Парализа в Бяло - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121147)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18510)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Проза, литература

Парализа в Бяло
преди: 4 години, 1 месец, прочетена 2036 пъти
Парализа в Бяло-нова болест-
страх от бездната опасна.
Пред очите-скръб, разруха, горест,
мъката и гледката неясна.

Отчаяние, надежди унищожени,
изтощение от борбата.
Дилеми, мисли разпилени
отново във главата.

Стар отвътре, на външност-млад.
Душевно разрушение изцяло...
Нова болест или ад?
Парализа във Бяло....


- Reach The Shadows

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 1 месец
hash: 884c246e5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   „Стар отвътре, на външност - млад.“ - в този стих все едно Господ е надникнал в душата ми и ме е охарактеризирал...

Скръбта, разрухата, горестта и мъката винаги са били неизменна част от човешката история. Незнайно защо ние, хората, се имаме за велики и грандиозни, за някакви едва ли не полубожества. Тъжната реалност е, че повечето хора през по-голямата част от историята винаги са минавали през тежки периоди на разбити чувства, на излъгани надежди, на лошо здраве, на бедност, на отчаяние..

Лично аз съм преминал през толкова много гадости, че вече им загубих бройката. Някога обичах всички хора като братя, вярвах в любовта, стремях се да помагам и да съм добър човек, както повеляват повечето религии. Заради своята доброта бях предаван безброй пъти, на няколко пъти се опитаха да ме убият и чисто физически (за душевните ми смърти няма и да споменавам), бях лъган от кого ли не. И най-смешното е, че 99,9% от хората, които си мислеха, че ме лъжат и манипулират, не осъзнаваха, че аз ги чета като книги, понеже съм много по-интелигентен от тях. Аз оцелях, но платих твърде висока цена - станах безчувствен и вече не вярвам на думи човешки, на обещания, на гръмки лозунги. В момента съм толкова коравосърдечен, че ако видя умиращо бебе на улицата, няма да се спра и да го погледна, камо ли да му помогна. Всички казват, че е лошо да си коравосърдечен, може и така да е, но аз го изградих като защитна реакция - недоверие към абсолютно всички, така няма как някой да те изненада неприятно. Виждал съм какво ли не, работил съм много неща, включително и в голяма столична болница, виждал съм хората в техните най-тежки мигове приживе и малко след като издъхнат, виждал съм реакциите на техните роднини, чистил съм кървища и съм местил трупове, за да има какво да ям. Ние, хората, сме едни отвратително жестоки животни с малко повече интелект от другите животни на планетата, способни сме да се избием буквално за нищо, да потъпчем всички останали, за да ни е добре на нас. Аз съм отвратен от човечеството, от цивилизацията ни, от биологичния ни вид, от нашата същност.

Изпаднах в леко лирическо отклонение, както и да е, радвам се, че намирам своите идеи, изразени в разума на някого другиго, това означава, че не съм самичък на тая прокълната планета.

С уважение: Дете на Вселената

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 9ba2449755
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Разбирам те как се чувстваш и е напълно разбираемо след всичко случило ти се ти да станеш коравосърдечен, за да съхраниш поне това, което е останало от душата ти. Благодаря ти за мнението и се радвам, че откриваш себе си в творчеството ми.
- авторката

 
  ...
преди: 4 години, 26 дни
hash: cca889d0c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Напомня ми за времето, когато и аз се опитвах да пиша.... понякога ми се иска пак да започна, но ще се изкуша да споделя. А негативните коментари не ми понасят.
Е, дано този ад с вируса да свърши скоро!
Авторе, не спирай да пишеш!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 26 дни
hash: 9ba2449755
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не съм визирала сегашната ситуация с коронавируса в стихотворението си, но благодаря и нямам намерение да спирам! Идеята ми беше вътрешния свят на човека.
Не си заслужава негативните коментари да те спират от това, което обичаш. Тях винаги ще ги има.
- авторката.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 634786371e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Аз пък съм щастлив, поне за миг, защото срещнах своя брат по съдба, и своя двойник по изповед в лицето на "Дете на вселената". Това ми стига и последно време аз не смея и да искам повече.

Ако мога да кажа нещо от себе си - ника ти е малко претенциозен. на този етап би трябвало да знаеш, че ти си "никой". И на никой не му пука за теб. в този ред на мисли, твоята идентичност няма стойност. следователно няма смисъл и да се подписваш, защото това подсказва някакъв отчаян вик за.. как да го нарека... докосване? . което е акт, обречен на провал, както вече навярно си разбрал.

П. С. Наречи ни идотии но днес аз помогнах на един човек с 1000лв, абсолютно безрезервно и без никакви уговорки. казвам го без да се хваля, просто изтъквам факт, смеейки се на съдбата, че точно днес, в този момент, попаднах на тази тема. защото съм сигурен, че и ти си помагал на много хора през тези 10 месеца от които датира твоята "изповед". сигурен съм, че и ти си правил такива жестове, макар, че ни убеждаваш, че "не би погледнал умиращо бебе".
Защпот аз знам, че би го взел, и би го отгледал като свое дете.

Но никой друг няма да чуе твоите теразния и мисли, защото те са само в твоята глава. Просто безизразни лица с които се разминаваш на улицата... всеки си живее в своя свят....

П. С2 - критика към аторката - "нямам намерние да спирам" :) дали? :)

 
  ...


...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 3502fc4c60
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   До номер 5. Колкото и нелепо да ти се стори, съвсем случайно прочетох коментара ти, понеже търсех дали Reach The Shadows не е пуснала нещо ново, но с огорчение открих, че не е. Твърде вероятно е да е сложила край, долових доста такива нотки в творчеството й. Исках да си взема сбогом с нея, защото е твърде вероятно да приключа с този нещастен свят.

Аз съм авторът на първия коментар. Аз съм „Дете на Вселената“. Не смятам, че никът е претенциозен. Ние всички сме деца на Вселената. Знам, че съм никой, както и всички останали са „никои“, не твърдя, че съм нещо кой знае какво. Единственото, за което претендирам, е, че съм осъзнат, за разлика от повечето, и че съм с интелект над средното ниво.

Може и да е „вик за докосване“, даже най-вероятно е това. Знаеш ли, че самотата ме убива всеки ден малко по малко, парче по парче, трупа се като тежък метал в организма и няма изчистване? ! Че съм помагал на много хора - помагал съм. И преди да напиша коментара си, и след това. Десетки хора са получавали различна помощ от мен, да не кажа стотици - и къде е смисълът? Всеки гледа да чопне нещо от теб, да те ръфне като хиена...

Относно умиращото бебе - не си прав. Наистина не бих му помогнал да оцелее, защото най-голямата милост, която бих могъл да му окажа, е да го оставя да издъхне, преди да е осъзнало и изживяло целия ужас и цялата помия на този свят. Като бях по-млад исках и мечтаех да имам жена и дете/деца, а сега нямам търпение да дойде последният ми ден... Дори напоследък сериозно обмислям да не взема последната дума от Фортуна...

Единствената причина, поради която не си опрях дулото над ухото и не дръпнах спусъка, е болната ми майка. Ако се самоубия, първо ще й е много мъчно и второ - ще наследи известен дълг (не е голям дълг, но за нея би бил непосилен). Единствената причина да не умра тази вечер е да не създавам още проблеми на болната ми майка. Животът стана прекалено тежък и гаден, хората станаха прекалено зли и проклети. Вече не съм добре със здравето чисто физически, а кой знае дали прекомерният стрес няма също да даде и физическо проявление - я инсулт, я карцином, я нещо друго, не дай боже.

Горчивата истина е, че само тъпите и ограничените могат да са щастливи или поне да не страдат.

Няма лошо, че си помогнал на някого. Може би ако наистина има Бог, ще ти зачете това добро дело. Като малък вярвах, а сега се питам дали изобщо има Бог и ако има - защо светът е ад?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 7b16388e62
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Към "Дете на вселената" не само че, не си сам, а има и още много по света които буквално чуваме мислите им и чувстваме чувствата им. Техни си чувства могат да се блокират, да им се върнат обратно... или просто да се наблюдават като че, гледаш/ участваш във филм. И много повече, но не е тема за разговор...
С отрицателен резус сме, но има и такива чийто втори алел е отрицателен- хибриди. Те също имат някои "капацитети" по генетично наследство. Ако е товят случай, просто трябва да потърсиш други подобни.
Зациклил си като жертва, а само трябва да се научиш да наблюдаваш като абстрахираш своята същност, себе си.
Има много начини да се помогне или не на някого... понякога дори просто да отминеш покрай "страдащ" също е помощ. Понякога "страдащият" е само гладен за чуждата енергия, но само негативна енергия ще го нахрани.
Със "смеската" резус- неандертал или резус- хомо сапиенс" няма оправия...
Има и сред всички от посочените "врати" само биологично тяло, но без душа
И така, от теб зависи! Интересно ми е дали имаш спомени от минали епохи
Няма да пиша повече тук, имаш достатъчно подадено ако искаш да излезеш от черната дупка в която си се завъртял/а!

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: c854a6aff9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Авторката: Причината, поради която не съм пускала нищо ново, е липса на вдъхновение, а не смятам, че е добра идея да пусна нещо, което е изсмукано от пръстите и не съм му "дала душа".

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker