трябва да пишеш така че когато прави почивка читателя то да е за да изпие едно кафе или да простре дрехите но да мисли за това какво ще се случи по нататък в историята ти и да иска да продължи от само себе си.
И когато завърши книгата да му хареса и да я препоръча на приятел и така.. Иначе писаното ти остава едно празно скучно четиво което ще се хареса на теб и на някоя малка любезна опитваща се да не накърни чувствата ти група хора които инак нямат интерес към творбата ти.
А иначе всяка творба трябва да бъде внимателно изпипана.. не може да драскаш каквото ти скимне и да го бутнеш на пазара и да очакваш БУМ.. особено в България където кой пък ще се хване да ти чете случаен автор..
Замисли се.. - O. S.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: bbdbd1ada5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Айде стига, заради още някой като тебе, дето пише поредните безвкусни глупости, да изсичат още дървета заради една тъпя книга. Не ставаш за писател. То и аз мога да пиша такива глупости.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 432448ac21
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   От номер 9 до номер 10..
Правилно разсъждаваш но по-удобно щеше да е ако беше малко по-учтив и не толкова директен..
Иначе и аз съм съгласен че "автора" още не е готов да става писател.. явно прекалено се е надценил..
Надявам се критиките ти послужат за стимул не да се отказваш а да те стимулират да се усъвършенстваш! Иначе от тях полза няма по-скоро вреда.. а не това е бил замисълът ми.. Успех!
-O. S.

 
  ...

...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 22ebb68ee5
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Звучи ми като някаква песен на рапър, който пее за жени, секс и такива неща, но преведена с гугъл преводач. :D:D:D

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker