Хората са програмирани - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Проза, литература

Хората са програмирани
преди: 4 години, 6 месеца, прочетена 2895 пъти
Стоя отстрани и наблюдавам хората. Наблюдавам как живеят.
Не ги разбирам. Живеят по точно определен начин. Научени са да живеят така. И не си задават въпроса защо точно по тоя начин живеят?

Но видят ли някой да живее не по тяхните закони и разбирания, започват да го гледат странно. И им е тудно да приемат факта че тоя човек има по-различен възглед и разбиране за живота и следователно води по-различен начин на живот.

И така те започват да го смятат за глупав човек, невъзпитан, неук. Защо? Защото тоя човек, живял известно време като масата хора, в един ден си е задал и отговорил на въпроса „Защо така живея? “ и „Правилно ли е така да живея? “

Защо хората си мислят че като казваш „Мерси“, „Много Благодаря“, „Моля“, „Заповядай“, „Извинявай“ и т. н. значи че си възпитан човек (да) и след като си възпитан човек, това означавало че си добър човек.
Това че си Възпитан (и ги знаеш наизуст – мерси, нямаше нужда, благодаря предварително, много се извинявам и т. н. ) не означава че си добър.
Може да си лъжец, крадец, измамник и пак да ги знаеш тея мили думички и да си ги ползваш във всекидневието.

Но бабичките особено, те направо си умират от кеф като чуят някой така да говори и веднага след това почват да говорят добро за него, останали с впечатлението че тоя човек е с добро сърце...

Ами според мен може да е добър актьор, който е решил да си иде на село и да се поупражнява върху бабите на пейката със своите мили думи и изрази и след това да си отиде в града и да оплете някое момиче с неговите лъжовни и добре изиграни добри обноски, обноски на джентълмен, кавалер и след това тя да му се върже, да се обвържат и той ей така да си поиграе с нея, да си поправи секс (неговата основна цел) и след известно време да я зареже и да се отправи към следващата набелязана.

Другото което е. Защо когато някой почине, хората слагат на профилната си снимка във фейсбук, оная черната панделка.
Какво сега? Трябва да се похвалят че някой техен роднина е починал ли? Трябва да спася деня като им напиша/кажа „Моите съболезнования“ и на тях ще им олекне ли?

Да се направя загрижен за нещо което аз не знам че се е случило... или по-скоро знам, защото тоз човек се е похвалил (уведомил ни е, всякаш ме интересува) че някой негов роднина е починал, слагайки черна панделка за снимка на профила си.

Защо трябва такова нещо да се разгласява? Не могат ли хората да си я държат в себе си тая новина? МЕГА БАНАЛНО Е да си сложиш черна панделка за снимка на профила, разгласявайки на всички абонати – 300 -400 и повече (зависи) че си в траур и че някой е починал.

И за това ли намери да ползваш фейсбук?
Да разгласяваш че някой познат е починал и искаш да се покажеш на всички че си в траур. Че и на всичкото отгоре само си сложил снимката на профила си и край. Не си написал кой е починал... След като не си написал кой е починал, защо тогава изобщо ми слагаш тея снимки на профила си? Глупаво е, разберете го!!!

Ако се наложи на някой да споделиш тая тъжна за теб новина, сподели го, но лично. Например някой те кани на дискотека и ти му отказваш, но той настоява и в един момент решаваш да му кажеш причината поради която тоя път отказваш да ходиш на дискотека. И това е. И му казваш – наложило се е. Не искаш да те занимава с дискотеки и му споделяш защо искаш да си насаме и да не ходиш никъде.
Но да ми разгласяваш по фейсбук без никой да те кара или пита – това е тъпотия на тъпотийте.

Другото глупаво нещо е.... фразата която много хора (мъже специално) обичат да казват на някой по-млад от тях. А именно „Аз на твоите години вече бях.... „
Какъв е смисъла от тоя факт? Че аз като съм на 27 и някой решил да ми се похвали по мега мазния нахален начин със „Аз на твоите години вече бях баща на второ дете“

Е и? Какво ме интересува? Или искаш да подчертаеш, че аз със нещо и по някакъв начин явно съм закъснял ли? Закъснял да се оженя, да направя деца, да изкарам шофьорски курсове... какво? Кое от всички? Явно обичаш да дискриминираш, да се подиграваш с хората?

Всякаш Криско да каже, "Когато ти си бил баща на едно дете (на 25 години), аз пък правех по 5 000 лева на месец" (примерно).

Що не чуваме подобни приказки и хвалебствия? Младите да покажат на старите че времената не са същите като преди. Живота се променя, държавата и хората също. И всеки избира начина си на живот.
Супер глупаво е и до известна степен обиждащо, да се похвалиш пред някой по-малък от теб с „Аз на твоите години вече бях.... “. Да. Явно няма с какво да се похвалиш пред връстниците си (които явно в момента са по-успешни от теб в живота) и за това се перчиш пред по-малките с „Аз на твоите години вече бях.... “

Стоя отстрани и наблюдавам хората. Наблюдавам как живеят.
Не ги разбирам....

Ехо - Ехо

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 6 месеца
hash: 9bfe8c45aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   "Стоя отстрани и наблюдавам хората. Наблюдавам как живеят.
Не ги разбирам.... "

Това е така, защото си социопат.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: b5088fcbcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Съгласен съм да го ева.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 95eb52c8e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Не разбираш защото и ти си програмирана. Гледай първата част на филмът матрицата. Филмът е направен от братя Уашовски, които после след операция си сменят пола и стават сестри. Въпреки това филмът е много показателен и открито разкрива как се осъществява контрола върху хората. Най- важното докато го гледаш е ДА НЕ ГО ВЪЗПРИЕМАШ БУКВАЛНО! Има го в замунда. Гледай го ако не ти се четат книги по тези въпроси. Иначе пак ще кажа, ти си програмирана и такива хора няма да разберат това което се случва по правилния начин.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 6087ab8abe
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Много гледаш другите, живей своя живот и гони свойте цели.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 3c756e7acd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   До Номер 1 - Браво. От едно изречение ми направи диагноза.
Не лъжа, не манипулирам хората, нямам желание за големи дози внимание. Дори обратното. Като излезна да се разхождам (сам) и като видя колко много хора има по центъра - изплашвам се и търся да отида някъде, на място където няма много хора или където има много малко хора. Социална тревожност имам.
Но хубаво че го спомена, почвам да си мисля за някои мои роднини, които наай-вероятно са социопати. :)

До Номер 3 - Не гледам такива филми. Знам за какво става навъпрос. Знам за елита който ни управлява.
И като цяло това са три темички които съм засегнал, които не разбирам. Какво ми е програмираното?
Заглавието на темата си го оставих така. Проблема който виждам е специално в тези три неща които съм забелязал в хората и ги споделям.

Или за да бъда по-точен. Против съм тея бабини традиции предавани през годините, които много хора в днешно време следват. Всякаш не могат да се замислят и да разберат че много от тея традиции са пълни безсмислици. Ще дам пример с глупавото суеверие.
И тея които се плашат когато черна котка им мине път.
Това са глупости. Също така много други неща са глупости, но трябва да се позамислиш върху тях, а не да ги следваш и вършиш машинално, понеже "така се прави" "така се казва" и т. н.

Автора.

Автора

 
  ...


...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 1981378050
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Не е защото са програмирани, а защото са комолексирани дебили... И то много нагли дебили с адското самочувствие или поне се мъчат да изимитират такова. Все гледат и се срваняват, все се мъчат да се пробутат някак по-напред, да изглеждат нещо повече и просто ги е яд, страшно ги е яд и си умират от злоба и само дебнат къде да излеят тоя яд. Само ако си признаваха поне пред себе си, че ги е яд най-много на самите тях, че са едно нищо. Тогава щяха да започват малко по малко да се справят с комплексите си, а не да тичат напред с рогата като тъпи говеда.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: d7a60dead1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Така. Ехо - Ехо, Автора - Автора, или какъвто си там, вместо да си губиш времето и енергията над безсмислени разсъждения, направи нещо полезно за себе си - например да се поограмотиш. "Всякаш", "тъпотийте" и подобни, никак не прилягат на претенциозните ти нравоучения - обуздай се малко.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: f6ec53792b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Докато ги наблюдаваш, вземи и се ограмоти!

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 41d359cdb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Номер 7,
Ти си поредния който раздава грамоти по правопис в сайта. Един от многото.
Голям провал е ако допуснеш правописна грешка някъде.
Гледам един коментар има за О/Удобрение и си викам, тоя ще да е 99% някакъв негативен коментар. И ето че познах.
Явно много хора не осъзнават това което съм написал.

Това е сайт за споделяне.
СПОДЕЛЯНЕ.
А не за даване на уроци как трябва да се живее, кой да се успокоява и правописи.

Вместо да го пишеш на коментар, постъпи правилно и напиши тема за правописа. Сподели своето мнение. Спомени ме (Ехо-Ехо) в тая тема, дай пример с мен, каквото си видял нанаписано правилно или написано неправилно и готово.

Бъди умен и просто пусни една тема за правописа. Научи хората да пишат правилно. Нали ги знаеш нещата? Затова ли ги знаеш? Да плюваш другите, че не пишели правилно.

Ехо-Ехо

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: f576718f9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   "Това е сайт за споделяне.
СПОДЕЛЯНЕ.
А не за даване на уроци как трябва да се живее, кой да се успокоява и правописи. " Що за глупост, цялата ти тема и затова как не трябва да живеят хората. Че до един са програмирани, а всъщност просто имат различни разбирания. Не е маловажно как пишеш, аз съм правил глупави грешки понеже винаги бързам и с право са ме критикували.

 
  ...

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 41d359cdb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Мнението ми е, номер 10, че някой е написал някаква тема и иска съвет. И пъкват е такива хора, да коментират и да пишат колко била неграмотно написана темата.
Аз също виждам грешките на другите, но не съм никога седнал да пиша такива коментари, а просто пиша коментар по темата.

А до тази тема която съм написал. Просто съм с по-различно мислене (както ти спомена за другите) но все ми натякват другите и ме питат "защо така не съм правел и това и онова не съм казвал" и просто ми е писнало от факта, че забележи ли някой от масата хора (дас-ман обществото) че малко си по-различен и почват да те нападат и явно да показват незадоволството си относно възгледите ти по даден въпрос, които са по-различни от общопритетите.

И аз реших тук да напиша такава тема, в която аз си споделям моите възгледи и че съм останал с впечатлението че много хора са просто последвали общоприетото, без да се замислят.

Ето и клипче което, оня ден открих, подкрепя темата ми и казаното от мен. :D
Точно за тоя тип хора говоря.

https://www.youtube.com/watch?v=EnBdGTX3vZc

Ехо-Ехо

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: f576718f9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 11, разбирам. Аз съм абсолютно в обратна посока на вървене в сравнение с това към което се приема, че трябва да вървим. Не се обяснявам, просто имам своите разбирания. Не е нужно всеки да знае какво мислим, даже спестява много ненужни ситуации.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: b8c97d8f0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   не дочетох докрай. от самото начало разбрах че става въпрос за шизофрения, лекувай се докато не се обостри ...

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: b8c97d8f0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   стига си наблюдавал как живеят хората, а си живей живота както искаш,всеки сам си решава как иска да живее ...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker