През котешките очи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121394)
 Любов и изневяра (29756)
 Секс и интимност (14389)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4707)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18579)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Проза, литература

През котешките очи
преди: 8 месеца, 7 дни, прочетена 546 пъти
Притворих очи.

Ау, колко светло беше! Слънцето зееше право в муцунката ми. Протегнах се мързеливо и повдигнах глава. Ушичките ми щастливо започнаха да трептят докато любопитно се оглеждах наоколо. Къщата изглеждаше толкова различно през деня отколкото когато настъпеше мрак. Няма да лъжа, беше по-забавно да скачаш върху всякакви повърхности през нощта, имаше си я тръпкaта да държиш стопаните си и съседите на тръни. Особено да ги лишиш от техния сладък сън, докато никой не можеше да те лиши от твоята дневна дрямка.

Отново протягане. Бях гъвкав котарак, нямаше да лъжа. Стопаните ми, които бяха млада влюбена двойка ме наричаха „топчо“, защото козинката ми беше в блестящ рижав пухкав цвят.

Котките от квартала, разбира се ме наричаха „шишко“ – но те просто завиждаха на моите пищни форми. Завиждаха и защото аз хапвах риба тон и лазаня когато пожелаех и мързеливо си лежах напъхан в твърде малката кутия от обувки. Беше удобна. Доста удобна бих казал. В сравнение с онова огромно кръгло котешко нещо, което Джон ми купи.

О, не.

Мразех да спя там защото мъхчета се полепваха по козината ми и се лепяха на езика ми, когато се опитвах да си взема душ. Не можех да изплюя чиста топка косми. Исках да оставя този несравним подарък и да бъде прилежно залепен за възглавницата на Джон.

Караше ми се постоянно, но знаех, че му харесва.

Бавно се изправих и със тежки стъпки крачката ми се задвижиха по килима. Бях тих. Като нинджа. Прилежно изкачих стълбите, дори и с малко труд заради моята пищност, но след няколко опита да изкача и последната стълба, успях да преборя препятствието. Взех си кратка почивка като долепих дупето на килима и облизах дясната лапа което си беше като чисто потупване по рамото за добре свършената работа.

Все още беше тихо. Знаех, че човеците не харесват сутрешните събуждания. Нито пък аз харесвах да ме лишават от храненията когато пожелаех понякога, но уви. Не всички можем да имаме това което искаме, нали?

Бавно си проправих път към открехната врата на спалнята. Промуших муцуна и вратата бавно се притвори. Там, на леглото лежаха две покрити тела на моите стопани.

Перфектно.

Беше си тъмно тук понеже завесите бяха скрили слънцето. Можех да чуя тихото подхъркване на Джон. Двамата спяха така сладко, сладко.

Е, нямаше да е за дълго.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 месеца, 7 дни
hash: ec261422b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Четейки го се замислих за нашето четирикрако зверче и се развеселих. Сигурно и през нейната главичка минават подобни "мисли".

 
  ...
преди: 8 месеца, 7 дни
hash: ad03ba89f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   :))) олее, много ми хареса.
Дано да има и следваща част.

 
  ...
преди: 6 месеца, 22 дни
hash: 035afa29ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   ох така се изкефих на написаното все едно някой западен автор е преведен, не че нашите не са добри, но най-често лъха смразяващ песимизъм

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker